Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2020 10:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Policajt Ivan vyhodený z práce počas PN vyhral ďalší súd: Výpoveď som dostal neprávom!

Dočkal sa spravodlivosti. Trenčiansky krajský súd uznal, že bývalý poriadkový policajt Ivan Stodola (40) z Považskej Bystrice bol neprávom vyhodený zo svojho fleku z dôvodu nespôsobilosti pre výkon akejkoľvek štátnej funkcie.

Trojnásobného otecka prepustili pred dvoma rokmi a dlhé mesiace trvalo, kým po absolvovaní neuveriteľných 48 pracovných pohovoroch získal miesto v Mestskej polícii v Bratislave. Ivan slúžil na policajnom obvodnom oddelení v Považskej Bystrici takmer 17 rokov. Svoju prácu zbožňoval a svedomito si ju plnil, preto, keď mu dva roky pred výsluhovým dôchodkom prišla z práce výpoveď, ostal v šoku.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Bol som na péenke, keď mi moji nadriadení doručili list. Po jeho otvorení sa mi zrútil celý svet, dostal som výpoveď z dôvodu nespôsobilosti pre výkon akejkoľvek funkcie v štátnej službe,“ spomína Ivan Stodola na udalosti spred dvoch rokov. Bez roboty a bez akéhokoľvek príjmu ostal v čase, keď sa mu mala narodiť dcérka.

„Ako policajt som nemal nárok na podporu v nezamestnanosti, na péenke som ďalej byť nemohol, pretože nemocenské by mi nemal kto platiť a na blížiacu sa materskú dovolenku som nemal nárok,“ vysvetlil trojnásobný otec, ktorý okrem dcérky Sofie vychováva z prvého manželstva aj dvoch synov.

 

Expolicajt sa však nevzdal a rozhodol sa bojovať za svoju pravdu. Podal žaloby na policajné oddelenie. „Krajský súd v Trenčíne zrušil rozhodnutie žalovaného Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne a vec vrátil žalovanému na ďalšie konanie,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Spor o posudku

Ešte pred polrokom Ivan vyhral na Krajskom súde v Trenčíne spor, týkajúci sa potrestania za údajné falošné ošetrovné svojho dieťaťa, a potvrdil mu to aj Najvyšší súd. Teraz má ďalší dôvod na radosť. „Pred mesiacom som zasa vyhral súd o mojom posudku, ktorý mi napísal nadriadený, teda že som nespôsobilý pre výkon akejkoľvek funkcie v štátnej službe. Bol som prepustený neprávom a konečne vyšla pravda najavo,“ vraví šťastný Ivan, ktorý zažil veľké útrapy aj pri hľadaní novej práce.

Počas jedného roka absolvoval až 48 pracovných pohovorov a uspel na dvoch. Nikde inde ho pre posudok z predchádzajúceho zamestnania totiž nechceli zamestnať. Napokon ho prijali do zásahovej jednotky Mestskej polície v Bratislave. „Som rád, že som sa dočkal spravodlivosti a že môžem aj ďalej pracovať ako muž zákona a pomáhať ľuďom,“ zakončil policajt. Zároveň dodal, že ešte zvažuje, či sa po výhre na súde vráti späť na svoje pôvodné miesto, odkiaľ ho neprávom prepustili.

Služobný pomer naďalej trvá

Róbert Bános, advokát

- V prípade súdom vyslovenej neplatnosti skončenia služobného pomeru sa má za to, že služobný pomer sa neskončil, teda naďalej trvá. Policajt preto môže požadovať, aby bol opäť zaradený do pôvodnej funkcie. Ak po zrušení rozhodnutia o skončení služobného pomeru policajt oznámi, že netrvá na ďalšom výkone štátnej služby, služobný pomer sa skončí uvoľnením uplynutím dvoch kalendárnych mesiacov, ak sa nedohodne inak.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: den, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle