Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2020 06:00 | Správy | Domáce správy
Video

Utrpenie rodičov malého škôlkara († 3) na súde: Sebinko je mŕtvy, lekárky sa cítia nevinné

Znova mali pred očami smrť milovaného dieťaťa.

Rodičia Sebinka († 3), ktorý zomrel začiatkom roku 2017, si sadli po vyše troch rokoch oproti dvom lekárkam nitrianskej nemocnice, ktoré sú obžalované z jeho usmrtenia. Dve rovnako obžalované zdravotné sestry dali súhlas na pojednávanie v ich neprítomnosti. Bývalá primárka Silvia L. a lekárka Silvia M. tvrdia, že sú nevinné. Zdrvení rodičia Sebastiánka († 3) sa včera na Okresnom súde v Nitre posadili oproti bývalej primárke Silvii L. a lekárke Silvii M., ktoré sú spolu s dvoma zdravotnými sestrami Mariannou H. a Ingrid S. obžalované z priečinu usmrtenia ich jediného synčeka.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Okatého Sebastiánka koncom januára 2017 prijali do Fakultnej nemocnice v Nitre pre zvýšenú hladinu cukru. Po pár hodinách sa jeho stav dramaticky zhoršil a modrooký anjelik zakrátko nečakane umrel. Užialení rodičia sú presvedčení, že za smrť ich synčeka je zodpovedný personál nitrianskej nemocnice. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou následne zistil niekoľko závažných pochybení a nemocnica dostala pokutu.

Hlavné body rozsiahlej obžaloby sa opierajú aj o to, že zdravotníci nezabezpečili štandardný liečebný postup a liečba bola nesprávna. „Porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej z povolania inému z nedbanlivosti spôsobili smrť a takýto čin spáchali na chránenej osobe, dieťati,“ dodal na záver obžaloby prokurátor. Právny zástupca rodiny vyčíslil výšku škody vrátane nemajetkovej ujmy na 300-tisíc €. Ak obžalované uznajú za vinné, majú ju zaplatiť spolu a nerozdielne.

Otvoriť galériu

„Som nevinná, postupovala som podľa všetkých odporúčaných protokolov a vedomostí, ktoré boli v tom čase dostupné. Je to účelová obžaloba podľa môjho názoru,“ tvrdí bývalá primárka Silvia L. Ten istý názor má aj druhá z lekárok Silvia M. „Som nevinná,“ vyhlásila na súde. Pokračovanie procesu vytýčil sudca na 2. novembra.

 

Mama súd preplakala

Mamičke nebohého chlapčeka Dominike (26) sa na súde nesedelo ľahko. Počúvať znova o okamihoch, ktoré naveky zmenili život celej rodiny, jej trhalo srdce. „Je hrozné to celé rozoberať, znova prežívať a ony tvrdia, že sú nevinné. Ja však viem, že to, čo je v obžalobe, je pravda a snažím sa veriť, že bude aj spravodlivé rozhodnutie súdu. Neviem, ako mám opísať, keď počúvam, ako sa niekto cíti nevinný a výsledok liečby je, že moje dieťa je v hrobe,“ reagovala nešťastná mladá žena na vyhlásenie lekárok, že sú nevinné.

Jej plač a chvejúce sa telo svedčili o obrovskom žiali a utrpení. Rodičom sa krátko po tragédii narodila dcérka Elizabet. „Sebinko sa na sestričku nesmierne tešil. Hladkával mi bruško, rozprával sa s ňou. Je mi ľúto, že sa toho nedožil. Náš synček bol usmiaty anjelik. Navždy zostane v našich srdciach,“ povedala po jeho smrti mama.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie