Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2020 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Misska prehovorila o svojom trápení: Neuveriteľné, ako Marii strpčila život jej krása!

Je to vôbec možné? Na austrálsku influcencerku Mariu Thattil je radosť pozerať sa. Kto by to však povedal, že práve krása jej strpčí život.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Nedávno korunovaná Miss Universe Australia sa v živote už popálila. Stala sa kráľovnou krásy a medzi jej prednosti patrí aj inteligencia. Ako píše britský spravodajský portál The Sun, Maria vyštudovala psychológiu a získala magisterský titul v odbore ľudských zdrojov. Niekto by si mohol myslieť, že sa v budúcnosti ľahko zamestná. Úspešná influencerka sa však stretla s riadnymi predsudkami.

V súčasnosti síce pracuje ako náborová pracovníčka, no nemala to vždy ľahké. Podľa slov austrálskej krásky bola odsudzovaná za jej vzhľad a bezchybný make-up. Na svojom instagramovom profile v sérií videí Mind With Me prezradila fanúšikom nepríjemné skúsenosti. Keď ešte len začínala svoju kariéru, bolo jej povedané, že musí byť na každého veľmi milá, pretože je pekná. Ľudia by vraj predpokladali, že kvôli tomu ju zobrali. Paradoxne jej to prikázala nadriadená. Nehovoriac o tom, ako jeden manažér neustále narážal na jej vizáž a oblečenie. Skutočný vrchol drzosti nastal vtedy, kedy sa dopočula, že ju prijali len kvôli kráse, pričom pohovor s ňou robili dve ženy po telefóne. 

"Myslím, že je naozaj dôležité priznať, že spoločnosť má veľmi meniace sa štandardy ohľadom krásy a mnoho vecí, ktoré sú momentálne pre mňa prirodzené - či už farba mojej pleti alebo to, že mám väčšie pery - sú teraz považované za trend a médiá a spoločnosť určili, že sú atraktívne," uviedla Maria.

 

Influencerka otvorene rozpráva o svojich "zážitkoch" followerom. Priznala, že s predsudkami sa stretla aj pri Miss Universe Australia. "Niekto utrúsil poznámku napríklad, že som vyhrala túto súťaž len kvôli mojej kráse a takéto veci úplne vyvracajú pracovnú etiku, hodnoty, čo by som spravila s touto platformou, čo s ňou robím teraz," povedala Misska.

Uznala, že v minulosti to mala inak. Bola odsudzovaná len kvôli tomu, že nespĺňala isté štandardy krásy a úspechu. Často sa stretávala s predsudkami a hoci sa jej momentálne darí, vníma, akú má zodpovednosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tonight I received a message from a former uni peer (swipe right). Underestimation is not something I’m new to. At 18, Psychology graduate peers asked “how did she get in?” I ended up graduating with Honours. At 20, I interned for a corporation where a senior colleague told me that in order to thrive as a ‘serious professional,’ I had to be “extra nice” to everyone so they didn’t make assumptions of arrogance because of “how pretty” I was. At 25, a male recruiter remarked that I was likely successful in landing the job that I’ve since held for two years because a panel of male management liked how I looked. I was phone interviewed by two women. At 27, I’ve seen commentary around whether my height diminishes my worthiness of the Miss Universe title. It has taken years to overcome external underestimation - but from my education to this opportunity, I have been able to GET there because I chose not to internalise external perceptions. I decided that my internal dialogue was going to be built with faith. It was crafted with kindness. It evolved with empathy. I will use what I have to always speak for compassion - because you never know what someone is going through and just how much strength, courage and conviction it has taken for them to show up in the best way they can. Why choose to be anything other than a light in someone’s life? And I tell myself: I am what I believe I am. We know better, so let’s do better. This will be MWM Ep 24, and I’m taking your personal experiences with underestimation on my stories - talk to me and let’s use what we’ve experienced to help someone else. #MissUniverse

Príspevok, ktorý zdieľa MARIA THATTIL (@mariathattil),

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky