Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.11.2020 12:17 | Správy | Domáce správy

Nemecký právnik vyhlásil COVID za podvod: Odborníci vyvrátili jeho lži jednu po druhej

To, že je pandémia COVID-19 "podvod", "škandál" a "najväčší zločin proti ľudskosti, aký bol kedy spáchaný", tvrdil nemecký právnik Reiner Fuellmich v 49-minútovom videu s českými titulkami, ktoré 10. októbra 2020 uverejnila facebooková stránka Chemtrails Slovensko.

Koronavírus podľa Fuellmicha "nespôsobil nadmernú úmrtnosť " a "PCR testy nie sú schopné diagnostikovať akúkoľvek chorobu". Tieto a ďalšie tvrdenia vyvrátili experti, ktorých oslovil tím AFP Fakty. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s tlačovou agentúrou AFP.

Advokát vo videu tvrdil, že výsledok PCR testu neznamená prítomnosť infekcie. Pokiaľ má niekto pozitívny test, neznamená to, že je čímkoľvek nakazený, a už vôbec nie vírusom SARS-Cov-2.

Nie je to pravda. PCR testy sú schopné identifikovať prítomnosť vírusu s veľkou presnosťou. Pomocou výteru z nosohltana sa "zachytí prítomnosť genómu vírusu, čím zmizne akákoľvek pochybnosť," povedal pre AFP Juan Carballeda z argentínskej národnej rady pre vedecký výskum Conicet, ktorý je zároveň členom argentínskeho zväzu virológov.

 

Vo Francúzsku sa napríklad testy zameriavajú na dva "molekulárne terče" vírusu SARS-CoV-2, teda na dve rôzne zóny vírusového genómu. Pre AFP to uviedol Cédric Carbonneil z francúzskeho Vysokého úradu pre zdravie (Haute Autorité de santé - HAS). Vďaka tomu sú tzv. "falošne pozitívne" výsledky pri PCR testoch podľa neho extrémne zriedkavé.

Nie je pravdou ani Fuellmichovo tvrdenie, že koronavírus nikde na svete nespôsobil nadmernú úmrtnosť. Napríklad štúdia z Talianska, ktorej výsledky zverejnil francúzsky denník L'Express v júli 2020 uvádza, že počet mŕtvych sa počas najhoršieho mesiaca pandémie v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi zdvojnásobil. Štúdia v Belgicku zasa ukázala, že v apríli 2020 sa úmrtnosť priblížila hodnotám naposledy zaregistrovaným počas druhej svetovej vojny.

Aj vo Francúzsku úmrtnosť počas pandémie v jarných mesiacoch výrazne stúpla. Francúzsky Národný inštitút pre štatistiku a ekonomiku (Insee) v správe z 18. septembra 2020 potvrdil, že počas posledných dvadsiatich rokov sa vo Francúzsku výrazne zvýšila úmrtnosť dvakrát: počas vlny horúčav v lete 2003 a počas súčasnej pandémie na jar 2020.

Z čísel projektu Euromomo, ktorý zhromažďuje a porovnáva oficiálne dáta úmrtnosti v 24 krajinách Európskej únie vyplýva, že vrcholy úmrtnosti v krajinách, ktoré boli pandémiou Covid-19 zasiahnuté najviac, sú 1,5 až 4-krát vyššie ako úmrtnosť počas bežnej chrípkovej sezóny v minulých rokoch.

Pravdou nie je ani to, že v Nemecku odoberajú deti rodičom ak nedodržiavajú pravidlá karantény, rozostupy a nosenie rúšok. Táto fáma sa rozšírila koncom júla 2020 po tom, ako hygienici rozposlali listy rodinám v nemeckých krajinských okresoch Karlsruhe a Offenbach. V listoch sa odporúčalo, aby sa infikované deti vyhli akémukoľvek kontaktu s ostatnými členmi rodiny.

Združenie Familien in der Krise (Rodiny v kríze) označilo požiadavku na držanie dieťaťa v oddelenej miestnosti za psychické týranie. V reakcii na to sa začiatkom augusta začali na sociálnych sieťach šíriť fámy o tom, že úrady nariaďujú nezákonné umiestňovanie do karantény.

Úrady v Karlsruhe na to zareagovali vyhlásením, že dieťa môže byť v niektorých prípadoch umiestnené do nemocničnej karantény, ale v takom prípade však nie je nikdy ponechané osamote, vždy je s ním aspoň jeden z rodičov. V Nemecku totiž platí, že všetky kroky týkajúce sa dieťaťa potenciálne nakazeného vírusom musia byť vykonávané za prítomnosti rodičov alebo zákonných zástupcov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život