Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2020 18:05 | Šport | Hokej

Šatanov jasný odkaz kompetentným: Hokej a šport treba udržať pri živote

Nový ročník najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku sa v piatok 2. októbra začne štyrmi zápasmi namiesto pôvodne plánovaných šiestich.

Už do programu úvodného kola negatívne zasiahla nákaza koronavírusom a až tri tímy ohlásili pozitívne výsledky testov u svojich hráčov. Z tohto dôvodu v piatok neodohrajú svoje zápasy HC Košice, HC Mikron Nové Zámky a maďarský zástupca DVTK Jegesmedvék Miškovec. Uskutočnia sa tri duely z pôvodného programu 1. kola: HC 07 Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš, HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava a HK Poprad - HK Nitra plus atraktívna predohrávka 7. kola: HKM Zvolen - HC ‘05 iClinic Banská Bystrica.

Vzhľadom na súčasnú zlú epidemiologickú situáciu na Slovensku a narastajúci počet pozitívnych ľudí na koronavírus sa začiatok súťažného ročníka musí zaobísť bez prítomnosti fanúšikov na tribúnach."Sme veľmi radi, že liga sa vôbec začne. Urobili sme všetko preto, aby sa tak stalo, ale je smutné, že to bude bez divákov. Je to nové obdobie vo svetovom športe, skúsime sa cez to preniesť tak ako sa to deje aj v iných krajinách. Verím, že v piatok sa odohrajú prvé štyri zápasy a že sa na tom už nič nezmení," uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan na štvrtkovom tlačovom brífingu v Bratislave.

Niekdajší kapitán slovenskej reprezentácie pripomenul, že na rôzne formy kompenzácií klubom v čase koronakrízy zväz dodnes vyčlenil približne 1,8 mil. eur a po dohode s rozhodcami sa táto suma zvýši na 2 milióny. "Urobili sme to v rôznych formách, ale aj my máme svoje limity. Bez pomoci štátu náš extraligový hokej len ťažko prežije najbližšiu sezónu. Dúfam, že kompetentní v tejto krajine nájdu spôsob, ako udržať profesionálny hokej aj celý šport pri živote," pokračoval Šatan.

Na otázku, či očakával, že sa bude pre koronavírus meniť program hneď úvodného kola Tipos extraligy, odpovedal záporne: "Čakal som, že budú pozitívne nálezy v kluboch, ale netušil som, že to bude hneď v prvom kole. Skôr som si myslel, že to príde tak po dvoch týždňoch. Najmä naša Ligová rada bude mať ťažkú sezónu. Potrebujeme vymyslieť systém, aby sa súťaž vôbec dohrala. Niečo už máme pripravené, momentálne o tom diskutujeme. Týka sa to aj mládežníckych súťaží. Ide aj o prorejtingové body, ktoré by sa prideľovali v prípade, ak by mužstvo odohralo napríklad 75% sezóny. Rátame aj s možnosťou, že nie všetky mužstvá budú mať odohraný rovnaký počet zápasov," dodal Šatan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci