Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2020 10:03 | Správy | Domáce správy

Včerajší rekord prekonaný: Opäť máme cez 300 nakazených! Nové čísla nepotešia

Za stredu pribudlo na Slovensku 360 nových nakazených koronavírusom.

Spravilo sa 5213 testov, nepribudlo žiadne úmrtie. Vyliečilo sa cez 90 pacientov. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií. Spolu bolo od vypuknutia pandémie na COVID-19 vykonaných 428 308 testov. Počet úmrtí ostáva na čísle 41.

Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, aktuálne je v nemocniciach hospitalizovaných 141 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 119 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 14 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3 610.

Pozitívny výsledok testov malo 58 ľudí vyšetrených v okrese Komárno a 42 v okrese Bratislava. Okres Námestovo má 20 infikovaných, okres Liptovský Mikuláš 17, okres Trnava 16 a okres Bardejov 15. V okrese Tvrdošín zaznamenali hygienici 14 prípadov, v okresoch Poprad, Senec, Skalica a Stará Ľubovňa po 11. Desať prípadov má okres Trenčín, po deväť okresy Prešov a Prievidza, po sedem okresy Košice a Trebišov.

 

Početnejšie prípady hlásili regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Komárne, Bratislave, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Trnave a Bardejove. RÚVZ v Komárne zaznamenal lokálnu epidémiu v zariadení sociálnych služieb v Klížskej Nemej, kde doterajšie laboratórne vyšetrenia potvrdili 41 pozitívnych klientov a 15 členov personálu. RÚVZ v Liptovskom Mikuláši a Bardejove pozorujú nárast nových prípadov v súvislosti so svadbami. "Nákaza sa často ďalej šíri v rámci rodín," poznamenal Marek Eliáš z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. RÚVZ v Dolnom Kubíne eviduje nové kontakty v súvislosti s epidémiou, ktorá sa rozšírila po autobusovom zájazde do Chorvátska.

Šesť pozitívne testovaných majú okresy Banská Bystrica, Dunajská Streda a Žilina, päť okresy Kežmarok, Nitra a Sobrance. Štyri prípady boli v okresoch Piešťany, Považská Bystrica, Senica, Topoľčany, po tri prípady v okresoch Dolný Kubín, Lučenec, Nové Mesto nad Váhom. Po dva prípady mali okresy Brezno, Hlohovec, Humenné, Ilava, Levice, Myjava, Partizánske, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Veľký Krtíš, jeden prípad zaznamenali okresy Bytča, Čadca, Detva, Košice a okolie, Levoča, Malacky, Martin, Nové Zámky, Pezinok, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Vranov nad Topľou a Zvolen. Je medzi nimi 178 žien a 182 mužov, sú vo veku od 1 do 100 rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, --SITA, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú