Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2020 13:30 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Hlúposť, ktorá prekračuje všetky medze, konšpirátori prerazili dno: Najväčšie nezmysly o blížiacom sa testovaní!

Vyberajte si informácie! Plošné testovanie so sebou nesie nevídané nebezpečenstvo. Z ulít, ako slimákov na jar, vylákalo hlupákov, ktorí šíria nezmysly a čím viac sa testovanie blíži, tým šialenejšie veci si vymýšľajú. Komplikujú tak priebeh tejto akcie.

Na plošnom testovaní sa podieľajú lekári, zdravotníci, vojaci, polícia aj dobrovoľníci z radov občanov.  Do akcie boli povolaní, aby mala čo najhladší priebeh. Všetci spomínaní sa jej zúčastňujú nad rámec svojich pracovných povinností. Pandémia koronavírusu naberá na sile a denne pribúdajú veľké množstvá nakazených aj mŕtvych.  Plošné testovanie má zabezpečiť, aby sa nákaza dostala pod kontrolu. Koronavírus totiž neznamená len zvyšujúce sa čísla úmrtí, ale aj zaťažovanie nemocníc a záchranných zložiek, čo má za následok to, že ostatným ochoreniam a akútnym stavom sa nemusí dostať pomoci včas.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Tento pochopiteľný a jednoduchý vzorec si však niektorí jedinci nedokážu vtĺcť do dutých makovíc a vymýšľajú si hororové príbehy o čipovaní, utláčaní, odoberaní genetického materiálu a tu ich fantázia nekončí. Najhoršie na tom je, že tieto nezmysly sa nehanbia šíriť na internete, kde im môžu naletieť tisícky nevinných ľudí.

Slovenská polícia na stránke Hoaxy a podvody denne zverejňuje šialenstvá, ktoré sa šíria virtuálnym prostredím a snaží sa ich vyvracať. Tí múdrejší, to po jasnom vysvetlení pochopia, iní reagujú ďalšími poplašnými správami. Zarážajúci je aj nový fenomén, reagovať na čísla nakazených a mŕtvych výsmechom. Ľudia už naozaj zašli priďaleko.

Správa o nakazených policajtoch

 

"Dnes stačí napísať čokoľvek na spôsob "jedna pani povedala" a vďaka niektorým stránkam a Facebooku sa smerom k verejnosti dostane akýkoľvek blud. Nezáleží na tom, ako veľmi je absurdný. Napríklad priložený screenshot je klamstvo, ale už sa nedá vziať späť a niektorí občania budú žiť v presvedčení, že na odberných miestach budú pozitívne testovaní policajti," reaguje polícia na hoax o nakazených policajtoch na odberných miestach.

Otvoriť galériu
Konšpirátori prerazili dno.
Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Prirovnanie testovania k holokaustu

"Áno, aj na takýto typ príspevkov ste nás upozornili. Je to neskutočné, ale konšpirátori sú schopní čohokoľvek, len aby získali uznanie medzi skupinou podobne zmýšľajúcich ľudí. Tu už sa môžeme pýtať, či naozaj by nebolo vhodné poskytnutie odbornej pomoci. Prirovnávať testovanie k jednej z najväčších tragédií v histórii ľudstva je prízemné, primitívne a dehonestujúce smerom k obetiam holokaustu. Za zmienku stojí dodať, že sú to práve konšpirátori, ktorí holokaust spochybňujú," vyvracia ďalšie šialenstvo z pera konšpirátorov polícia.

Otvoriť galériu
Konšpirátori prerazili dno.
Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Tajný plán nákazy obyvateľstva

"Konšpirátori pravdepodobne vyčerpali studňu nezmyslov, keď sa zhadzujú vymýšľaním prvoplánových "pravdivých scenárov". Uznajte, že človek nepotrebuje špeciálne schopnosti a rozmanitú fantáziu, aby si vymyslel, že testovanie je vlastne skrytý plán ako nakaziť obyvateľov.
Najhoršie je, že podobné slová sa najviac dotýkajú obyčajných ľudí z radov zdravotníkov, policajtov, vojakov, hasičov a dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní nad rámec svojich povinností a na pokraji vlastných síl spraviť všetko preto, aby sa vplyv koronavírusu zmenšil. Takéto statusy dehonestujú ich robotu a nasadenie. Koniec koncov, aj konšpirátori sa raz môžu ocitnúť v stave núdze, a práve vtedy budú volať o pomoc jednu z uvedených skupín odborníkov.
Ak by racionálne zmýšľajúci ľudia donútili svoju logiku k zmysluplnej reakcii na uvedený hoax, mohol by znieť takto: Konšpirátori tvrdia, že cieľom "tajných spolkov" alebo "vplyvných osôb" je ovládnutie štátu a nahrabanie ešte viac miliárd ako majú. Keď však tie isté osoby tvrdia, že testovanie je vlastne nakazovanie, tak si neuvedomujú, že si odporujú - ak by išlo o nakazovanie, malo by to deštrukčný vplyv na chod štátu, na ekonomiku a teda tí "tajní" by nemali žiadne príjmy od svojich "ovečiek", ktoré by bojovali o život a zomierali," napísala polícia k ďalšiemu nezmyslu.

Otvoriť galériu
Konšpirátori prerazili dno.
Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!