Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2020 10:00 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Srdcervúca rozlúčka s Linh († 18), ktorá tragicky zomrela na priechode pre chodcov: Pohľad na rodinu bolí!

Najťažšie chvíle života! Tie už vyše týždňa prežívajú rodina a priatelia mladej Vietnamky Linh, ktorá tragicky zahynula pod kolesami auta na priechode pre chodcov.

V pondelok ju všetci tí, ktorí ju milovali, sprevádzali na poslednej ceste. Nepredstaviteľnú bolesť prežívali najmä rodičia, ktorí svoju milovanú a nadanú dcéru už nebudú môcť viac objať. Rozlúčka s ňou trvala celý deň a pozostávala z dojemného pochodu miestami, ktoré Linh navštevovala.

Posledné zbohom jej v bratislavskom krematóriu v Lamači dala nielen rodina, ale aj vietnamská komunita z celého Slovenska a spolužiaci. Obrad bol plný symbolických tradícií.

Fotogaléria
30
fotiek v galérii

Výrazná vôňa aromatických tyčiniek, bohatá misa ovocia, nápoje a jedlo. Takto vyzeral obradný oltár v krematóriu, ktoré bolo zároveň poslednou zastávkou rozlúčkového pochodu s Linh. Auto s jej pozostatkami prešlo od domu, kde s rodinou žila, okolo školy či internátu. Na prednom sedadle sedel zdrvený otec a  v náručí objímal fotku svojej milovanej dcérky.

Sprievádzali ho ďalšie autá s ostatnými členmi vietnamskej komunity. Cez okná sypali ryžu so soľou ako symbol života. Predposlednou zastávkou bolo aj miesto, kde vyhasol jej mladý život. Na mieste rozvešali po strome čierne stužky a venovali jej poslednú modlitbu. Neskôr sa všetci presunuli do krematória na smútočný obrad.

 

Pohreb s tradíciami

Rozlúčka s Linh prebehla aj v obradnej sieni v súlade s vietnamskými zvykmi. Jedlo pred rakvou predstavovalo lásku a starostlivosť, ktorú jej prejavovali ešte počas života pozostalí. "Bola veľmi múdra, šikovná a skromná. Nevieme sa zmieriť s tým, že odišla tam, odkiaľ niet návratu. Linh znamenala pre nás všetko, bola slniečko, ktoré sa vždy usmievalo,“ tlmočil prejav so slzami v očiach člen vietnamskej komunity v Bratislave a blízky rodinný priateľ Nguyen Kim Dang.

Sálou sa ozýval zúfalý plač zdrvených rodičov a sestry, ale aj blízkej rodiny, ktorá už milovanú Linh nikdy neobjíme, a svoj poklad si budú môcť pripomínať už iba prostredníctvom fotografií. Napriek hrozivej epidemiologickej situácii sa po príchode do krematória chodili všetci prítomní po skupinkách rozlúčiť s nadanou gymnazistkou k rakve.

Pohľad na vysilených rodičov, ktorí s bolesťou v srdci a kŕčom v tvári odprevádzali dcéru na cestu posledného odpočinku, doslova trhal srdce. Okrem vonných sviečok a misy ovocia, ktoré sú súčasťou tradičného vietnamského rituálu a zabezpečia, aby Linh neodišla na cestu hladná, sypali prítomní na chodník ryžu so soľou ako symbol života. Usmievavá gymnazistka sa iba pred pár mesiacmi vrátila z výmenného pobytu v USA, na ktorý ju vybrali spomezi všetkých bratislavských študentov ako jedinú.

Hoci mala pred sebou sľubnú budúcnosť, jej život nečakane vyhasol po tom, čo ju v pondelok 21. 9. popoludní malo zrámovať auto podnikateľky Daniely Kralevich (35) na Tomášikovej ulici. Ako na pohrebe uviedol Nguyen Kim Dang, komunita chce vyzbierať peniaze na spravodlivý súdny proces. „Chceme, aby sa prešetrilo, čo sa vlastne stalo. Doteraz sa s nami vodička auta nijako nesnažila skontaktovať. Keby vyjadrila ľútosť, zmiernilo by to bolesť celej rodine,“ povedal so smútkom v hlase.

Otvoriť galériu

Linhina posledná cesta

1. Odchod z Memorie, Svätý Jur

2. Ubytovňa v Rači na Černockej ulici

3. Gymnázium Tomášikova 2

4. Byt na Bodrockej ulici, kde Linh bývala

5. Miesto nehody na Tomášikovej ulici

6. Krematórium Lamačská cesta

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: gal, mb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť