Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2020 14:03 | Šport | Futbal
Foto

Róbert Mak prehovoril o pôsobení vo Ferencvárosi: Jeho cieľom je dostať sa späť do reprezentácie

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak má po dlhšom čase opäť klub, po odchode z Turecka ešte v jari napokon zakotvil v Maďarsku v majstrovskom tíme Ferencváros Budapešť.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
V prípade, ak začne pravidelne hrávať, má šancu poviť sa o miesto v národnom tíme. "V čase koronakrízy nebolo jednoduché si nájsť klub a oni prejavili záujem už dávnejšie, len ja som sa dlhšie rozhodoval. Nakoniec to vyšlo a som veľmi rád, že som sa stal súčasťou Ferencvárosu. Veľmi sa teším, že opäť som v klube, môžem trénovať s mužstvom a hrať zápasy, lebo mi už futbal veľmi chýbal. Je to pre mňa dôležité aj kvôli reprezentácii," povedal Mak v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.
"Maďarská liga má dobrú úroveň, kluby majú vytvorené výborné podmienky, samotný Ferencváros má skvelé a profesionálne zázemie. Ľudia okolo klubu sú veľmi milí a príjemní. Opakujem, ponuky som mal, ale žiadna nebola táka konkrétna a zaujímavá, ako bola tá od Ferencvárosu. Navyše som si chcel ešte zahrať v európskych súťažiach a keď prišla táto možnosť, potešil som sa, lebo som dostal šancu, ako som spomínal, zahrať si v Európe. Navyše mal o mňa záujem aj tréner, čo je pre hráča dobré,“ pokračoval 29-ročný bratislavský rodák.

Mak odišiel v jari z Turecka aj z obáv pred koronavírusom. "Koronakríza stále pretrváva, je to cítiť vo všetkých krajinách a čo sa týka športu, je to vidieť najmä na štadiónoch. Prázdne tribúny nie sú príjemné nie len pre nás, ale aj pre fanúšikov, pretože futbal ako aj šport sa hrá pre nich. Aj nám sa lepšie hrá pred plnými tribúnami. Bez fanúšikov je to nezáživné. Uvidíme, kedy sa to zmení, pretože prichádza druhá vlna a vyzerá to, že tak skoro sa život, ani ten futbalový, neobnoví. Zdravie je však dôležité a keď sa človek dáva pravidelne testovať, tak vie, ako na tom je. My v klube máme to šťastie, že nás testujú každý druhý deň. Svoj zdravotný stav poznáme, napriek tomu nám odporúčajú, vyhýbať sa reštauráciám a miestam, kde je veľa ľudí,“ povedal Mak pre web futbalsfz.sk

A s akými cieľmi prišiel do Ferencvárosu? "Pre mňa je dobré, že tréner ma chcel, je to Ukrajinec. Keď sme sa spolu rozprávali, tak mi povedal, že so mnou počíta. Už takmer týždeň trénujem s mužstvom, tréner ma vyzýva k trpezlivosti, že môj čas príde, čaká nás veľa zápasov nielen v lige, ale aj v európskych súťažiach. Čo je veľmi dobré, verím, že v tak nabitom programe šancu dostanem. Potom už bude len na mne, ako ju využijem. Mám za sebou fyzické testy, kouč bol s nimi spokojný, dokonca mi povedal, že som ho milo prekvapil. Moje predstavy sú najmä také, aby som hral a aby som klubu pomohol dosiahnuť úspechy nielen v lige, ale aj v Európe,“ dodal Róbert Mak.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky