Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2020 06:00 | Správy | Politika

Nekalé praktiky Sulíkovcov?! Poslanci OĽaNO o možnom odchode do SaS: Nečakané odhalenie!

Konflikt vo vláde, aký nemá obdobu. Premiér Igor Matovič (47) a vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (52) oživili a posunuli svoj spor z čias prvej vlny pandémie na novú úroveň.

Po tom, čo v nedeľu odišiel Sulík z rokovania ústredného krízového štábu, pokračoval s premiérom v hádkach na sociálnej sieti a štipľavé odkazy si posielali aj cez médiá. Premiér dokonca Sulíka prirovnal ku Kotlebovi a verejne ho vyzval, aby odišiel z vlády, ak čísla nakazených neklesnú.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Spor dvoch rivalov spočíva v rozsahu prijatých protipandemických opatrení. Zatiaľ čo premiér sleduje prioritne zdravotnícku situáciu, Sulík sa podľa vlastných slov pozerá na ekonomiku a argumentuje, že pri plošných zákazoch nevychádza krízový štáb z konkrétnych dát. Dáta, ako sa šíri vírus v reštauráciách, podľa Matoviča boli dostupné, ale nie sú podstatné. Zdôraznil, že Sulík u neho statil dôveru ako kamarát. „Pri najťažšom rozhodnutí, aké Slovensko za 70 rokov od vojny robilo - a v takom, trúfam si povedať, bol v nedeľu Ústredný krízový štáb - sa ukázalo, komu ide o Slovensko a komu ide o bohapusté politikárčenie,“ vyhlásil Matovič.

 

Šéf vlády dodal, že od Sulíka očakáva ospravedlnenie a odchod, ak počet nakazených neklesne. „Niekedy si nevyberáte partnerov. V tomto prípade musíme byť zodpovední a ja si určite nezoberiem na triko, že pre to by som položil túto koalíciu,“ dodal premiér, ktorý vyzval členov SaS, aby vymenili lídra. Sulík tvrdí, že jeho snahou nie je bojovať proti opatreniam, ale zvrátiť tie, ktoré nevychádzajú z dát.

„Aký zmysel má zatvoriť 20-tisíc reštaurácií v 78 okresoch, keď iba v piatich okresoch v nich prišlo k nákaze? Zdravý rozum hovorí, že dobre, zavrime všetky reštaurácie v daných okresoch, a pod toto sa hneď podpíšeme. So zvyškom nemôžeme súhlasiť,“ vysvetlil Sulík v Rádiu Expres s tým, že v stredu na vláde navrhne prijatie lokálnych opatrení v konkrétnych regiónoch.

Sulík už viackrát naznačil, že z koalície neodíde. Ak by k tomu však došlo, vláda by mohla pokračovať ďalej, keďže by mala väčšinu. Okrem sporu vo vedení strán sa v zákulisí otvorene hovorí o tom, že SaS sa snaží získať nejakých poslancov z iných strán. Oficiálne to liberáli nepriznávajú, no Novému Času poslanci OĽaNO prezradili, že niektorých skutočne oslovovali.

Verbálny spor urovnajú

Grigorij Mesežnikov, politológ

- Hoci sa dá chápať roztrpčenie premiéra z toho, ako Sulík postupoval, pripísať mu rast počtu nakazených sa dá len ťažko. Sulík sa však už v minulosti vyjadril, že zostane v tejto koalícii za každú cenu. To bol veľmi neopatrný výrok, pretože sú isté hranice, za ktoré by politická strana nemala ísť. Teraz však môže nastať opačná situácia, že premiér Matovič bude trvať na odchode Sulíka z koalície, potom strana musí zaujať svoj postoj. Každopádne to nesvedčí o dobrých vzťahoch vo vláde.

Lanárili poslancov OĽaNO do SaS? Čítajte ďalej:

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom