Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2020 11:00 | Správy | Politika

Šubová hádže špinu na šéfa hmotných rezerv Rudolfa: Šikanoval ma a kryje Kičurových ľudí!

Prehovorila o podmienkach v Správe štátnych hmotných rezerv (SŠHR).

Bývalá podpredsedníčka úradu Zuzana Šubová (51) skončila vo funkcii na vlastnú žiadosť po tom, čo mala nezhody so svojím šéfom Jánom Rudolfom (43). Ten podľa nej kryje ľudí, ktorí pracujú v hmotných rezervách ešte od čias predchádzajúceho predsedu Kajetána Kičuru a podieľali sa na netransparentnom fungovaní úradu. Rudolf, ktorého sa zastal aj Šubovej stranícky šéf v SaS Richard Sulík (52), všetky obvinenia odmieta.

Rudolf podľa Šubovej nezvláda riadenie štátnych hmotných rezerv z odbornej, morálnej ani z ľudskej stránky. Tvrdí, že zamestnanci sú šikanovaní a zastrašovaní a ona sama bola zo strany predsedu vystavená ťažkému ponižovaniu. „Neustále som s ním musela bojovať. Ja som neriešila osobné animozity, ja som chcela pracovať, ale bolo mi v tom bránené,“ vysvetlila Šubová s tým, že proklamovanú snahu nového vedenia očistiť štátne rezervy od tzv. Kičurových ľudí považuje za lož.

Otvoriť galériu

„Drží ich tam a povyšuje ich. Je predsa nepochopiteľné, aby tam sedeli ľudia, ktorí kolaborovali s Kičurom,“ doplnila bývalá podpredsedníčka. Za ukážkový prípad fungovania úradu pod vedením Kajetána Kičuru označila rekonštrukciu 11 bleskozvodov za 900-tisíc eur. Bežná cena takéhoto úkonu je podľa nej okolo 5-tisíc eur. Šubovej sa nepozdával ani tender na ochranné pomôcky, na ktorý ju upozornili z Nadácie Zastavme korupciu - o vopred dohodnutom víťazovi.

 

Ten po vyše mesiaci súťaž za približne 600-tisíc eur skutočne vyhral. „Je neprípustné, aby nadácia dopredu vedela, ktorá firma vyhrá súťaž,“ vyhlásila a dodala, že Rudolf zakázal zamestnancom, aby jej poskytli informácie na preverenie tendra.

Sulík nič nenašiel

Minister hospodárstva Richard Sulík, pod ktorého rezort SŠHR spadá, sa zastal Rudolfa. „Ján Rudolf priniesol do Správy štátnych hmotných rezerv SR transparentnosť, ktorú táto inštitúcia zúfalo potrebovala,“ uviedla Sulíkova hovorkyňa. Rudolf Šubovej obvinenia odmieta. „Ja si vyprosím, aby mi na verejnosti niekto kazil meno a hovoril o tom, aký som nekompetentný, vulgárny, ako zatajujem informácie a aký je tu rozvrat. Opýtajte sa zamestnancov, čo si myslia o bývalej pani podpredsedníčke, ako sa správala a zistíte, že pravda je niekde inde,“ vyhlásil Rudolf.

Tvrdí, že sa vyrovnali so všetkými Kičurovými ľuďmi a zmluvy, ktoré Šubová chcela, aj dostala. V prípade netransparentného nákupu povedal, že do súťaže sa prihlásili štyri fi rmy, no len jedna splnila podmienky

 

Čo Šubovej prekážalo v úrade

Krytie Kičurových ľudí

Podľa Šubovej Rudolf nielenže nenaplnil verejne proklamovaný zámer na očistenie úradu od „Kičurových ľudí“, ale niektorých dokonca povýšil do vyšších funkcií.

 

Podozrivý tender

O vopred dohodnutom víťazovi verejnej súťaže na dodávku ochranných pomôcok bola Šubová informovaná mesiac a pol dopredu z mimovládnej organizácie. Spoločnosť tender napokon skutočne vyhrala.

 

Odstrihnutá od informácií

Keď sa snažila získať informácie o tendri aj ďalších podozrivých zmluvách, Rudolf jej mal odoprieť prístup k informáciám a zakázať zamestnancom posunúť jej potrebné údaje pod hrozbou vyhadzovu.

 

Šikana na pracovisku

Na pracovisku sa k nej mal správať hrubo a vulgárne a ponižovať ju pred ostatnými pracovníkmi. Podľa Šubovej bolo Rudolfovo správanie na hrane mobbingu a bossingu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fsz, SITA, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!
Okatá Linduška sa napriek neľahkej diagnóze teší zo života.
Foto
Linduška z Hlohovca trpí zriedkavým ochorením: Problémy s liekom! V ťažkej situácii pomáhajú dobrí ľudia
Kramár si prišiel po svoju novopečenú dcérku a jej mamičku.
FotoVáš Tip
Dojatý Maroš Kramár s novorodenou dcérkou: Nechcel som si na tomto stavať popularitu