Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2020 20:35 | Šport | Hokej

Košice konečne odohrali prvý zápas v sezóne: Bolo z toho päť gólov v bráne Sedláčka

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v nedeľňajšej dohrávke 1. kola Tipos extraligy nad HC Košice 5:3.

V piatom súboji v sezóne dosiahli štvrté víťazstvo a dostali sa na prvé miesto tabuľky o skóre pred Nitru, ktorá však odohrala o zápas menej. Pre Košičanov bol duel pod Pustým hradom prvý v tomto ročníku.

Prvú tretinu začal lepšie Zvolen, mal dve dobré príležitosti, ktoré nevyužili Bondra a Meliško. Košičania mohli ísť do vedenia v presilovke, v ktorej mal šance Jenyš, hlavne jeho teč po strele Réwaya sa pýtal do bránky, v nej bol pohotový Rahm. Tento gólman HKM potom ustál aj druhú početnú výhodu súpera a po nej mal i šťastie, pretože Pospíšil netrafil puk pred jeho odkrytou svätyňou. Potvrdilo sa tak pravidlo nedáš – dostaneš. Domáci sa tešili z gólu v presilovej hre, keď po strele Mikúša tečoval šikovne puk v medzikruží Kelemen – 1:0. A nebola to posledná radosť 'bryndziarov' v tejto časti hry, keďže šesť sekúnd pred prestávkou po prihrávke Zuzina z pravej na ľavú stranu sa parádne trafil Nuutinen pred odkrytou bránkou z kruhu – 2:0.

V strednom dejstve pridali Zvolenčania tretí gól v 23. minúte. Strelu Koleniča gólman Sedláček iba vyrazil a puk upratal za neho pohotový Kelemen – 3:0. Následne mali hokejisti z východu republiky dobré možnosti, no Baránek neuspel zblízka pred odkrytou bránkou HKM a úspešná nebola ani presilovka piatich proti trom v podaní Košíc. V polovici stretnutia sa odrazený puk dostal k Pulišovi a ten švihom nekompromisne strieľal spred bránkoviska – 4:0. Smolu hostí potom dokumentovali nevyužitými šancami Růžička a dvakrát Pospíšil, avšak aj domáci mali piaty zásah na 'paliciach', konkrétne v oslabení Kelemen s Tibenským a neskôr Marcinek a znovu Kelemen.

 

V tretej tretine Zvolenčanom vyšla aj tretia presilovka v stretnutí, tentoraz z kruhu prestrelil Sedláčka Bondra a zvýšil už na 5:0, zároveň išlo o tretí gól v početnej výhode HKM, čiže stopercentné využitie. Košiciam sa podarilo odpovedať. V 51. minúte sa prezentoval pekným prienikom Vopelka a sám pred Rahmom uspel – 5:1. Následne duel zdramatizovala bitka medzi Bondrom a Pavlinom, ktorá po trestoch priniesla druhý presný zásah hostí, postaral sa oň po prihrávke Chovana i so šťastím Růžička. Košice pridali 39 sekúnd pred koncom aj tretí gól, keď obrana Zvolena zabudla na Klhůfka a ten pokoril Rahma z dvoch metrov – 5:3. V samom závere mal ešte veľkú šancu na hetrik Kelemen, ale zblízka sa nepresadil.

HKM Zvolen – HC Košice 5:3 (2:0, 2:0, 1:3)
Góly: 16. Kelemen (J. Mikúš, Betker), 20. Nuutinen (Zuzin), 23. Kelemen (Kolenič, Hraško), 30. Puliš (Betker, Kelemen), 45. R. Bondra (Nuutinen, Zuzin) – 51. Vopelka (Mudrák), 53. D. Růžička (Michal Chovan, Deyl), 60. Klhůfek (J. Milý). Rozhodovali: P. Stano, M. Novák - Frimmel, Janiga, vylúčení na 2 min: 8:5, navyše R. Bondra (Zvolen) 5 + DKZ za napadnutie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, bez divákov

Zvolen: Rahm – Betker, Hatala, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Puliš, Mikúš, R. Bondra – Nuutinen, Zuzin, Stupka – Kelemen, Jedlička, Kolenič – Ďuriš, Tibenský, Marcinek

Košice: Sedláček – Pavlin, Deyl, T. Slovák, Baránek, D. Růžička, Mudrák – Vopelka, Michal Chovan, Klhůfek – J. Milý, Pospíšil, Réway – Belluš, J. Eliáš, Jenyš – Jokeľ, Džugan, Havrila – Frič, Novota (od 41. min)

     

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?