Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.10.2020 15:29 | Šport | Motorizmus
Foto

Lewis Hamilton už prekonal svoj vzor z detstva: Šesť najpamätnejších triumfov!

Vyhral o priepastných 26 sekúnd a na okruhu v Portimau o jednu výhru prekonal svoj vzor z detstva Michaela Schumachera aj v počte víťazných veľkých cien.

Lewis Hamilton (35) po 92. triumfe opäť zopakoval, že mu nikdy nenapadlo, že by mohol niekedy prekonať legendárneho Schumiho. A to má v tejto koronavírusom poznačenej sezóne na dosah aj vyrovnanie sa vzoru v počte získaných titulov majstra sveta.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Hamiltonove 92. víťazstvo sa skloňuje zo všetkých strán. Na adresu britskej hviezdy Mercedesu sa hrnie jeden superlatív za druhým. Jeho cena rastie každým víťazstvom, a tak nečudo, že jeho šéf Toto Wolff s dávkou nadsádzky vyhlásil, že Mercedes bude musieť predať vlastnú továreň, aby požiadavkám šesťnásobného svetového šampióna vyhovel.

„Keď sa o desať, dvadsať rokov obzrieme, až vtedy si uvedomíme, akým výnimočným jazdcom Lewis bol,“ povedal Wolff, ktorého čaká neľahké rokovanie s Britom o novej zmluve. Tá stará mu vyprší na konci roka...

 

Lewis Hamilton je už dnes legendou tohto športu. Z jeho neprekonateľných 92 víťazných cien sme vybrali šesť najpamätnejších.

TO prvé!

Mal za sebou iba tri mesiace v seriáli. Na VC Kanady 2007, ktorá bola šiestou v jeho kariére, získal svoju prvú pole position v kariére a potom aj prvé víťazstvo. V tých istých pretekoch mal Poliak Kubica desivú nehodu v rýchlosti 300 km/h.

Najcenenejšie

To je pre Brita určite VC Abú Zabí z roku 2014, kde prišiel, vyhral a získal aj titul svetového šampióna. Bol to Hamiltonovo druhý titul v kariére, prvý po šesťročnej odmlke a začiatok jeho éry v seriáli F1.

Najjasnejšie

Tesné víťazstvá sú Hamiltonovou špecialitou. Ale občas dokázal vyhrať aj jasne! Najjasnejšie to bolo na VC Veľkej Británie v roku 2008, keď prišiel do cieľa s náskokom minúty a osem sekúnd pred druhým Heidfeldom, ktorého predbehol o jedno kolo.

Najprácnejšie

V tomto je Michael Schumacher lepší! Dokázal vyhrať GP Belgicka 1995 aj zo 16. miesta na štarte. Hamiltonovi sa podarilo vyhrať VC Nemecka v roku 2018, keď štartoval zo 14. miesta. Sám vtedy povedal: „Zázraky sa dejú!“

Najtesnejšie

To predviedol v posledných pretekoch roku 2016 na VC Abú Zabí, kde musel vyhrať, aby Nika Rosberga obral o titul. Svojho soka evidentne brzdil, ale jeho snahu ostatní nepochopili. Hamilton vyhral o 0,439 s, ale titul ostal Nemcovi.

Najzasľúbenejšie

Tým je pre britskú hviezdu Hungaroring! Ten jeho súperi preklínajú pre náročné predbiehacie manévre, ale on si to užíva. Veď preto tu vyhral už osemkrát! Okrem VC Maďarska mu sedí aj VC Kanady, kde vyhral sedemkrát.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali