Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Zlyhali ste v spálni? Na týchto 5 vecí si dajte pozor, sú zabijakom sexuálneho života

Problémy v sexuálnom zdraví prichádzajú obvykle nebadane a pomaly. Jedného dňa sa však zobudíte s tým, že vám to „tam dole“ akosi nefunguje. Čo s tým robiť?

Asi každému mužovi sa raz za čas stane, že nemá chuť na sex. Ak sa to však stáva príliš často a navyše dochádza aj k „zlyhaniu“ pri samotnom akte, obvykle k strate tvrdosti erekcie, je najvyšší čas sa začať touto témou zaoberať. To najjednoduchšie, najrýchlejšie a najlepšie, čo viete spraviť, je minimalizovať rizikové faktory. Tu je ich zoznam.

Veľa alkoholu a fajčenie

Asi najčastejším zlozvykom, ktorý sa u mužov objavuje, je nadmerná konzumácia alkoholu. Platí to nielen pre tvrdý alkohol, ktorý je doslova zabijakom erekcie, ale aj pre pivo. Obsahuje totiž fytoestrogény, ktoré tlmia tvorbu testosterónu, hormónu nevyhnutného pre libido, sexuálny apetít a potenciu. Ideálne je alkohol nepiť vôbec.

Podobne je to aj v prípade fajčenia. Cigarety trvalo poškodzujú nielen pľúca, ale aj srdce a cievy, výsledkom je tak horšie prekrvenie pohlavného údu a teda horšia potencia. Ak chcete mať kvalitný sexuálny život, zabudnite na cigarety úplne.

Málo pohybu a sedavé zamestnanie

Kto sa málo hýbe, nešportuje, má minimum fyzickej aktivity, ten chradne a to nielen s ohľadom na nejakú kondíciu, fyzickú výkonnosť a objem svalov, ale aj s ohľadom na sexuálne zdravie. Zhoršuje sa totiž krvný obeh a klesá aj hladina dôležitých pohlavných hormónov, ktoré vplývajú na sexuálny apetít a potenciu celkovo.

Výsledok? Problémy s chuťou na sex, pevnosťou stoporenia a aj výdržou pri sexe. Najlepším riešením je preto mať nejaké cvičenie, pohyb alebo šport pravidelne a dlhodobo. Začnite chôdzou, pridajte beh a úplne ideálne je mať pravidelné kardio cvičenie.

Stres a prepracovanosť

Problémy v spálni možno očakávať aj vtedy, ak nebudete dostatočne oddychovať. Málo spánku a prepracovanie sú rizikové faktory, ktoré skôr či neskôr spoľahlivo zničia nielen váš sexuálny život, ale postupom času aj ten partnerský.

Najhorším je pritom stres. To platí pre časový stres, stres z nadmerne veľa práce aj pre stres z dôvodu osobných problémov. Akýkoľvek takýto stav prinúti ľudské telo zvýšiť hladinu stresových hormónov, najmä kortizolu. Čím je týchto hormónov viac, tým skôr klesá testosterón, ktorý je naopak pre sexuálne zdravie nevyhnutný.

Nezdravé stravovanie a jedálniček

Jedálniček ovplyvňuje do veľkej miery nielen naše celkové zdravie, ale aj to sexuálne. Ak konzumujete priveľa tučných, ťažkých a mastných jedál, potravín s vysokým obsahom solí alebo cukrov, sójové produkty alebo fast food jedlá, koledujete si o veľké problémy s erekciou a libidom. Negatívom je aj nepravidelnosť stravovania.

Riešením je teda uvedené vplyvy minimalizovať alebo odstrániť a zároveň obohatiť svoj jedálniček o potraviny, ktoré pomôžu libidu aj cievam. Ide hlavne o ryby, para orechy, vajcia, brokolicu, melón, granátové jablko, cesnak, špenát a mandle.

Nedostatok testosterónu

Posledným problematickým faktorom pre sexuálny život a jeho kvalitu u mužov je pokles hladiny testosterónu. Ten býva spôsobený zlou životosprávou a životným štýlom, užívaním niektorých liekov alebo aj prirodzene zvyšujúcim sa vekom.

Ako proti tomuto faktoru pôsobiť? Pomerne jednoducho: zvýšiť testosterón môžete niektorými bylinkami aj režimovými opatreniami. Pomôcť vám môžu čaje s obsahom Tribulusu, ale aj intenzívny typ športu, napríklad šprinty. Využiť môžete aj stimulačný efekt, konkrétne sprchovanie sa v studenej vode, prípadne príjem kofeínu.

Vyskúšajte prírodné afrodiziaka

Okrem eliminácie spomínaných negatívnych vplyvov a faktorov viete podporiť svoj sexuálny život aj s využitím prírodných afrodiziak a stimulantov.

Nebojte sa, nemusíte teraz zháňať všelijaké bylinky a robiť si z nich doma čaje a odvary, naopak, moderná doba so sebou prináša jednoduchšie, rýchlejšie a pohodlnejšie riešenie. Tým sú tabletky pre mužov eJoy®, ktoré obsahujú kombináciu overených afrodiziak na zvýšenie libida a aminokyselín na zlepšenie stoporenia pohlavného údu.

Zakúpite si ich bez predpisu a návštevy u lekára, užívať ich môžete dlhodobo aj raz za čas hodinu pred sexom a nespájajú sa s nimi žiadne závažné vedľajšie účinky. Pomôcť vám môžu už po pár dňoch či týždňoch užívania a to komplexne na celý sexuálny život!

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?