Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2020 16:15 | Šport | Hokej

MS do 20 rokov budú v bubline ako NHL: Čo sa týka MS do 18 rokov, nemám dobré správy, vraví Šatan

Skúsený kanadský odborník Craig Ramsay bude trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie až do konca sezóny 2020/21 a v prípade postupu na ZOH 2022 povedie Slovákov aj vo februári 2022 v čínskom Pekingu.

Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Šatan tiež informoval o situácii v mládežníckych kategóriách. "Celá reprezentačná prestávka je zrušená, zrušené sú aj programy, ktoré mali mať reprezentácie 18-ročných a 20-ročných. Aj pre súčasné opatrenia a situáciu s koronakrízou na Slovensku si myslím, že to bolo jediné zodpovedné riešenie. Budeme radi, ak kluby využijú ten čas na to, aby si skúsili dohrať zápasy, ktoré samozrejme pre situáciu museli poodkladať. Veríme, že sa v tom týždni dohrajú nejaké dohrávky, reprezentanti budú vo svojich tímoch a majú šancu hrať ďalšie zápasy," povedal Šatan.

 Výber do 20 rokov čaká na prelome rokov svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v Edmontone a bude prebiehať formou života v "bubline". Výber do 18 rokov má mať vrchol v apríli, keď by sa mal na domácom šampionáte A-skupiny I. divízie v Spišskej Novej Vsi pokúsiť prebojovať medzi elitu. "Aj tu je situácia s prípravou komplikovaná. Chlapci z 'dvadsiatky' zostanú v kluboch a budú hrať zápasy tam. Do decembra už budú mať program, tento rok budú asi veľmi dlho spolu a tým, že majú byť v bubline, musíme zabezpečiť podmienky, aby boli zavretí spolu. Aby trénovali aspoň týždeň pred odchodom do Kanady, kde budú znovu otestovaní a pôjdu na nejaký čas do bubliny, kým im umožnia ísť na turnaj. Tento rok to budú mať náročnejšie časovo, logisticky aj so zdravotnou situáciou. No plán je tieto MS odohrať a urobíme všetko pre to, aby sa na nich mohli zúčastniť. Čo sa týka osemnásťročných, tiež nemám veľmi dobré správy. IIHF zatiaľ nerozhodla o tom, či sa MS, ktoré máme na budúci rok naplánované a ktoré už boli o rok odložené, budú alebo nebudú konať. Mali by sme sa to dozvedieť v priebehu niekoľkých týždňov," uviedol.

Šatana potešila dvojmiliónová štátna finančná injekcia, ktorá predstavuje formu prvej pomoci pre profesionálne športové kluby: "Myslím si, že je to taká prvotná pomoc a malá časť z toho, čo by bolo naozaj potrebné. No sme radi za každú pomoc, nakoniec korona tu trvá už viac ako pol roka a zatiaľ sme boli odkázaní sami na seba a na zdroje SZĽH. Takže sme radi, že štát sa konečne zapojí a vypočul prosby klubov aj nás a pomôže nejakými prvými financiami, aby odľahčil túto situáciu."

 

Šéf SZĽH na záver dodal, že tradičná anketa Hokejista roka, ktorá sa pre pandémiu koronavírusu nekonala v lete, sa ani neuskutoční.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe