Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.11.2020 20:45 | Správy | Zahraničné správy

Mrazivé slová pastora: Mayovia spravili chybu, koniec sveta nastane pred Vianocami

Pastor predpovedá, že svet sa skončí tento rok pred Vianocami.

Podľa britského portálu The Sun pastor Paul Begley verí, že koniec sveta nastane 21. decembra 2020, čo je tiež dátum jeho narodenia. Napriek stovkám proroctiev, ktoré sa v priebehu storočí predpovedali koniec sveta, nikdy nenastal.

Begley nie je prvý, ktorý predpovedá koniec sveta. Známy francúzsky lekár Nostradamus údajne predpovedal, že svet sa skončí príchodom tzv. „Kráľa teroru“, ktorý dorazí v siedmom mesiaci roku 1999. V najnovšej predpovedi konšpiračných teoretikov sa objavila teória, že svet mal skončiť 21. júna tohto roku, pričom sa odvolávali na mayský kalendár.

No Begley z Indiany verí, že svet sa skončí koncom tohto roka. Tento názor nepresadzuje len on. Rovnako aj jeden z najvýznamnejších amerických samozvaných astrológov a jasnovidcov 20. storočia, Jeane Dixon, predpovedal, že Armagedon sa uskutoční v roku 2020.

 

„Mayovia síce tvrdili, že koniec sveta nastane 21. decembra 2012 no očividne sa zmýlili,“ hovorí Begley.  „21. decembra 2020, počas veľkej konjunkcie sa Jupiter a Saturn dostanú blízko seba a vytvoria tak najjasnejšiu hviezdu na oblohe, ktorá tu kedy bola od betlehemskej hviezdy. „Jupiter a Saturn budú k sebe najbližšie od roku 1623 a bližšie sa k sebe nedostanú ďalších 500 rokov, vysvetľuje pastor.

Podľa Begleyho sa Mayovia reorganizujú a hovoria, že koniec sveta by mohol nastať pred Vianocami. Rok 2020 bol určite niečím, čo pripomína koniec sveta. Pandémia Covid-19 sa prehnala po celom svete a krajiny zaviedli blokády, aby sa pokúsili čeliť šíreniu smrtiaceho vírusu. Napriek takýmto monumentálnym zmenám vo svete v roku 2020 existuje množstvo pochybností o proroctvách, ktoré Begley už skôr oznámil. Keď sa 21. júna uskutočnilo prstencové zatmenie Slnka, Begley uviedol, že je to určitý znak konca sveta.

Rovnako za znamenie prichádzajúcej apokalypsy označoval aj zatmenie Mesiaca tzv. „Krvavý Mesiac“. Begley rád cituje zjavenia z Biblie počas svojich online prednášok a často odkazuje aj na svoje zjavenia, ktoré pripisuje ku znameniam konca sveta.

Geografická spoločnosť si myslí, že Zem by mohla byť vyhladená „supervulkanickou“ erupciou, aj keď k tomuto javu by malo dôjsť asi až o milión rokov, uvádza sa v správe z roku 2017. Prieskumy uskutočnené v 20 krajinách zistili, že najmenej 14 percent ľudí verí, že svet sa skončí počas ich životov, pričom percentá sa pohybujú od 6 percent ľudí vo Francúzsku po 22 percent ľudí v USA a Turecku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle