Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2020 07:59 | Správy | Domáce správy

NAKA zasahovala v NDS aj v Bonule: Čo spája diaľničiarov s Bödörovcami?

Každú chvíľu nová razia! Búrka, Plevel, Objednávka či najnovšie Oko sú krycie názvy akcií, pri ktorých v poslednom období urobili kukláči z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) razie a zadržali viacero sudcov, advokátov či iných vplyvných ľudí.

V stredu zasahovali policajti vo firme Bödörovcov Bonul v Nitre, v sídle Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) v Bratislave aj na ďalších miestach. Policajný záťah má súvisieť s nadhodnotenými transakciami v NDS. Kriminalisti udreli v skorých ranných hodinách na viacerých miestach Slovenska a zamerať sa mali na podozrenia v spojitosti s výstavbou cestnej infraštruktúry. Informáciu priniesol ako prvý spravodajský portál Noviny.sk, ktorému to potvrdili dva nezávislé zdroje z prostredia vyšetrovania.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Muži zákona vykonali v rámci akcie Oko domové prehliadky, prehliadky súkromných spoločností, ako aj nebytových priestorov. Zásah mal konkrétne súvisieť s predraženým nákupom kamier v NDS, pričom hodnota transakcie sa má pohybovať okolo sumy 37 miliónov eur. Podľa zistení Hospodárskych novín akcia súvisí aj s výstavbou tunela Višňové.

V budove NDS polícia vykonala raziu a kukláči zasahovali aj vo firme na Krakovského ulici v Petržalke. „Môžeme potvrdiť, že NAKA zasahuje v budove NDS a sme plne súčinní pri úkonoch súvisiacich s vyšetrovaním orgánov činných v trestnom konaní,“ opísala situáciu hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková.

 

Bonul a NDS

NAKA zasahovala v NDS aj v auguste, keď mala podozrenie na predražený nákup. Na podozrivú a utajenú zákazku vtedy upozornila Nadácia Zastavme korupciu. Polícia tiež zasahovala druhýkrát počas štyroch mesiacov aj v Bonule v Nitre. Pri júnovom zásahu obvinili nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, ktorého súd následne vzal do väzby.

Minister dopravy zo Sme rodina Andrej Doležal (39) nevedel v stredu o zásahu NAKA vo firme Bonul v súvislosti s NDS žiadne podrobnosti. „Nechcem sa k tomu ani vyjadrovať, nie je to ani moja úloha a nechcem v žiadnom prípade špekulovať ani komentovať,“ vysvetlil Doležal s tým, že to je na orgánoch činných v trestnom konaní. „Chcem povedať, že NDS bude maximálne súčinná,“ dodal minister, pod ktorého rezort diaľničiari spadajú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fsz, tasr, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!