Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2020 09:55 | Správy | Domáce správy

Strana SaS ostro skritizovala plánovaný protest: Boj za demokraciu stále neskončil

Ísť protestovať napriek zákazu zhromažďovania je pošliapavaním odkazu novembra 1989. Pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie a Dňa boja za slobodu a demokraciu to uviedla koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS).

V stanovisku, ktoré poskytol hovorca strany Ondrej Šprlák, strana zdôraznila, že Deň boja za slobodu a demokraciu je jedným z najdôležitejších spomienok na vybojovanú slobodu. Hnutie Sme rodina vo svojom profile na sociálnej sieti zdôraznilo, že pravda je len jedna, vždy víťazí a preto sa za ňu oplatí bojovať.

„Odkaz 17. novembra 1989, keď ľudia spojení na námestiach myšlienkou slobody a demokracie pocítili svoju silu a slabosť totality, je výrazným symbolom nádeje nášho národa. Boj za demokraciu však stále neskončil. Napriek rôznym sklamaniam je našou každodennou úlohou bojovať za demokraciu a právny štát. Zápas o ľudskú slobodu, spravodlivú spoločnosť a funkčný demokratický štát sa novembrovými udalosťami nezavŕšil, ale začal svoju novú etapu,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

 

Podľa strany je dôležité, aby si Slovensko pripomínalo ľudské obete, ktoré sa spájajú s komunistickou a fašistickou minulosťou slovenskej spoločnosti a nenechali si ukradnúť odkaz stranami, ktorých členovia sa otvorene hlásia k totalitným ideológiám.

„Je neprijateľné, aby odkaz boja za slobodu bol zneužitý na politický boj s cieľom ničiť právny štát, ktorý sme si vybojovali. Ísť protestovať na námestia napriek zákazu zhromažďovania znamená pošliapavať ideu právneho štátu a odkaz novembra. Za akú slobodu chcú protestovať predstavitelia ĽSNS? Za neprávoplatne odsúdeného fašistu Mariana Kotlebu? Ak ide protestovať aj Robert Fico, je namieste položiť si otázku, či bude protestovať za slobodu svojich kumpánov, ktorí sedia momentálne vo väzení. Pridávať sa ku kotlebovcom je hanbou pre akúkoľvek stranu, ktorá sa hlási k demokracii,“ doplnil podpredseda Národnej rady SR Milan Laurenčík.

V Bratislave sa dnes chystajú dve protestné akcie. Tá prvá sa má podľa organizátorov, ktorí o tom informujú na sociálnej sieti, začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici. O 16:00 je pred Prezidentským palácom naplánovaný druhý protest. Plánujú sa na ňom zúčastniť poslanci Kotlebovcov - Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!