Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2020 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Katarína sa s horúčkami a kašľom vrátila z Bardejovských Kúpeľov: Uvidela výsledok testu na Covid-19, ostala v šoku!

Košičanka Katarína (43) sa cez víkend vrátila z kúpeľov v Bardejove nakazená ochorením COVID-19.

Silné horúčky, malátnosť a suchý kašeľ ju zastihol ešte počas liečenia, kde sa bola rehabilitovať s pohybovým ústrojenstvom. Aj keď dodržiavali všetky bezpečnostné opatrenia ako rúška a dezinfekciu, v prvých dňoch sa všetci stretávali s saunách. V spoločnej jedálni sa stretávalo bez rúška vyše 120 ľudí zo Slovenska i Česka. Zarazilo ju, že lekári v kúpeľoch ju napriek symptómom nového koronavírusu, podľa jej slov, jednoducho poslali domov a za obvodnou lekárkou bez upozornenia, aby išla do karantény či podstúpila testovanie. Ohrozila tak ľudí v okolí aj svoju rodinu.

Katarína potrebovala po operácii chrbtice mesačnú rehabilitáciu. V Bardejovských kúpeľoch bola od 23. septembra, mala tam byť až do stredy 21. októbra. Zariadenie však musela kvôli chorobe predčasne opustiť. “V polovici minulého týždňa sme viacerí začali pociťovať malátnosť. Po procedúrach som si išla ihneď ľahnúť na posteľ v mojej izbe. Vo štvrtok som už začala mať horúčky, ktoré o deň neskôr vystúpili až na vyše 38 stupňov Celzia,” opísala Katarína. K teplotám sa pridružil aj suchý kašeľ. To, že by mohlo ísť o koronavírus, ju v prvom momente nenapadlo. “Platia tu všetky bezpečnostné opatrenia vrátane povinných rúšok aj dezinfekcie. V jedálni, kde jedlo vyše 100 ľudí, sme však rúška nenosili, ani v spoločných saunách, ktoré neskôr zrušili,” povedala Košičanka.

Otvoriť galériu

Po tom, ako sa jej zdravotný stav zo štvrtka na piatok rapídne zhoršil, sa rozhodla navštíviť miestnu lekárku pre dospelých. “Vďaka liekom mi už klesla teplota a po vyhodnotení vzorky krvi mi lekárka nemusela nasadiť antibiotiká. Opýtala sa ma len, či už nechcem ísť domov a či má kto po mňa prísť, keďže cez víkend som už nemala žiadne liečebné procedúry,” povedala Katarína s tým, že dostala odporúčanie, aby po príchode domov navštívila vlastnú všeobecnú lekárku. Košičanku domov odviezli jej dve dcéry a podľa odporúčaní vyhľadala svoju doktorku. Tam však dostala napomenutie, že si mala najprv urobiť test na COVID-19, než prišla osobne do ambulancie. “Vtedy som si uvedomila, že ma poslali domov bez toho, aby ma dali do karantény alebo urobili test na koronavírus, keďže ja aj ostatní ľudia sme mali symptómy. Po testovaní sa ukázalo, že som pozitívna,” uviedla Katarína.

 

Košičanke je veľmi ľúto, že tak ohrozila svoje dve dcéry, študentky, ktoré sú s ňou aj v spoločnej domácnosti a čakajú na testovane. “Stále mám dusivý kašeľ, stratila som chuť aj čuch. Horúčky už našťastie nemám ale stále ma trápi kašeľ. Liečim sa len vitamínmi a čajmi,” zhodnotila Katarína. Košičanka v telefonáte s hygienikmi uviedla aj to, s ktorými osobami bola naposledy v kontakte ako aj to, že k ochoreniu prišla počas liečebného pobytu v kúpeľoch.

V Bardejovských kúpeľoch koronavírus neevidujú

Tamara Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, uviedla, že klienti s prejavovanými symptómami COVID - 19 sú povinní okamžite navštíviť svojho ošetrujúceho lekára, prípadne jeho zástupcu. Aktuálne sa u nich lieči 450 klientov. “Do kúpeľov nie je možné prísť s akýmikoľvek príznakmi tohto ochorenia, máme zabezpečený vstupný filter a možnosť v prípade týchto príznakov absolvovať za poplatok antigénový test. Ak klient odmietne, nie je mu dovolené sa ubytovať ,” reagovala Šatanková.

Otvoriť galériu

Ako dodala, ak je už klient na liečebnom pobyte a počas neho začne mať príznaky, navštívi bezodkladne lekára a ten navrhne karanténu na izolačnej izbe . “To sa deje v prípade, že klient nemá možnosť dopraviť sa domov. Vo všetkých ostatných prípadoch klienta posielame domov, aby nešíril nákazu ďalej a nechal sa otestovať v mieste bydliska. Ak je test klienta pozitívny, je na tom ktorom RÚVZ, aby nás kontaktoval v prípade dohľadania ďalších kontaktov. Do dnešného dňa nás však nikto taký nekontaktoval, takže nie je dôvod testovať ostatných klientov, či zamestnancov,” informovala Šatanková s tým, že v ich kúpeľoch doteraz neevidovali počas liečenia žiadneho pozitívne testovaného klienta.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili