Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2020 11:10 | Správy | Krimi | Nehody
Foto

Martina († 42) pozerala dcérke do očí a umrela: Slová užialenej Lenky trhajú srdce

Rodinné nešťastie, z ktorého mrazí. V piatok večer sa medzi Čachticami a Novým Mestom nad Váhom stala tragická nehoda, pri ktorej prišla o život mama troch detí Martina († 42).

Osudnou sa jej stala čelná zrážka. Podľa doterajších zistení polície prešiel do protismeru vodič Nissanu (45), ktorému dali fúkať a ostali zhrození. Muža už polícia obvinila z usmrtenia. Mama dvoch dcér a syna sa vracala z Nového Mesta nad Váhom domov do Čachtíc hneď po tom, ako založila pre svoju dcéru Lenku (16) bankový účet na stužkovú, ktorú bude mať stredoškoláčka o dva roky. Ich radostné plány s výberom šiat a organizáciou veľkého dňa však skončili tragédiou...

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Tragická čelná zrážka, ktorej obeťou sa stala Martina († 42), sa udiala pred očami jej dcér Lenky (16) a Mirky (14). „Podľa doterajších zistení vodič vozidla Nissan prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s osobným motorovým vozidlom, ktorého vodička zraneniam na mieste podľahla. 45-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,60 promile alkoholu v dychu,“ informovala v sobotu trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adamíková.

Otvoriť galériu

Mladá študentka Lenka bude mať tragické okamihy zrejme navždy pred očami. „Mamina na poslednú chvíľu rozhodla, aby sme šli v aute s Dominikom, a tak sme šli asi päť áut za ňou. Zrazu autá zastavili a pochopili sme, že sa stala nehoda. Modlila som sa, nech to nie je mamino červené auto. Keď som videla, že je to auto mojej mamy, srdce sa mi rozbúchalo… Vyleteli sme z auta a utekali k mame, modlila som sa, nech prežije,” hovorí s plačom druháčka na strednej zdravotníckej škole Lenka (16). Z minút sa stala večnosť a po tom, ako piati ľudia otvárali dvere auta, v ktorom bola jej milovaná mamina, ju chytila za ruku.

 

Smutný pohľad do očí

„Bola bledá, ale cítila som, že má tep. Nahmatala som ho na ruke aj na krku. Hovorila som si, že to je dobre, že má stále šancu. Stále som sa v duchu modlila. Vzala som telefón, priložila som jej ho k nosu, aby som videla, či dýcha a urobila sa na skle machuľa, tak som zase dostala nádej. Keď som sa však pozrela do očí, pochopila som, že už je koniec,” plače mladé dievča.

Otvoriť galériu

V osudnej chvíli mala pri sebe aj mladšiu sestru Mirku (14), ktorú sa snažila povzbudzovať, aj keď mala sama srdce zovreté obrovskou bolesťou a ako študentka zdravotníckej školy vedela, že šanca na záchranu života mamy už nie je. Záchranári sa podľa jej slov snažili, žiaľ, zranenia však boli príliš vážne. Vodiča smrtiaceho auta Dušana (45) polícia už obvinila. „Vyšetrovateľ obvinil muža z trestného činu usmrtenia,” informovala krajská policajná hovorkyňa v Trenčíne Danka Adamíková. Keďže vodič bol podľa polície pod vplyvom alkoholu, trestná sadzba sa v tomto prípade pohybuje v prípade dokázania viny v rozmedzí od 4 do 10 rokov odňatia slobody.

Žiaden trest však nevráti užialenému priateľovi Jozefovi a trom deťom úžasnú obetavú ženu, ktorá bola nielen remeselne zručná a pomáhala ľuďom v Čachticiach, ale mala aj láskavé slovo pre každého. „Bola to najlepšia mama na svete, s najlepším srdcom. Keď sme mali ísť s ňou v aute, povedala, choďte s Dominikom. Stretneme sa doma,” hovorí s plačom Lenka. Žiaľ, domov sa statočná žena k svojim deťom už nikdy nevráti...

 

Na cestách zomreli aj Marek († 18) a Tomáš († 25)

Otvoriť galériu

V sobotu podvečer sa neďaleko Krupiny stala tragická nehoda. Marek († 18) vyšiel z Krupiny smerom na Zvolen. Po pár kilometroch nečakane prešiel do protismeru a zrazil sa s dodávkou. Chlapcovu Škodu Octavia roztrhlo na dve časti a do tej prednej narazila ešte ďalšia dodávka. Študent nemal vo vraku šancu prežiť.

Vodiči dodávok sa ťažko zranili. Kamaráti nebohého mladíka mu na mieste tragédie postavili kríž a zapaľujú tam sviečky. „Nechápeme, čo sa mohlo stať. Bol najlepší vodič z nás. Túto cestu navyše poznal veľmi dobre. Študoval totiž vo Zvolene, chodil tadiaľ teda denne, a takisto aj za otcom, ktorý býva neďaleko. Možno išiel v sobotu práve za ním,“ povedal nešťastný kamarát so slzami v očiach. 

„Vodič osobného motorového vozidla, jazdiaci v smere od Krupiny do Zvolena, z doposiaľ nezisteného dôvodu prešiel do protismeru, následkom čoho došlo ku kolízii s vozidlom idúcim oproti. Pri zrážke došlo k roztrhnutiu vozidla na polovicu, pričom predná časť narazila do ďalšieho vozidla. 18-ročný vodič utrpel pri kolízii zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol,“ uviedol Mário Bóna z banskobystrickej krajskej polície.

Otvoriť galériu
Pri nehode vyhasol život 25-ročného motocyklistu
Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

K búračke so smutným koncom došlo v sobotu aj v obci Naciná Ves. „Mladý motocyklista z okresu Vranov nad Topľou pri prejazde tiahlou pravotočivou zákrutou prešiel do protismeru a zrazil sa s vozidlom, ktoré viedla 44-ročná vodička z okresu Revúca,” uviedol košický krajský policajný hovorca Jaroslav Ličák. Motocyklista Tomáš († 25) zraneniam na mieste podľahol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, kil, sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska