Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2020 11:30 | Správy | Domáce správy
Foto

Pozitívne testovaný Kotleba: Po 8 dňoch porušil karanténu, to ale nie je všetko! Fotky, ktoré vám zdvihnú tlak

Najskôr sa lieči mixovaním vodky a liekov, teraz chodí po vonku. Šéf ĽSNS Marian Kotleba (43) vo štvrtok 22. októbra informoval verejnosť, že absolvoval PCR test na COVID-19 a vyšiel mu jasný výsledok - pozitívny.

Kotleba tak mal okamžite nastúpiť do domácej izolácie a s nikým sa nestretávať. Karanténa podľa Úradu verejného zdravotníctva trvá minimálne 10 dní a nemožno ju porušovať. Nový Čas zachytil Kotlebu vo štvrtok predpoludním, teda na ôsmy deň karantény, vychádzať z jeho bytu v Banskej Bystrici a namieril si to na návštevu centrály ĽSNS. Kotleba má za sebou ťažký rok.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Jeho strana vo voľbách svojím výsledkom nijako neoslnila, po mesiacoch naťahovačiek sa rozviedol s manželkou Frederikou, ktorá má nové dieťa s Egypťanom, a napokon bol pozitívne testovaný na COVID-19. Sám to oznámil na sociálnej sieti ešte 22. októbra. „Priatelia, takže včera som bol na teste a dnes prišiel výsledok. POZITÍVNY!“ informoval svojich fanúšikov. On sám tvrdí, že sa nakazil ešte na súde, ktorý ho poslal za mreže na 4 roky a 4 mesiace za propagáciu neonacizmu.

V statuse požaduje, aby išli do karantény aj ostatní poslanci, ktorých sa snaží vykresliť ako papalášov. „Keďže po súde som spolu s kolegami poslancami bol dva dni v parlamente, tak teraz, keď mám pozitívny test, by mal ísť celý parlament do 10-dňovej karantény. Pôjde? Alebo zas sme na Slovensku rovní a rovnejší?“ rozčuľoval sa Kotleba. Väčšina poslancov išla na testy a niekoľkí z nich skutočne boli pozitívni, a tak museli ísť, do domácej izolácie.

 

Dvojhodinový výlet

Kotlebovo rozhorčovanie nad možným papalášstvom jeho kolegov však narazilo na správanie jeho samého. Nový Čas ho vo štvrtok predpoludním zachytil, ako odchádza z bytu, kde trávil posledné dni, a autom si to namieril do straníckej centrály ĽSNS na okraji Banskej Bystrice. Tam už bolo odparkovaných niekoľko áut a v priebehu Kotlebovho výletu do centrály zavítali ďalší ľudia.

Spokojný Kotleba sa späť do svojho bytu vracal približne o dve hodiny a v ruke držal jablká v igelitovej taške. Problémom je, že celé sa to odohralo na ôsmy deň od toho, čo mu v mobile pípla esemeska s textom, že je pozitívny a musí zostať v domácej izolácii 10 dní. Túto minimálnu dĺžku karantény, počas ktorej sa nemožno s nikým stretávať ani vychádzať z bytu, nám potvrdili aj na Úrade verejného zdravotníctva, ktorý vedie hlavný hygienik Ján Mikas.

„O ukončení domácej izolácie rozhoduje odborná autorita, sledujúca priebeh karantény na základe dôsledného posúdenia konkrétnej situácie. Jej minimálna dĺžka však musí byť 10 dní,“ povedala hovorkyňa Daša Račková. Pripomína, že pozitívne testované osoby majú určité výnimky, ale len na nevyhnutné okolnosti. „V prípade bytového domu možno reš­pektovať nutné a krátke opustenie priestorov (vyhodiť smeti, prebrať nákup, vyvenčiť psa a podobne), samozrejme, za nutnosti prekrytých horných dýchacích ciest, sociálneho odstupu a dezinfikovania rúk pred opustením bytu,“ dodala Račková.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?