Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2020 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Veľký prieskum medzi známymi tvárami: Prečo sa (ne)budeme testovať! Väčšina sa zhodla, štipľavá odpoveď Roba Pappa

Slovenskú republiku čaká tieto dva víkendové dni celoplošné testovanie národa.

Fotogaléria
24
fotiek v galérii
Na základe rozhodnutí vlády a pandemickej komisie, ktoré boli prezentované premiérom Igorom Matovičom, sa po celej krajine vytvorili tisíce odberných miest. Napriek problémom s nedostatkom zdravotníckeho personálu sa však vláda rozhodla celoplošné testovanie spustiť. Súčasná situácia, ktorá nie je pre nikoho jednoduchá, však polarizuje celú spoločnosť, čo spôsobilo protichodné názory na celé testovanie. Ako sa k tejto veci postavili známe tváre z kultúrneho a zo spoločenského života?

Otvoriť galériu
Michal Martikán
Zdroj: anc

- Testovanie mám za sebou. Ale sledujem celú ťaživú situáciu. Človek hľadá odpovede na áno, či nie. Ale keby sme sa netestovali povinne po návrate zo zahraničia, tak by som určite išiel. Dúfam totiž, že to môže pomôcť nám všetkým dostať sa z toho, čo nás všetkých postihlo.
 

Otvoriť galériu

- Áno, chystám sa na celoplošné testovanie. I keď som bol testovaný napríklad aj včera v divadle, rád využijem túto možnosť. Treba si na seba dávať pozor.

Otvoriť galériu

- Samozrejme, že áno, pre seba, pre všetkých ostatných, pretože verím, že týmto sa všetko urýchli a skončí. Bol som sa dať testovať PCR testom v predstihu.

Otvoriť galériu

- Zúčastním sa celoplošného testovania z toho dôvodu, že mám príležitostnú prácu v spoločnosti mladých ľudí - nechcem nikoho ohroziť, ani seba, chcem mať stopercentnú istotu. Je to aj kľúč k voľnejšiemu pohybu.

Otvoriť galériu
Babsy Jagušák
Zdroj: anc

- Aj ja sa idem testovať, pretože si myslím, že je dôležité využiť túto možnosť, ak ju máme. Bude to môj druhý test. Som vďačná všetkým lekárom, zdravotníkom, dobrovoľníkom, vojakom,... že nás v tejto ťažkej situácii držia.

Otvoriť galériu

- Idem na testovanie. Dôvod je ten, že mi nie je ľahostajné zdravie ľudí naokolo.

Otvoriť galériu

- Nejdem, mám nad 65 rokov takže nemusím. A aj keby som nemal, tak by som nešiel. Som doma v karanténe, to je hlavný dôvod. So ženou sme na dome, minimálne sa stýkam. Starám sa o seba, otužujem sa a zdravo sa stravujem.

Otvoriť galériu
Pavol Čekan
Zdroj: anc

- Doteraz sme sa ja aj moja rodina poctivo chránili, tak sme nemali dôvod sa testovať. Ale vzhľadom na súčasnú situáciu sme sa včera otestovali PCR testami, ktoré vyrába naša firma.

Otvoriť galériu

- Idem sa dať testovať. Aj pre seba a svoj pocit, ale hlavný dôvod je ten, aby som nepredstavoval hrozbu pre ostatných.

Otvoriť galériu

- Ja som bol rozhodnutý, že pôjdem na testovanie a už som sa aj podrobil testu PCR. Urobil som tak preto, aby som vedel, na čom som a výsledok testu som aj potreboval kvôli deťom do školy.

Otvoriť galériu
Dušan Galis.
Zdroj: anc

- Určite sa pôjdem dať otestovať. Malo by to však mať jednoznačnejšie pravidlá. Nemôže hovoriť premiér tak a prezidentka inak. To sa mi nepáči. Nech sa zjednotia v názoroch, lebo to nerobí medzi ľuďmi dobrú krv.

Otvoriť galériu

- Jasné, idem. Z úcty k našim zdravotníkom a k desiatkam tisíc ľudí, ktorí toto testovanie zabezpečujú a dni a noci preto nespávajú.

Otvoriť galériu
Roman Berkes
Zdroj: anc

- Rozhodol som sa, že sa zúčastním plošného testovania a podporím túto akciu. Je tam veľa otáznikov, ale je dôležité niečo urobiť, nie lamentovať. Napomôže rýchlejšiemu potlačeniu súčasnej situácie.

Otvoriť galériu

- Testovať sa budem, nakoľko tým nič nezískam, ani nemám čo stratiť. Aspoň budem pre môj vnútorný pocit vedieť, ako na tom som. Dúfam, že aj ostatní sa nad tým zamyslia a testovanie podstúpia hlavne pre seba.

Otvoriť galériu
Bývalá tenistka Dominika Cibulková
Zdroj: Instagram/domicibulkova

- Boli sme sa s Michalom testovať už hneď v piatok ráno. Sme zodpovední, nevidím na tom nič zlé. Boli sme v súkromnom laboratóriu. Aj pre malého sme sa tam cítili bezpečnejšie.

Otvoriť galériu

- Jasné, že sa idem dať testovať. A prečo? Pretože som zodpovedná, nie som sebec a záleží mi na zdraví nielen mojom, ale aj mojich blízkych a na ostatných ľuďoch, ktorých náhodne stretávam. Čím skôr budeme pretestovaní a odhalíme infekčných „roznášačov“, tým skôr môžeme žiť ako predtým. Je to na nás!

Otvoriť galériu

- Ja sa idem dať určite testovať. Myslím si, že je potrebné, aby sme si spravili presnejší obraz toho, ako to vyzerá s koronavírusom, a chcem v prípade, že by som bol pozitívny, chrániť svoje okolie. Ale určite je to aj preto, že si myslím, že je to dobrá vec.

Otvoriť galériu

- Vždy rád odpoviem na vaše otázky, ale v tomto prípade sa radšej zdržím odpovede, pretože v tomto štáte a v čase, keď samotná vláda nedodržiava zákony a drží občanov SR ako rukojemníkov, si radšej kusnem do jazyka. Všetko dobré prajem.

Otvoriť galériu
Iveta Malachovská
Zdroj: archív I. Malachovskej

- Áno, idem preto, aby som mohla naďalej pracovať... Už som bola počas COVID-u na testoch, pre mňa to nie je nič nové.

Otvoriť galériu

- Idem sa dať testovať, pretože to potrebujem k svojej práci. Je to nariadenie pri nakrúcaní v televíziách. Teraz budem totiž pre RTVS aj pre Markízu, takže ja to potrebujem.

Otvoriť galériu

- Áno, samozrejme, pôjdeme - aj ja, aj manžeka, dcéra aj zať. Ideme aj kvôli rodine, no aj kvôli iným ľuďom.

Otvoriť galériu

- Otestovať sa dáme celá rodina. Nemáme s tým problém, veľmi si želám, aby sa život vrátil do normálnych koľají. Aby mohli chodiť deti do školy, aby sme sa mohli vídať s rodinami, priateľmi, a vrátiť sa do práce.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona