Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2020 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Pocisková o náročnom období vo vzťahu s hercom Tůmom: Z Filipa som už bola unavená!

Nela Pocisková nedávno oslávila okrúhlu tridsiatku. Po päťročnej materskej dovolenke sa rozhodla vrátiť sa do práce a nevylučuje, že ju čoskoro uvidíme v niektorom zo seriálov či na doskách, ktoré znamenajú svet. Ako to vníma jej partner Filip Tůma (42) a kto jej v domácnosti pomáha? Chcela by pre svoje deti rovnaké detstvo, aké mala ona sama?

Fotogaléria
18
fotiek v galérii

Päť rokov ste boli takmer výhradne pri deťoch. Mladšia Lianka ešte nechodí do škôlky, napriek tomu ste sa rozhodli pre návrat do práce. Prečo?

Po celý čas mojej akoby “kariéry“ som sa chcela venovať najmä svojim vlastným veciam a tvoriť hudbu, aj preto som sa chcela vrátiť ako speváčka a v prvom rade spievať a vytvárať niečo vlastné. S tým súvisí aj nová skladba, ktorú som nedávno predstavila. Veľkú rolu v načasovaní zohralo, že máme trochu väčšie deti. Štvorročný Hektor už chodí do škôlky.

Ako to zvládate skĺbiť, kto vám pomáha?

Pomáha aj Filip, aj rodina, ale k dvaapolročnej Lianke, keď potrebujem riešiť niečo pracovné, máme výpomoc v podobe našej rodinnej známej. Je to pre mňa veľmi dôležité, že ju poznáme, cudzej osobe by som asi svoje deti zveriť nedokázala. Tým pádom si môžem dovoliť venovať viac času sama sebe a práci.

Viete si predstaviť, že by ste mali ešte tretie dieťa?

Nie, ďakujem. Nehovorím, že by mi to nenapadlo, keď som sa zbavovala bábätkovských vecí a myslela som na to, že naozaj sa toho zbavujem? Že už nikdy? Nehovorím, možno o 10 rokov sa situácia zmení, ale teraz je to tak, že mi stačia naše dve. Dajú mi dosť zabrať a obdivujem všetkých, čo majú dve a viac detí.

 

Bavili ste sa o návrate do práce aj s vaším partnerom Filipom?

Filip ma vždy podporoval vo všetkom, aj v práci. Nikdy sa nestalo, že by som prestala úplne pracovať, vždy tu boli príležitostné pracovné veci, ktoré som riešila, len neboli tak medializované. Takže sme to nemuseli vlastne nejako veľmi rozoberať.

Aké teda máte ďalšie pracovné plány?

Pomaly, v dlhodobejšom horizonte, pracujem na novom albume. Neviem ešte povedať, čo presne budem alebo nebudem robiť. Vyberiem si určite podľa toho, aby som to vedela aj ako matka prežiť, keďže deti nechcem odsunúť, chcem byť s nimi. Na druhej strane, ak by som chcela pôsobiť iba v divadle, tak sa neuživím. Na Slovensku je to, nanešťastie, tak. Preto herci robia aj iné veci, a preto je možné, že aj ja sa vrátim aj inam, ako iba do divadla. Ja tieto veci prijímam veľmi intuitívne, som otvorená rozličným projektom. Mám nejaké ponuky týkajúce sa seriálov, mám na stole aj nejaké divadelné projekty.

Deti ste mali na dnešnú dobu pomerne mladá, o to viac, že ste mali skvele naštartovanú kariéru. Keď sa na to pozriete s odstupom času, nemenili by ste?

Samozrejme, že mi niekedy napadlo, ako to mohlo byť, ak by prišli neskôr, alebo či som o niečo neprišla. Ale potom sa na ne pozriem, usmejú sa na mňa, dajú mi toľko lásky naspäť, že som presvedčená o tom, že vlastne prišli vtedy, kedy mali, a to v oblasti ako súkromného, tak pracovného života. Rozmýšľala som možno skôr nad tým, či mi tie roky bezstarostného dospievania predtým nejako neušli. Už v mladom veku som musela dodržiavať určité pravidlá v každom divadle, cítila som zodpovednosť a očakávania. Možno nad tým sa dá skôr rozmýšľať. Ale zas, za každým úspechom je vždy nejaká obeta.

Viete si predstaviť, že by to vaše deti mali nejako podobne a tiež by mali akoby predčasne ukončené detstvo prácou?

Do poslednej chvíle sa budem snažiť, aby mali čo najdlhšie detstvo. Avšak budem ich podporovať vo všetkom, čo ich bude baviť a robiť ich šťastnými.

Medzi vami a Filipom je 12-ročný vekový rozdiel. Je to na vašom vzťahu cítiť?

Nikdy mi to ani len nenapadlo a nikdy som túto otázku neriešila. Myslím si, že keď si dvaja ľudia rozumejú a cítia sa spolu dobre, vek naozaj neriešia. A Filip bude vždy duchom mladý. Imponuje mi, že je to veľmi rozhľadený, inteligentný chlap, ktorý má dobré názory na život a na svet okolo seba. Často sa nechávam inšpirovať, ale on sám mi nič nevnucuje, je mi oporou a podporuje ma v tom, aby som v prvom rade počúvala samu seba.

Filip je pomerne často mimo domova, nie je to pre vás náročné?

Filip je veľmi spoločenský, potrebuje byť obklopený kamarátmi, prácou, má rád, keď sa okolo neho vždy niečo deje. Dnes mi to už tak veľmi neprekáža, keďže už som aj ja pracovne aktívnejšia. Ale v rokoch, keď som bola výhradne doma, boli dni, keď mi to prekážalo. Určite som si tým prešla, ale myslím, že to rieši viacero žien na materskej dovolenke.

A ako ste spoločne prežívali a prežívate koronu, kedy je doma podstatne viac?

Filip je štandardne naozaj málo doma, takže to, že zrazu bol doma, bolo pre nás nové. Museli sme si na seba zvykať, nájsť si režim. Spočiatku to bolo náročné, pretože Filip mal pocit, že teraz musíme byť stále spolu. Ale ja som ten čas chcela využiť na to, že keď on môže byť konečne s deťmi, tak ja môžem porobiť iné veci. On navyše stále vymýšľal nejaký program, ísť predpoludním tam, popoludní tam... Bola som z toho unavená. Potom sme si ale našli systém fungovania, zladili sme sa. To už bolo krásne, deti si to veľmi užívali. No a my sme urobili tak veľa vecí - ja doma a Filip na záhrade - že mimo korony by sme to asi tak skoro neurobili.

Ubudlo vám kvôli pandémii z úspor, keďže kultúrne podujatia sa výrazne obmedzili a neskôr vlastne celkom zrušili?

Myslím, že môžem za celú našu brandžu povedať, že sa nám zrušilo všetko, všetky vystúpenia, všetky koncerty. Filipovi sa toho porušilo veľmi veľa a mne to málo, čo som mala dohodnuté, tiež. Našťastie, Filip nakrúca aj seriál a môžem povedať, že to je teraz vlastne naše živobytie. To dianie nie je dobré a vo svojom okolí mám veľa ľudí, ktorí majú naozaj zlú situáciu a majú deti. Úplne sa mi nepáči, že to takto dopadlo a takto sa to deje, že sa viac neselektuje. Napríklad tie divadlá, kde sa to možno dalo inak riešiť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník
Domácim
násilím
trpia
častejšie
ženy.
Zažívate domáce násilie a neviete, ako ďalej? Odpoveď môžete nájsť na týchto miestach na Slovensku
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Vysoké Tatry.
Aprílové počasie úraduje: Hory sa zahalia späť do zimy! Pre zvyšok krajiny to tiež nevyzerá ružovo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Juraj Blanár podporuje vstup Srbska do EÚ: Toto je podľa neho kľúčovým bodom
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?