Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.10.2020 19:12 | Šport | Futbal

Pirlo pochválil súpera pred zápasom: Pred Messim mám obrovský rešpekt

Až utorňajší výterový test z nosa dá odpoveď na otázku, či Cristiano Ronalo bude k dispozícii Juventusu Turín na stredajší šláger 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov proti FC Barcelona.

Portugalský útočník mal už dvakrát pozitívny test na koronavírus, preto sa stále nachádza v domácej izolácii. V prípade negatívneho výsledku je však pripravený naskočiť do stredajšieho súboja v turínskej Allianz Arene. Vtedy by sa stala skutočnosťou prvá konfrontácia Cristiana Ronalda a Lionela Messiho mimo ich dlhoročnej rivality v španielskej najvyššej súťaži.

"Nemať k dispozícii Cristiana Ronalda by bol veľký úder asi pre každé mužstvo. My si však veríme, že odohráme veľký zápas. Sebadôvera v dobrú hru aj výsledok nám nechýba," vyhlásil tréner Juventusu Andrea Pirlo na utorkovej tlačovej konferencii v Turíne. "O Cristianovi sa rozhodne večer a rovnako budeme do poslednej chvíle zvažovať účasť Leonarda Bonucciho. Čo sa týka Paula Dybalu, stále ešte má trochu času na oddych, lebo sa cíti unavený. Isté je, že pre zranenia nám budú chýbať Giorgio Chiellini a Matthijs de Ligt," dodal Pirlo na klubovom twitteri.

Niekdajší skvelý taliansky reprezentant a majster sveta z roku 2006 v minulosti neraz uviedol, že Lionel Messi je podľa neho lepší hráč ako Cristiano Ronaldo. Portugalčana na rozdiel od Argentíčana ani nezaradil do svojej ideálnej jedenástky Ligy majstrov. Keď ho začal nedávno v Juventuse trénovať, zrejme sa mu musel za to ospravedlniť. "Ronaldo a Messi stvárajú už 15 rokov neuveriteľné veci a obaja sú to skvelí futbalisti. Čo sa týka Messiho, prvýkrát sa proti nemu postavím ako tréner. Mám obrovský rešpekt, ktorý si právom zaslúži," podotkol Pirlo.

Na upozornenie, že aj súčasný tréner FC Barcelona Ronald Koeman bol svojho času výborný futbalista, Pirlo odvetil: "Áno, všetci vieme, ako tvrdo dokázal kopať do lopty pri priamych kopoch. Jeho strely boli veľmi silné, ja som zahrával priame kopy inak - vlastným spôsobom," pousmial sa Pirlo.

Ani Katalánci nebudú v stredajšom súboji G-skupiny v Turíne zďaleka kompletní. S tímom na sever Talianska ani necestovali obranca Gérard Piqué a stredopoliar Philippe Coutinho. Pilier defenzívy Piqué stojí pre žlté karty a Coutinho je zranený. Chýbať budú aj brankár Marc-André ten Stegen a obranca Samuel Umtiti. Podľa oficiálneho portálu Európskej futbalovej únie (UEFA) oba tímy odohrali proti sebe 11 zápasov s mierne pozitívnou bilanciou pre FC Barcelona: 4 víťazstvá - 4 remízy - 3 prehry. Marca však upozorňuje na štatistiku, podľa ktorej Katalánci v Turíne dosiaľ nikdy nezvíťazili.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti