Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.10.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Banáš vyletel na Matoviča, Adela sa zmohla len na pár slov: Konflikt pre COVID-19!

Pohádali sa kvôli tejto téme?! Spisovateľ Jozef Banáš (72) rád otvorene prejavuje svoje názory na akékoľvek témy. Inak to nie je ani v prípade pandémie koronavírusu.

Najnovšie sa ostro pustil do premiéra Igora Matoviča (47) a nenechal na ňom nitku suchú. Nepáči sa mu nielen jeho komunikácia voči občanom nášho štátu, ale tvrdo kritizuje aj opatrenia vlády, ktoré musíme dodržiavať. A kým on má na vec jasný názor a prízvukuje, že sa až príliš rieši COVID-19 a zabúda sa na iné ochorenia, jeho dcéra Adela Vinczeová (39) nenecháva nič na náhodu. Všetky opatrenia príkladne dodržiava a riadi sa nimi!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Banáš si servítku pred ústa rozhodne nedával a Matoviča si poriadne podal. „Korona musí byť pre vás príležitosťou získať ľudí. To sa dá dvomi spôsobmi – ísť osobným príkladom a vysvetľovať. Odpovedať na otázky. Osobný príklad spočíva v skromnosti, pokore a v slušnosti,“ začal svoje slová adresované premiérovi spisovateľ. Ten však ďalej akoby zľahčoval situáciu, ktorá momentálne je.

„Vy, váš minister a vaša komisia robíte zásadnú chybu – zatiaľ ste nás NEPRESVEDČILI o nebezpečenstve tejto ‚hnusoby.‘“ Matoviča však pranieruje aj za vyliečených pacientov. „Ako sa títo ľudia uzdravili? Nepočul som, že by boli dajaké lieky na COVID, takže sa zrejme vyliečili na základe prirodzenej imunity. V tom prípade by som očakával, že vy a lekári budete ľudí vyzývať k tomu, aby sa správali zodpovedne. Zodpovednosťou pre vás a pre vašich odborníkov je nosenie rúšok, pre nás neodborníkov je to posilňovanie prirodzenej imunity,“ pokračoval Banáš, ktorý tvrdí, že vláda na čele s premiérom chce len presvedčiť ľudí o smrtnosti COVID-u. Podľa jeho slov sú však pri každom mŕtvom aj iné diagnózy.

 

„Chápem váš vrúcny vzťah ku COVID-u, len sa obávam, že chorí s inými diagnózami, na ktoré umiera neporovnateľne viac ľudí, si vašu pozornosť rovnako zaslúžia,“ píše Banáš, ktorý pridal hneď niekoľko príkladov, ktoré mu ležia v žalúdku. „To si vážne myslíte, že sme takí - prepáčte, použijem podľa vášho vzoru expresívny výraz - dilinovia, aby sme uverili tomu, že v nákupných centrách je zóna bez COVID-u tam, kde sú reštaurácie, a inde na nás číha COVID? Že v divadle sa COVID šíri len párnymi radmi a nepárnym sa vyhýba? Že na svadbe, kde je tridsať ľudí, COVID nehrozí, ale kde je ich tridsať jeden, začína svoju smrtiacu misiu?“ pýtal sa spisovateľ.

Prekážajú mu aj rúška?

Banáš sa obul aj do nosenia rúšok. „Skutočne si myslíte, že zaslintané rúška so zvyškami od desiaty, povaľujúce sa v školských šatniach medzi prezuvkami, školákov ochránia? Že rúška žien zababrané zvnútra od rúžu ženy ochránia? Že prípustná plocha na jedného človeka 10 štvorcových metrov v obchode má zmysel v porovnaní s desiatkami, ba stovkami tisíc ľudí, ktorí sa na celom Slovensku tlačia ako sardinky ráno a večer v hromadnej doprave?“ pýta sa a pristavil sa aj pri testovaní. „A čo ak mi v stredu po teste povedia, že COVID nemám a vo štvrtok ho dostanem? Nebudem mať príznak a budem pokojne žiť a pracovať bez toho, že by som tušil, že som – podľa vás a vašich odborníkov - smrteľne chorý?“

Otvoriť galériu

Dodržujú opatrenia

A zatiaľ čo spisovateľ bez servítky kritizuje viaceré vládne opatrenia, jeho dcéra Adela Vinczeová ide, zdá sa, príkladom. Len nedávno vyjadril celkový postoj k pandémii jej manžel Viktor Vincze a hovoril pritom za oboch. „Berieme to naozaj veľmi vážne. Neskladáme si rúška ani v kontakte s rodinou a s kamošmi, nieto ešte cudzími ľuďmi - napriek výsmešným pohľadom. Na dnešných asi 50 výziev na podanie ruky som reagoval mávnutím, napriek zdvihnutým obočiam. V ruksaku nosím fľaštičku s dezinfekciou. Prosím vás, aby ste to brali vážne aj vy, pretože my už poznáme človeka, ktorému korona zobrala mamu,“ napísal Vincze. Ani tieto slová však Vinczeho svokra Banáša zrejme „neohúrili“. „Oco si píše svoje názory a ja nie so všetkými súhlasím. Vždy to tak bolo, ale neprekáža to našej rodinnej komunikácii,“ povedala Novému Času Adela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?