Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2020 16:18 | Šport | Hokej

Slovan predstavil meno generálneho partnera: Nie je to žiadny beh na krátku trať

Hokejový klub Slovan Bratislava vstúpi do sezóny 2020/2021 s novým generálnym partnerom, spoločnosťou Niké. Obaja o spolupráci informovali na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
"Podpis zmluvy medzi nami vnímame ako míľnik. My sa naozaj venujeme podpore športu na najvyššej úrovni, ale aj vo všeobecnej rovine. Doteraz sme v hokeji nepôsobili. Sme partnermi aj iných klubov a podujatí. Slovan nemusí dokazovať viac ako dokázal, ale napriek tomu verím, že dokážeme veľa vecí," uviedol zástupca nového partnera "belasých" Roman Berger, výkonný riaditeľ spoločnosti.

"Verím, že toto spojenie najlepšieho s najlepším bude platiť a že bude platiť dlhodobo," uviedol predseda predstavenstva Slovana Rudolf Hrubý.

Bližšie informácie obe strany nechceli prezrádzať, Berger však zdôraznil, že ide o dlhodobú spoluprácu: "My sme spokojní s dvomi vecami. Veríme tomu, že na Slovane budeme viditeľní. Ak sa mu bude dariť, tak my chceme byť vidieť a platí, že chceme byť spojení s najlepšími. Zmluva je dlhodobá, nie je to žiadny beh na krátku trať. Aj v tomto sme našli s majiteľmi Slovana súlad. Spolupráca bude mať veľa nadstavieb, bude sa rozširovať a o rok vám snáď budeme vedieť povedať, čo sme urobili."

 

Majiteľ klubu Hrubý dodal: "Nie je dobré, aby sme prezentovali nejaké finančné veci, lebo na Slovensku je zvyk, že ostatní začnú závidieť a to prináša zlú krv medzi ľudí. V každom prípade my sme spokojní a náš partner tiež. Je to čiastka, ktorá nám pomôže k dosahovaniu tých cieľov, ktoré sme si dali."

Hrubý tiež uviedol, že Slovan zatiaľ nesmeruje k tomu, aby sa stal členom novovzniknutej Asociácie profesionálnych hokejových klubov. Majiteľ klubu nemá ani informácie, či predstavenie generálneho partnera naruší celkovú atmosféru medzi klubmi: "APHK vznikla za podmienok, ktoré sa nám nepáčili. My sme spolu rokovali, povedal som im na rovinu, za akých podmienok si viem predstaviť našu spoluprácu. Ja som sa to snažil napraviť, ale na to musí byť vôľa oboch. A čo sa týka nášho nového partnera, je to náš partner, klubový. Pokiaľ viem, Tipos je generálny partner extraligy. A extraliga je definovaná cez APHK a tu trochu urobili chybu, že rokovali len medzi sebou a nás nejakým spôsobom vynechali. Ja sa nebránim, aby sme našli spoločnú reč. A som presvedčený, že ju nájdeme."

Slovan tiež ešte nemá definitívnu dohodu s mestom o podmienkach prenájmu haly, "belasí" žiadajú o úpravu nájomnej zmluvy. "Zatiaľ nie sú výsledky také, aké sme si predstavovali. Ale veríme, že mesto bude v krátkom čase pripravené rozprávať sa na túto tému," povedal spolumajiteľ klubu Pavol Hofstädter.

Pred štartom novej sezóny sa kluby musia pripraviť aj na rôzne scenáre s pandémiou koronavírusu. Hrubý očakáva, že mnohým klubom spôsobí problémy: "Ak tu máme pandémiu a obmedzenia, tak nám to určitým spôsobom nabúralo plány. Vláda sľubuje kompenzácie, ale na to sa nespolieham. Podľa mňa sa kluby dostanú do problémov len preto, lebo vláda je pomalá. My chceme mať zdravých hráčov a zdravých divákov. Čudujem sa, prečo nám počet nakazených stúpa tak ako stúpa. Moja dcéra bola v zahraničí a keď sa vrátila a chcela ísť na test, tak jej povedali, že až o desať dní. Veď toto takto nemôže byť a považujem to za zlyhanie štátu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!