Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.01.2009 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zvodkyňa Eva Kerekesová: Je to nový sexsymbol!

Dalo by sa povedať, že v Čechách prerazila ďalšia Slovenka. S atraktívnou Evou Kerekesovou (27) je to však zložitejšie.

Ryšavá zvodkyňa z nového českého kinohitu Nestyda má totiž viac maďarskej než slovenskej krvi, a hoci sa narodila vo Fiľakove, žije a pracuje v Budapešti. Pre českých filmových fanúšikov bol vlaňajšok nielen v znamení fenoménu Bathory, ale aj komédie Nestyda.

VIDEO: Upútavka na film Nestyda

282263

Podľa bestselleru Michala Viewegha ju nakrútil Jan Hřebejk a do hlavnej úlohy obsadil Jiřího Macháčka. Jeho postava sa tak trochu zblázni a začne si užívať so ženami. Jednou z nich je aj temperamentná Kočička, ktorú si zahrala Eva Kerekesová. Erotická scéna, v ktorej z jej nahého tela Jiří líže šľahačku, sa určite stane pamätnou.

Kde je doma?
Ako sme už povedali, Eva nie je celkom slovenská herečka. Pred dvadsiatimi siedmimi rokmi sa narodila na juhu stredného Slovenska, pričom jej otec je spolovice Slovák a spolovice Maďar a mama je Maďarka. ,,Doma sa u nás veľmi po slovensky nehovorilo, no chodila som do slovenskej škôlky,“ hovorí Eva, ktorá posledné tri roky žije v Budapešti, no za svoj domov označuje aj Fiľakovo.

282332

,,Keď som vo Fiľakove, hovorím, že som tu doma, a keď som v Budapešti, hovorím tiež, že som doma. So snúbencom tam máme náš bytík.“ Mimochodom, Evin snúbenec - umelecký fotograf Csaba je polovičný Rus a polovičný Maďar, ktorý sa narodil v Petrohrade. A aby toho nebolo málo, mladá herečka to má veselé, aj pokiaľ ide o jej meno. Na internete sa o nej najčastejšie píše ako o Éve Kerekes, no ona sama si hovorí Vica Kerekes, pričom v občianskom preukaze to má pekne po slovensky Eva Kerekesová. ,,Keď som sa hlásila na VŠMU, povedala som si, že ak ma zoberú, zmením si meno na Vica. V Maďarsku je totiž jedna slávna herečka, ktorá sa volá Éva Kerekes. Vica - tak vlastne Maďari hovoria Eve.“

Aj tak budem policajtka!
Jej cesta za herectvom bola v detstve pomerne priamočiara. ,,Mama, učiteľka maďarčiny a slovenčiny, je tiež ochotníckou režisérkou. Pod jej vedením som hrala v divadle už v základnej škole,“ hovorí Eva. Po skončení gymnázia sa však zaťala. ,,Všetci si mysleli, že budem herečkou, ale ja som Baran a zaumienila som si, že veru nie. Herci nemajú usporiadaný život a ja som chcela mať rodinu, byť milujúca manželka a matka,“ spomína so smiechom.

282331

Keď sa v novinách dočítala, že v Bratislave sa otvára nová škola - policajná akadémia, povedala si, že to je pre ňu to pravé. ,,Mám v sebe aj niečo tvrdé, akčné. Absolvovala som prvé aj druhé kolo prijímačiek a v treťom boli psychotesty, cez ktoré som sa nedostala. Tam asi zistili, že duševne k policajtom nepatrím.“ Zostala preto doma a rok robila reportáže z kultúrnych podujatí do lokálnej televízie. Nakoniec však predsa len podľahla vábeniu herectva. ,,Prihlásila som sa na VŠMU a zobrali ma.“

Odchod do Maďarska
Hneď po škole začala hrať v divadle v Maďarsku, s tým však po dvoch rokoch prestala, keďže mala priveľa ponúk na filmovanie. ,,Riaditelia a režiséri v maďarských divadlách veľmi netolerujú, ak niekto často nakrúca. Je to tam prísnejšie ako na Slovensku. O tom by som vám vedela rozprávať,“ konštatuje s úsmevom.

VIDEO: Šľahačková scéna s Jiřím Macháčkom

277082

 

282334

Dá sa povedať, že u našich južných susedov si stihla za krátky čas spraviť veľmi slušné meno. „Najmä v umeleckej sfére. Toto je ale pomalšia cesta. Keby som hrala v seriáloch, tak by to išlo oveľa rýchlejšie. Ja to ale ešte nechcem. V Maďarsku totiž nehrajú v seriáloch tí najlepší herci ako napríklad na Slovensku. Hrajú v nich aj ľudia z ulice.“

Vegetariánsky kasting

Na Slovensku toho veľa za sebou nemá. Jej najznámejším filmom je Konečná stanica, pričom Stanislav Štepka si ju neskôr vybral do predstavenia Súpis dravcov vo svojom Radošinskom naivnom divadle. V Čechách bola až donedávna neznáma, a tak keď prišla pozvánka na kasting na Nestydu, ostala zaskočená. Najskôr sa aj cítila trápne. Herečky totiž museli prísť na kasting zbalené, pretože predstaviteľka Kočičky, o ktorú sa uchádzali, sa vyberala ako posledná a hneď na druhý deň sa odchádzalo do Čiech na stretnutie všetkých protagonistov.

282338

,,Bolo to zvláštne priniesť si veľký kufor s vecami a potom sa so sklopenými ušami vrátiť domov...“ Evu našťastie nič podobné nečakalo, pretože kasting vyhrala aj nad takou zdatnou súperkou ako Táňa Pauhofová. ,,Povedali mi, že sa medzi nami nevedeli rozhodnúť.“ Kasting bol vraj veľmi zaujímavý, lebo herečky si museli pripraviť etudu na tému vegetariánstvo.

,,Kočička mala byť vegetariánka. Ja mám pritom veľmi rada mäso, navyše som mala stres zo svojej slovenčiny. Nakoniec sa im tak zapáčilo, čo som hovorila, že to dali aj do filmu.“ Tu sa však Evin vplyv na scenár neskončil. Keď sa režisér dozvedel, že je Maďarka, okamžite to využil. ,,Moju úlohu zmenili na maďarskú aupairku zo Slovenska a v niektorých citových momentoch, najmä v posteli, občas niečo poviem po maďarsky.“

Horúce scény
Jej postava je vo filme Nestyda nositeľkou erotického náboja a s Jiřím Macháčkom predvádza poriadne horúce posteľové scénky. Nutnosť vyzliecť sa pred kamerami ju vraj od filmovačky neodradila. ,,Ja už mám v tomto smere za sebou veľmi veľa,“ smeje sa. ,,Musím povedať, že v Maďarsku vnímajú tieto veci inak. Keď nahotu vo filmoch režisér potrebuje, tak to tam musí byť. Oni nie sú až takí hanbliví. Vedela som, že toto je perfektná rola – bolo tam čo hrať a nielen sa odhaliť.“

282336

Ako však Eva jedným dychom priznáva, pred nakrúcaním netušila, koľko odvahy bude musieť kvôli posteľným scénam nazbierať. ,,Navyše sa tá šľahačková scéna nakrúcala hneď v prvý deň!“ Opakovalo sa vraj trikrát. ,,Ja som im hneď oznámila: ,Chlapci, teraz buďte šikovní, lebo ja to spravím na prvú.‘ Hřebejk sa potom čudoval: ,Ty si veľmi zvláštna, na prvý záber spravíš všetko, čo chcem.‘“ V ťažkých chvíľach jej pomohol aj filmový partner Jiří Macháček, i keď výpomoc bola očividne vzájomná.

,,Jirko bol veľmi ľudský, uvoľnený. Po skončení nakrúcania mi povedal, že sa mu veľmi páčilo, že som z tých scén nerobila veľkú vedu a brala som to s nadhľadom. On je vraj zvyknutý na to, že herečky sú z takýchto vecí hotové. Vraj sa odo mňa veľa naučil.“ Veľmi spokojný bol aj samotný režisér, ktorý má na svojom konte trháky ako Pelíšky či Pupendo. ,,Pán Hřebejk mi po nakrúcaní zašepkal: ,Škoda, že som nemal pre teba väčšiu rolu.‘ Vraj je najväčšie šťastie, že sme sa spoznali a že mi veľmi ďakuje.“ Už vám dlhujeme len jednu informáciu: film Nestyda má slovenskú premiéru 5. februára 2009!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať