Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2020 20:35 | Šport | Hokej

Slovan zdolal Miškovec, pretrhol ich víťaznú sériu: Nečakané slová uznania od trénera DVTK

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorňajšom stretnutí 14. kola Tipos extraligy nad DVTK Miškovec 6:3.

"Belasí sa vďaka triumfu posunuli na 4. miesto tabuľky, maďarský tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu. Bodovo sa darilo útočníkovi domácich Brendanovi Ranfordovi, ktorý strelil dva góly a pridal tri asistencie, Cameron Lee si pripísal na konto štyri asistencie.

Slovan Bratislava - DVTK Miškovec 6:3 (3:1, 2:2, 1:0)

Góly: 2. Ranford, 17. O'Donnell (Gašpar, Lee), 20. Harris (Lee, Ranford), 22. Studenič (Lee, Ranford), 40. Harris (Ranford, Lee), 54. Ranford (Ališauskas, Kytnár) - 8. Wehrs (Osterberg, Rokaly), 26. Láda (Révész), 38. Rauhauser (Szirányi, Galanisz). Rozhodovali: Snášel, Korba - Stanzel, Konc, vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

 

Slovan Bratislava: Durný - Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Valach, Lee, Beňo - Urbánek, Harris, Rapáč - Studenič, Kytnár, Ranford - Gašpar, Zigo, O'Donnell - Jendek, Bortňák, Petráš - Kundrík

DVTK Miškovec: Rajna (22. B. Kiss) - Szirányi, Wehrs, D. Kiss, Wolff, Vojtkó, Láda, Rauhauser - Egle, Vas, Rokaly - Magosi, Galanisz, Csányi - Jordan, Osterberg, Miskolczi - Révész, Ritó

Košice - Trenčín 1:0, Nové Zámky - Michalovce 3:2 pp., Nitra - Detva 4:1, Slovan Bratislava - Miškovec 6:3, Banská Bystrica - Poprad 2:5

Slovan sa ujal vedenia už 2. minúte, keď Ranford potrestal vylúčenie Wehrsa. Brankárovi hostí Rajnovi dobre clonil Harris. Už o pár sekúnd po góle nasledovala druhá presilovka "belasých", no trvala len minútu, keďže fauloval aj Urbánek, následne i Štajnoch a tak mali hostia početnú výhodu 5 proti 3. Tú síce nevyužili, no ďalšiu o jedného hráča v 8. minúte už áno. Prudkou strelou sa presadil Wehrs - 1:1. V 11. minúte predviedol peknú individuálnu akciu Studenič, ale na Rajnu nevyzrel. Záver tretiny patril domácim, ktorí zásluhou presnej strely O'Donnella a presilovkového gólu Harrisa zvýšili na 3:1.

Krátko po zmene strán zužitkovali aj ďalšiu početnú výhodu. Lee vystrelil od modrej a Studenič šikovným tečom vyhnal Rajnu z bránky. Na jeho miesto sa postavil B. Kiss. Hráčom Miškovca sa podarilo znížiť v 26. minúte, keď sa strelou z pravého kruhu presadil Láda a chvíľu na to mohol byť rozdiel už len jednogólový, no Rokalyho samostatný nájazd zneškodnil Durný. Zápas pokračoval vo vysokom tempe aj v ďalších minútach, hra sa prelievala zo strany na stranu a obaja brankári boli neustále v permanencii. Viac práce mal B. Kiss, ktorý predviedol dobré zákroky pri šanciach Petráša a Ranforda. V 35. minúte išiel sám na bránku Studenič, ale pri blafáku mu preskočil puk hokejku. Dve minúty pred koncom tretiny hostia znížili, keď sa pri hre 4 na 4 presadil tvrdou strelou z ľavého kruhu Rauhauser - 4:3. Slovan však odpovedal z následnej presilovky, gól Harrisa potvrdilo aj video.

Slovan si zahral v úvode tretieho dejstva ďalšie dve presilovky, ale nedokázali ich premeniť na góly. V 47. minúte mohol znížiť Vas, no Durný si s jeho prudkou strelou na dvakrát poradil. Miškovec stupňoval tlak, ale nedokázal si vypracovať čisté šance. V 54. minúte definitívne rozhodol o triumfe domácich Ranford, ktorý tečoval do bránky strelu Ališauskasa - 6:3. Hostia si následne zobrali oddychový čas, no v zostávajúcich minútach už s výsledkom nič nespravili.

hlasy po zápase:

Dave Allison, tréner DVTK: "Dali viac gólov ako my, majú výborný prechod do útoku a vyšli im aj presilové hry. Za dnešný výkon si zaslúžia uznanie."

Roman Stantien, tréner Slovana: "Ďakujem trénerovi za pochvalu. Dnes nám naozaj išli presilovky a som rád, že dávame dosť gólov. I keď sme vyhrávali 4:1, tak sa výsledok nerodil ľahko. Súper sa dotiahol a stále hrozil z takých kontier. Som rád, že sme dnes bodovali naplno. Oproti začiatku sezóny sme sa zlepšili v zakončovaní, ale na druhej strane dostávame doma aj veľa gólov. Čo sa týka zranených hráčov, tak s Bučekom to vyzerá na dlhšie, Makarov ide zajtra na špeciálne vyšetrenie a uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Jakub Sukeľ začal dnes prvýkrát asi po mesiaci korčuľovať, ešte to vidím tak minimálne na tri, štyri týždne."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu