Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Šok v súdnej sieni, svedkovia v kauze Fatima prehovorili po 18 rokoch: Jankovská mala zhrabnúť 3 milióny!

Začali spievať! Okresný súd v Trenčíne rozhodoval o obnove konania z roku 2002, ktorého sa už štvrtýkrát domáha Ondrej Janíček.

Podnikateľ tvrdí, že bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (49) ho ešte ako sudkyňa poslala do chládku za vymyslený trestný čin a zobrala za to 3 milióny korún (99-tisíc €). Janíček tak mal prísť o bar Fatima pod Trenčianskym hradom. Členom vtedajšej silnej mafiánskej skupiny, ktorých si Ondrej Janíček predvolal ako svedkov, sa po 20 rokoch vrátila pamäť a na bývalej sudkyni nenechali nitku suchú.

Dvojica svedkov, ktorých súdu navrhol vypočuť práve Ondrej Janíček, spôsobila v súdnej sieni doslova šok. „Viem, ako to naozaj bolo, mám svedomie, chcem objasniť, ako sa to celé odohralo,“ prezradil prvý zo svedkov Daniel P. s tým, že keď sa pred 18 rokmi zdôveril kamarátovi, že pôjde vypovedať, ten ho od toho odhovoril. Prehovoril tak prvýkrát po 20 rokoch.

„Bol som mladý, sprostý a naivný. Sľúbili mi za to peniaze, teraz sa hanbím. Tejto skupine patrilo všetko, mali kontakty na súde, na polícii. Myslel som si, že sa tiež budem mať rovnako dobre, budem mať rovnaké výhody,“ prezradil, prečo sa rozhodol vstúpiť do skupiny sýkorovcov okolo Petra Čongrádyho. „Svedok Jurisa mi povedal, že Janíček ho nikdy nevydieral. Povedal mi, že ho k tomu prinútili policajti a mal mať z toho výhody,“ tvrdil na súde Daniel P.

Otvoriť galériu
Ondrej Janíček
Zdroj: anc

Ďalšieho svedka na súd priviezla eskorta. Michal Vida, ktorý si momentálne odpykáva trest za podvody, priznal, že sa podieľal na krivom obvinení Ondreja Janíčka. „Podieľal som sa aj na tom, že bol následne odsúdený, aj keď to bolo vykonštruované,“ tvrdil Vida s tým, že aj on bol členom tej istej skupiny.  

 „V roku 2000 Peter Čongrády a Peter Vasko vymysleli plán, ako sa dostať k majetku Janíčka a Strelčíka.Dokázali sme zaplatiť políciu, prokuratúru aj súdy. Boli oslovení vysokopostavení policajti. Polícia vymyslela legendu, vzniesli obvinenie voči Janíčkovi, celé nám to prikryl sudca Jankovský v Považskej Bystrici a Monika Jankovská v Trenčíne,“ šokoval Vida a dodal, že Jankovská za to dostala 3 milióny korún.

„Odovzdali sme jej ich v budove tohto súdu, ja som sa na tom podieľal finančne aj logisticky. Po dlhých rokoch som oslovil Janíčka, že mám o tomto vedomosť a chcem o tom vypovedať,“ pokračoval Vida, ktorý tvrdil, že Jankovská a jej svat Peter Vasko ho vydierali. „Bol som tlačený k múru, mal som toho dosť, hrýzlo ma ale svedomie,“ uzavrel Vida. Ondrej Janíček sa tak po dlhých rokoch dočkal obnovy konania, v ktorom ho súd v roku 2002 uznal za vinného.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu