Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2020 18:40 | Šport | Hokej

Vzbura na Liptove: Extraligista úplne prerušuje činnosť

Spoločnosť MHK 32 a.s. z Liptovského Mikuláša sa rozhodla pozastaviť svoju činnosť až do vyriešenia problému s prevodom licencie na novú spoločnosť SK 32 Liptovsky Mikuláš s.r.o.

Podľa správy na oficiálnom webe extraligového hokejového klubu z Liptova sa rozhodnutie sa týka A-tímu tak aj juniorského družstva.

Liptovskomikulášanov znepokojilo zamietnutie spomenutého prevodu licencie ako „zmluvy o predaji časti podniku MHK 32 a.s.“. "Spoločnosť SK 32 Liptovsky Mikuláš je naďalej blokované prevziať licenciu aj napriek tomu, že doložila všetky potrebné informácie a dokumenty, ktoré sú potrebné podľa stanov zväzu k takémuto právnemu úkonu. ŠK 32 Liptovský Mikuláš sa po dnešnom dni bude domáhať svojich prav sudnou cestou. Je na pováženie, ze odkedy bolo ustanovene nove vedenie hokejového zvazu na čele s pánom Šatanom, tak sa na jeho pode prevaľuje jedna kauza za druhou. Nie je to len o včerajšom zásahu NAKA, ale aj tato "nasa" vec sa taha uz devat mesiacov," napísali Liptáci na svojom webe.

"Na základe zistených skutočností, ktoré máme od činovníkov SZĽH, za týmito obštrukciami stoja ľudia z prostredia mesta a mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. Konkrétne ide o Vincenta Kultana - poslanca mestského zastupiteľstva, o Martina Alušica, ktorý pôsobí na mestskom úrade ako hlavný kontrolór avšak bez zmluvy s mestom a o Martina Cibáka, ktorý je v blízkom osobnom vzťahu s najvyššími funkcionármi SZĽH. K ostatným veciam sa vyjadrím v tlačovej správe, ktorú vydáme v najbližšom čase," napísal na webe extraligistu konateľ spoločnosti ŠK 32 Liptovský Mikuláš Milan Čanky, ktorý pôsobí na poste generálneho manažér klubu.

 

Mestu Liptovský Mikuláš pritom počas minulého týždňa prostredníctvom primátora Jána Blcháča informovalo, že sa mu ako jedinému akcionárovi v klube MHK 32 Liptovský Mikuláš podarilo doviesť do úspešného konca proces prevodu súťažnej licencie, ktorej nadobúdateľom sa stala spoločnosť ŠK 32 Liptovský Mikuláš, s. r. o. Podľa slov Blcháča prevod potvrdil Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na svojom zasadnutí 16. septembra. O týždeň neskôr však web Liptákov referuje o negatívnom postoji SZĽH.

"Budúcnosť hokeja u nás bola dlhšie nejasná, mesto si nemohlo vzhľadom na neistú finančnú situáciu dovoliť dotovať hokej ako jeho jediný akcionár. Teraz je už o tento tradičný šport v meste našťastie postarané. Budú ho robiť profesionáli, ktorí sa budú venovať výlučne tejto oblasti. Dorastenci budú zastrešovaní Občianskym združením Hokejové talenty MHK 32," priblížil pred týždňom situáciu primátor Blcháč.

Liptovský Mikuláš je dlhodobo liaheň kvalitných hokejistov. Niekdajší útočník Martin Cibák je držiteľ Stanleyho pohára, brankár Ján Laco vychytal Slovensku striebro na majstrovstvách sveta v roku 2012 a zatiaľ naposledy to do reprezentácie dotiahli dvojičky Matúš a Jakub Sukeľovci. V uplynulej pre pandémiu koronavírusu neukončenej sezóne najvyššej slovenskej súťaže Liptovský Mikuláš ešte pod značkou MHK 32 obsadil v tabuľke poslednú 13. priečku. Pred marcovou stopkou získali jeho hráči v 48 zápasoch 35 bodov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!