Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2020 06:00 | Správy | Domáce správy

NAKA zatkla jedného z najbohatších Slovákov: Prečo skončil Zoroslav Kollár v putách?

Ďalšia veľká ryba chytená v sieti zákona.

Polícia zadržala v rámci akcie Víchrica, ktorá nadväzuje na akciu Búrka, právnika, veľkopodnikateľa a jedného z najbohatších Slovákov Zoroslava Kollára, známeho aj z mafiánskych zoznamov. Mocný a vplyvný muž, ktorý mal vedieť vybaviť na súdoch takmer všetko, skončil v stredu ráno v rukách kukláčov. Okrem neho elitní policajti zadržali aj viacerých sudcov, medzi nimi aj bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Ľady sa pohli. V utorok vypovedala na Úrade špeciálnej prokuratúry v Pezinku 9 hodín extajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (49) a v stredu pochytali kriminalisti z NAKA veľké ryby. Na oddelenie NAKA v Nitre eskortovali kukláči Zoroslava Kollára a niekoľko sudcov - bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú, sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Kolcuna aj sudkyne Okresného súdu v Bratislave Katarínu Bartalskú a Otíliu Dolákovú.

Informáciu ako prvý priniesol Denník N. Medzi zadržanými bol tiež advokát a bývalý sudca Dávid Lindtner a advokát Tomáš Kulák. Ráno do Nitry priviezli policajti aj Jankovskú a sudcu Richarda Molnára, obaja sú obvinení v kauze Búrka a už sedia vo väzbe. „Zadržali sme viaceré osoby. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovacie úkony bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

 

Kollár podľa jeho advokátky Ingrid Zlochovej voči obvineniu podal sťažnosť. „Môj klient s políciou nespolupracuje,“ vysvetlila Zlochová. Jarmilu Urbancovú obvinili z prijímania úplatku a z podplácania, ona to odmieta. „Moja klientka vypovedala stručne a výstižne,“ opísal výsluch jej obhajca Peter Erdös.

Zoro, vymožiteľ práva

Meno Zoroslava Kollára sa spomína najmä v súvislosti s činnosťou konkurznej mafie, objavil sa aj v tzv. mafiánskych zoznamoch, v ktorých polícia zdokumentovala osoby i zločinecké skupiny, a písali si o ňom aj Marián Kočner so sudcom Vladimírom Sklenkom cez aplikáciu Threema. Z ich komunikácie vyplývalo, že Kollár mal veľký vplyv na súdoch aj polícii a viaceré spory dokázal vďaka štedrým úplatkom ovplyvňovať vo svoj prospech.

Otvoriť galériu
Sklenka sa neskôr rozhodol s políciou spolupracovať a kriminalistom porozprával aj o aktivitách Zoroslava Kollára. „Podľa mňa existuje medzi vyšetrovateľmi a pánom Sklenkom nepísaná dohoda, aby im dal čo najviac informácií výmenou za priaznivejšiu pozíciu v trestnoprávnej rovine pre neho a pre jeho manželku. V tejto situácii pán Sklenka tvrdí vyšetrovateľom nezmysly, a preto som na neho aj dal trestné oznámenie,“ reagoval na Sklenku Kollár v auguste pre denník Sme.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov