Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2020 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Smrteľné havárie slovenských celebrít: Ich autá zabíjali na priechodoch, obeťami deti aj dôchodcovia!

Je to klub, do akého by ste nechceli patriť. Sú v ňom ľudia, ktorých auto sa v jednej chvíli zmenilo na zbraň a oni niekoho pripravili o život. Ako sa zdá, nedávno sa medzi takto poznačené celebrity zaradila aj známa misska a podnikateľka Daniela Kralevich (35).

Zaujímavé je, že kým niektorým táto udalosť totálne zničila kariéru i život, iní sa skôr či neskôr otriasli, ďalej spievali, hrali, fungovali. Ako na tom bude niekdajšia finalistka súťaže krásy, to je ešte veľmi predčasné hodnotiť. Daniela Kralevich pred necelými dvoma týždňami mala šoférovať luxusné auto, pod ktorého kolesami na jednej z bratislavských ulíc vyhasol život tínedžerky Linh († 18). Zarážajúce je, že sa tak stalo na priechode pre chodcov, pričom auto údajne nezanechalo žiadnu brzdnú dráhu.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Skrúcaný zaplatil pohreb

Práve na priechode pre chodcov usmrtil ešte v roku 2004 v Považskej Bystrici 73-ročnú dôchodkyňu aj herec a moderátor Štefan Skrúcaný (60). Podľa posudkov prekročil povolenú rýchlosť o viac ako 30 kilometrov za hodinu, a tak sa zabávač kajal. Počas súdneho procesu uviedol, že je pripravený niesť všetky následky. To, že mu celej veci bolo naozaj nesmierne ľúto, dokázal zaplatením pohrebu a vyrovnaním dlhu syna zosnulej, ktorému navyše pomohol s odkúpením bytu.

Skrúcaný dostal trest dva roky s podmienečným odkladom na tri roky a trojročný zákaz šoférovania. Za volant si nakoniec mohol sadnúť už po dvoch rokoch, no v tom období silno trpela jeho kariéra, keďže zabávať ľudí, keď vás všetci spájajú s takouto mimoriadne smutnou udalosťou, je nemožné. Zhodou okolností krátko nato a len 200 metrov od nešťastného priechodu zrazil 35-ročnú ženu, ktorá taktiež zraneniam podľahla, exposlanec parlamentu Víťazoslav Moric (74). 

 

A zaujímavé je aj to, že v čase Skrúcaného nehody bol ministrom vnútra Daniel Lipšic (47), ktorému sa zdal trest preňho mierny a dokonca podal sťažnosť na Najvyšší súd. Sám pritom o dvanásť rokov neskôr zrazil v Bratislave 72-ročného muža, ktorý tiež zomrel. Aj Lipšic prekročil povolenú rýchlosť, i keď nie tak výrazne ako Skrúcaný, dostal podmienku na tri roky, zákaz viesť vozidlá všetkého druhu na šesť rokov. Okamžite sa tiež vzdal poslaneckého mandátu.

Deana vinu odmietala

A ešte raz tu máme ďalšie dve tragédie na priechode pre chodcov. V roku 2005 legendárny herec Ivan Krivosudský († 83) zrazil vo Svätom Jure 63-ročnú chodkyňu a za jej usmrtenie dostal dvojročnú podmienku a zákaz šoférovania na štyri roky. V októbri 2011 zase usmrtila požičaným terénnym mercedesom 62-ročného muža herečka a producentka Deana Horváthová-Jakubisková (62). Stalo sa to v Prahe. Súd manželke nášho vynikajúceho režiséra udelil 30-mesačný podmienečný trest a zákaz šoférovania na štyri roky. Navyše musela pozostalým zaplatiť odškodné viac ako milión českých korún (približne 38-tisíc eur). Deana pritom vinu odmietala, pred súdom uviedla, že chodca nevidela pre odbočujúce auto a pod kolesá jej doslova vbehol.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Aktualizované
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?