Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2020 16:45 | TOP Čas
Foto

Dievčina trpela pre svoj vzhľad, lockdown všetko ešte viac zhoršil: Uvidíte jej telo a tvár, zatajíte dych

V priebehu rokov si musela vytrpieť nesmierne veľa urážok a nepríjemných komentárov kvôli jej pokožke. 25-ročnú Poppy trápi psoriáza, lockdown počas pandémie koronavírusu všetko len zhoršil.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Ako uvádza portál The Sun, sympatická dievčina Poppy Challinor z anglického grófstva Gloucestershire trpí psoriázou, ktorá spôsobuje, že jej pokožka je suchá, začervenaná a pokrytá šupinami. Odvážna dievčina svoju pokožku už nechcela skrývať a rozhodla sa vyjsť s pravdou von. Na svojej sociálnej sieti zverejnila silné fotografie s cieľom zvýšiť povedomie o pomerne rozšírenom autoimunitnom ochorení.

„Bola som v deviatom alebo desiatom ročníku keď som počula, ako si niekto šušká: Poznáš Poppy? To dievča so psoriázou. To dievča s divnou pleťou,“ spomína na svoju mladosť Poppy a dodáva, že ju to zasiahlo, pretože si uvedomila, že ju ľudia definujú podľa jej choroby. „Poznali ma len ako dievča, ktoré má zvláštne kožné ochorenie,“ dodala.

 

Prvé fľaky na tele sa jej objavili, keď mala len 13 rokov. „Psoriáza mi začala v ušiach, potom sa rozšírila na temeno, čelo a objavila sa mi na tvári. Potom som si začala všímať fľaky na rukách, hrudníku a na nohách. Trvalo niekoľko rokov, kým som ju mala po celom tele. Nos je jediné miesto na mojom tele, na ktorom nemám psoriázu,“ vysvetľuje svoj príbeh Poppy.

Dermatologička jej predpísala krémy, ale nič jej nepomáhalo. Celú noc ju telo svrbelo a škrabalo a kvôli tomu prebdela dlhé noci. „V školskej šatni som mala obavy, pretože som si musela počas telesnej zapnúť vlasy a bolo mi vidieť šupiny všade okolo uší a okolo línie vlasov. Nenávidela som, keď to ľudia videli a snažila som sa to čo najviac skrývať,“ priznáva Poppy, ktorá v lete nosievala len dlhé rukávy, aby fľaky skryla.

Pred dvoma rokmi prišla o svojho milovaného otca Iana († 57) a všetko sa zhoršilo ešte viac. Stres jej zdravotný stav len zhoršoval. „Cítila som sa na dne, pretože som mala pocit, že som veľmi škaredá. Stres to všetko len zhoršuje, takže to je začarovaný kruh. Strata môjho otca výrazne ovplyvnila psoriázu,“ dodala. Svoj zlý psychický stav si kompenzovala neúnavným škrabaním tela, na ktorom jej zostávali nepríjemné krvavé rany.

Poppy si dokázala fľaky výborne zamaskovať make-upom, avšak rozhodla sa vyjsť zo svojej komfortnej zóny a zverejniť to, ako skutočne vyzerá. Na Instagrame zverejnila fotky jej psoriázy tak, ako ešte nikdy predtým. „Nikdy predtým som to neurobila a dodalo mi to sebadôveru,“ povedala a dodala, že podpora širokej verejnosti je masívna a dodala jej veľa síl.

„Čím viac ľudí a čím skôr ukáže, ako vyzerajú ich kožné ochorenia, tým to bude jednoduchšie. Myslím si, že je krásne, že ľudia na celom svete môžu vidieť moje fotografie a že by mohli potenciálne zmeniť postoj nejakého mladého dievčaťa, ktorému práve diagnostikovali psoriázu a cíti sa veľmi sama,“ povzbudzuje Poppy aj ostatných.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné