Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.10.2020 14:00 | TOP Čas

Status Danky sa stal hitom internetu: Štipľavý odkaz lekárky všetkým Slovákom!

Už má toho dosť a zrejme nie je jediná. Danka z Martina sa vyliala zo svojich pocitov na Facebooku.

Pracuje totiž ako lekárka a zverejnila úprimný status, ktorý si vyslúžil dvetisíc lajkov, vyše tisíc zdieľaní a stovky komentárov. O čom bola reč? No predsa o korone!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

"Mám jeden odkaz pre všetkých, ktorí sú už unavení z nosenia rúšok a z Covidu: Ja som unavená z vás!" začína svoje rozprávanie.

"Skúste sa nad všetkým, čo tak dramaticky komentujete, zamyslieť aj z pohľadu iných ľudí, ktorí sú do celej situácie zakomponovaní omnoho viac ako len divák a poslucháč zvonku.

 

Budem teraz veľmi osobná. Svoje deti mám už tretí týždeň mimo domova, nakoľko aktuálny čas, ktorý trávim v robote, je nezlučiteľný s normálnym rodinným životom. Hriať pri srdci ma môže akurát pocit, že sú v naozaj dobrých rukách, za čo som veľmi vďačná, lebo viem, že nie každý má takúto možnosť. No na druhej strane, keď viete, že vaše dieťa strihá kalendár a túžobne očakáva maminku, no ona musí svoj príchod znovu predĺžiť, lebo situácia je znovu horšia... trhá vám to srdce.

Moje kolegyne by tiež vedeli rozprávať covidové príbehy z ich životov. Keď vám syn povie, že spraví do školy prezentáciu o Covide s názvom: “Ako som prišiel o mamu”, verte mi, toto sú momenty, z ktorých sme právom unavení.

Nie z práce samotnej, ani z toho, že neustále na vás tlačia na zvyšovanie kapacity testovaných, ani z toho, že vlastne ani neviete, kedy sa zajtra vrátite domov, lebo to beriete ako poslanie, ako pomoc, ľuďom, ktorí to potrebujú, ako aspoň jednu malú kvapku v mori, ktorá môže pomôcť v konečnom dôsledku nám všetkým.

Unavení sme z toho, že ľudia, ktorí nemajú ani len predstavu, čo za všetkým týmto je, kritizujú, šíria hoaxy, všetko zľahčujú... Unavení z ľudí, ktorí si v lete užívali more, kým my sme trávili slnečné dni v prehriatom labáku. Ale toto všetko zľahčovanie je len do momentu, kedy sa to netýka priamo ich, alebo niekoho z ich blízkych.

Chrípočka, výmysel a podobné prívlastky, kým nepríde správa alebo telefonát, že ste boli v kontakte s nakazeným... následne nastane panika. Ale prečo, veď je to len chrípočka?!

Prišla Vám SMS a ani ste neboli testovaní??? Áno, toto sa skutočne môže stať, a to z úplne banálneho dôvodu, pretože aj my sme len ľudia. Koľkokrát spravíte preklep pri bežnej komunikácii s kamošom? Verte, že keby ste mali zapisovať tisícky žiadaniek, telefónnych čísiel, mailov a rodných čísiel, tipujem, že už pri 50-tej by vám to išlo na nervy. A nejaký ten preklep, by sa pri tom stal.

Skúste sa zamyslieť aj nad tým, že aj my lekári a všetci zdravotníci, môžeme mať akékoľvek ochorenia, či už autoimunitné, vrodené, alebo získané. Ten biely plášť nie je zázračný a nezabezpečuje nám imunitu voči žiadnym ochoreniam a sme v omnoho väčšom riziku vzhľadom na pracovné prostredie.

Skúste predtým, ako začnete niečo komentovať, porozmýšlať nad tým, ako to asi vyzerá z tej druhej strany.

Na záver zdieľam slová, ktoré som čítala a plne sa s nimi stotožňujem:

Nosením rúšok sa nemeria naša sloboda. Tak ako sa sloboda nemeria barlami, ochranným odevom hasičov, alebo chemoterapiou pre vážne chorého človeka. Lekár, ktorý vás ošetruje a nasadí si rúško nevyjadruje tým, že je liberál alebo ustráchaná ovca – chráni vás aj seba, navyše ochrana vášho zdravia je vaše právo. Nosením rúška sa ale môže merať vaša inteligencia a schopnosť chápať elementárne vedecké fakty. Alebo zodpovednosť. Politický postoj alebo svetonázor robia z rúšok len ľudia, ktorým ide len o seba."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?