Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Šialené správanie rodičky v Košiciach! Právnička ju hecovala, aby si nedávala rúško: Nemocnica reaguje

Škandál v košickej nemocnici! V piatok vo večerných hodinách bola na Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie UNLP Košice prijatá pacientka, ktorá sa odmietala podrobiť testu a nasadiť si rúško. Na stresujúce udalosti a následný status Smeráka Ľuboša Blahu teraz reaguje samotná nemocnica.

Pôrod, aký nemá na Slovensku obdobu! Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice zverejnila na sociálnej sieti rozsiahle vyjadrenie k situácii z piatka večera (23. 10.). Podľa jej vyjadrení sa pacientka tesne pred pôrobom odmietla podrobiť testu na COVID-19, nasadiť si rúško a "akceptovať primerané obmedzenia v súvislosti so zabezpečením ochrany nielen pacientky, ako aj iných pacientov, ale aj zdravotníckeho personálu." Zdravotníci sa preto rozhodli k nej pristupovať v špeciálnom ochrannom oblečení.

Situácia sa vyhrotila o to viac, keď sa rodička odmietla s lekármi osobne rozprávať. "Pacientka komunikovala prostredníctvom mobilného telefónu len prostredníctvom svojej právnej zástupkyne, ktorá ju motivovala vo vytrvaní „nenosenia rúška“ a pod," tvrdí nemocnica vo svojom vyjadrení. Žene navrhli, že ju z dôvodu nepodstúpenia testu izolujú od ostatných pacientov a budú k nej pristupovať v špeciálnych ochranných oblekoch.

"Situácia bola mimoriadne nepríjemná, stresujúca a vyčerpávajúca pre všetkých: pacientku (jej dieťa) a aj zdravotníkov, ktorí denne s nasadením vlastného zdravia poskytujú zdravotnú starostlivosť všetkým pacientom," uvádza nemocnica, ktorá bola nútená privolať aj políciu, "nakoľko pacientka odmietala rešpektovať opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia," vysvetľuje UNLP Košice.

 

"V nočných hodinách (23.10.2020) sa podarilo vysvetliť pacientke priebeh pôrodu na 5. poschodí spolu s poučením, že personál k nej bude pristupovať v ochranných prostriedkoch a oblekoch a aj pôrod bude vedený v tomto režime. Nakoniec pacientka súhlasne prejavila vôľu, podpísala súhlas s hospitalizáciou a bola prijatá v zvýšenom hygienicko - epidemiologickom režime," pokračuje nemonica v objasňovaní prípadu. V nedeľu žena porodila zdravé dieťa, pôrod prebiehal bez komplikácií.

"Vzhľadom na skutočnosť, že právna zástupkyňa pacientky postupovala v celom prípade mimoriadne neštandardným spôsobom, ktorý komplikoval celý proces prijatia a pôrodu pacientky, ako aj prácu zdravotníkov, UNLP Košice podnikne právne kroky," uvádza sa vo vyjadrení s tým, že nemocnica kontaktovala policajné zložky aj v súvislosti s výzvami na organizovanie protestov v súvislosti s týmto prípadom, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: voj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu