Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2020 09:25 | Správy | Domáce správy

Ťažký boj Alexandry s COVID-19: Korona nie je vtip, neviem dýchať! Jasný odkaz Slovákom

Slovenská študentka Alexandra Bečková (23) skončila v nemocnici s koronavírusom. Donedávna si myslela, že to zvládne bez väčších problémov, no veľmi sa mýlila.

"Mám zápal pľúc, v ruke hadičky, beriem lieky a trpím. Neviem dýchať..." napísala Alexandra na sociálnej sieti. Po pár dňoch jej konečne nestúpajú teploty. Na druhú stranu sa to so stratou chuti a čuchu vôbec nezlepšuje. Nehovoriac o problémoch, s ktorými sa musí ešte popasovať. "Jednu noc som celú prezvracala, na základe čoho som v nemocnici dostala infúzie. Pociťujem bolesti celého tela, zistila som aké to je, keď človeka bolí koža, očné viečka a nehýbe končekmi prstov," opísala bolestivé momenty.

Hoci patrí do kategórie mladých ľudí, zistila, aká dokáže byť táto choroba zákerná. Preto verejnosti odkazuje iba jedno: "Korona nie je vtip, korona bolí, vyčerpáva, korona zabíja, korona posúva aj mladých ľudí do nemocníc. A to som na to ešte dobre, pán na vedľajšej izbe žije na kyslíku, mnoho ľudí žije vďaka pľúcnej intubácii."

V príspevku ďalej odúsila sbotňajšie protesty proti opatreniam. Sama priznala, že aj ona spravila veľkú chybu. "Mám 23 rokov a túto chorobu som podcenila. Nebuďte ako ja, dávajte si pozor, vzdajte sa na chvíľu stretávania sa s hromadou ľudí, zostaňte doma, noste rúška (alebo radšej respirátory), dezinfikujte, jedzte zdravo," odporúčila Alexandra. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

COVID POZITÍVNA, V NEMOCNICI S KORONAVÍRUSOM. Mám 23 rokov, mladý organizmus, a ešte do minulého týždňa som žila s tým, že ak tento vírus chytím, tak budem mať ľahký priebeh, počkám pár dní v karanténe a bude mi fajn. Omyl. Už pár dní ležím, ale rozhodne nie v dobrom stave, a tiež nie doma, ale na covid oddelení v nemocnici. Mám zápal pľúc, v ruke hadičky, beriem lieky a trpím. Neviem dýchať, bolí ma hrudník, po pár dňoch mi konečne teploty nestúpajú (na horúčky 39,5 mi nezaberal paracetamol, klesli max. na 38,3), stratila som chuť, čuch, aj chuť k jedlu. Jednu noc som celú prezvracala, na základe čoho som v nemocnici dostala infúzie. Pociťujem bolesti celého tela, zistila som aké to je, keď človeka bolí koža, očné viečka a nehýbe končekmi prstov... Nevládzete sa hýbať, nevládzete sa pohnúť v posteli, nevládzete sa nadýchnuť, nedokážete jesť, piť, prekonávate sa po ceste na wc. No a potom vidíte ako na spravodajských stránkach typu @dennikn, @denniksme a @aktuality_sk píšu ľudia v komentároch hoaxy, klamú, zavádzajú, šíria dezinformácie, smejú sa, že korona neexistuje, a že sme si ju vymysleli my ovce. Korona nie je vtip, korona bolí, vyčerpáva, korona zabíja, korona posúva aj mladých ľudí do nemocníc. A to som na to ešte dobre, pán na vedľajšej izbe žije na kyslíku, mnoho ľudí žije vďaka pľúcnej intubácii. Následne vidíte ako sa banda extrémistov rozhodne protestovať v Bratislave, následne sa rozbehne domov a jediné čo dosiahnu, je šírenie tohto vírusu ďalej. Ľudia prosím, zobuďme sa. Inak, s rúškom bez korony sa dýcha omnoho ľahšie ako s rúškom s koronou. Mám 23 rokov a túto chorobu som podcenila. Nebuďte ako ja, dávajte si pozor, vzdajte sa na chvíľu stretávania sa s hromadou ľudí, zostaňte doma, noste rúška (alebo radšej respirátory), dezinfikujte, jedzte zdravo, a prosím: skúste šíriť medzi ľuďmi to, že to nie je obyčajná chrípka, ale vírus, ktorý bez mihnutia oka napadne vaše respiračné orgány a znemožní vám fungovanie a bežný život. Ďakujem @zuzanahanzelova za inšpiráciu o tom hovoriť. 🙏 P.S.: Ak zavedú plošné testovanie, choďte sa prosím testovať aj vy všetci! #koronavirus #coronavirus #ruskoniejehanba #koronapribeh

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra Bečková (@alexandra__bec),

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia
Žena v Chorvátsku vkladá do urny hlasovací lístok.
AktualizovanéFoto
Chorváti predčasne rozhodujú o novom parlamente: Exit poll naznačil víťaza