Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2020 14:07 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zakladateľov zločineckej skupiny Dvojičky súd odsúdil na doživotie: Obchodovanie s drogami a vražda!

Na doživotie so zaradením do zariadenia na výkon trestu s najvyšším stupňom stráženia odsúdil senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zakladateľov zločineckej skupiny „Dvojičky“, bratov Dávida a Dominika K. z Udiče.

Ich bratranec Filip K., ktorý bol členom tejto skupiny, dostal trest dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov. Rozsudok nie je právoplatný, lebo obidvaja bratia sa voči nemu odvolali a okrem toho podali aj sťažnosť voči rozhodnutiu. Prokurátor a tretí obžalovaný Filip. K. si na odvolanie ponechali zákonnú lehotu. Kauza sa tak posunie na Najvyšší súd SR. Majetok všetkých troch obžalovaných má na základe rozsudku prepadnúť v prospech štátu.

Zločinecká skupina sa zaoberala obchodovaním s drogami v severnej a západnej časti Slovenska. Okrem toho páchali násilnú trestnú činnosť vo vzťahu ku konkurencii a dopustili sa aj vraždy člena skupiny. „Zvláštnosťou tohto konania bolo, že v tejto trestnej veci bolo pôvodne obvinených 21 obvinených, z ktorých 18 uzavrelo dohodu o vine a treste. V podstate len traja obžalovaní sa bránili formou hlavného pojednávania, pričom sudca sa priklonil k názoru prokurátora a nie obžalovaných,“ uviedol po vyhlásení rozsudku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Proces s bratmi sa začal na začiatku minulého roka a v rámci neho sa uskutočnilo celkom 52 pojednávaní. Senát na nich vypočul svedkov z radov členov gangu, ktorí vinu po zadržaní priznali a s prokurátorom uzavreli dohodu o vine a treste. Po svedkoch začal senát predvolávať znalcov, ktorí svoje posudky predložili už v prípravnom konaní.

 

Hoci v roku 2017 polícia v rámci akcie Twix zadržala a obvinila okrem bratov aj celý gang, na lavici obžalovaných nakoniec ostali sedieť iba Dávid, jeho dvojča Dominik a s nimi ich bratranec Filip K. Ostatní sa postupne dohodli s prokurátorom, súdy dohody schválili a všetci si už odpykávajú vysoké tresty. Všetci zároveň priznali trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovú trestnú činnosť.

Dávid a Dominik šéfovali gangu, ktorý páchal predovšetkým drogovú, ale aj inú trestnú činnosť od roku 2010 na území Trenčianskeho a Žilinského kraja v mestách Púchov, Považská Bystrica, Ilava, Dubnica nad Váhom, Trenčín či Žilina a v ich okolí. Okrem predaja drog využívali na zabezpečenie svojho vplyvu zastrašovanie, hrubý nátlak, prípadne vydieranie. Konkurentov v distribúcii drog likvidovali podpaľovaním áut či iných objektov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Paľo Habera
Foto
FOTOhádanka: Je vám štrbavý chlapček povedomý? Vďaka nemu sa stal tento kúsok oblečenia legendárnym!
Na snímke zľava Michal Šimečka a Branislav Gröhling.
Opozícia kritizuje zákon o telerozhlase: Šimečka hovorí o štátnej televízii, Gröhling tvrdí, že naráža na predpisy EÚ
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta