Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Aký trest hrozí Kralevich po nehode, pri ktorej zomrela školáčka († 18)? Zvláštne manévre missky v nemocnici

V pondelok v Bratislave zrazilo luxusné SUV missky a podnikateľky Daniely Kralevich (35) na priechode stredoškoláčku Nguyen Thi Dieu Linh († 18).

Napriek tomu, že sa väčšinou hneď po nehode polícia zaoberá aj vypočutím svedkov a účastníkov incidentu, v prípade Kralevich sa tak nestalo. Nakoľko musela byť po kolapse prevezená aj so svojou matkou do ružinovskej nemocnice, vypočutá podľa našich informácií do uzávierky tohto vydania nebola. „Vo vami uvedenom prípade je vedené trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo.Vo vyšetrovaní tohto prípadu aj naďalej pokračujeme, v danej veci sú vykonávané všetky nevyhnutné procesné úkony za účelom jej náležitého objasnenia a do konania boli pribratí znalci z viacerých odvetví. Až po vyhodnotení jednotlivých dôkazov bude možné rozhodnúť o vznesení obvinenia konkrétnej osobe,“ dozvedeli sme sa od krajskej policajnej hovorkyne Veroniky Slamkovej. 

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Podľa zdroja Nového Času vyšetrovateľ na mieste nenašiel žiadnu brzdnú dráhu, vodičke auta zaistili mobil, aby bolo možné zistiť, či ho počas jazdy nepoužívala.

Skryla sa

Kralevich mala v pondelok krátko po tragickej nehode na mieste nešťastia skolabovať a následne bola prevezená na urgentný príjem do najbližšej nemocnice. Práve tam sme ju zastihli, no v momente, keď nás uvidela, zmizla na chodbách špitála. Okrem nej mala byť v aute smrti aj jej mama. V nemocnici ju sprevádzali dve staršie ženy, z ktorých jedna mohla byť práve mama Kralevich, tiež Daniela. „Môžete ju dnes nechať? Nebojte sa, ona sa s vami bude rozprávať, keď jej bude lepšie. Ale nie dnes,“ reagovala podráždeným tónom pani, ktorá chcela chrániť známu missku a podnikateľku.

 

Tú sme pred bránami nemocnice čakali, no akoby sa po nej zľahla zem. Zrejme musela odísť jedným z bočných vchodov. Počas včerajšieho dňa sa vôbec nezdržiavala vo svojom dome a na telefonát nereagovala. Inokedy aktívna, energická a zhovorčivá podnikateľka, ktorá pravidelne pridávala videá a vyjadrovala sa k aktuálnym témam, svoj profil na sociálnej sieti zrušila. Vyzerá to tak, že Kralevich sa chce vyhnúť verejnosti či médiám a v tichosti sa vyrovnávať s touto tragédiou.

Vodičke hrozí viacročný trest

Róbert Bános, právnik

- Voči vodičovi, ktorý pri dopravnej nehode spôsobí smrť osoby, môže byť vznesené obvinenie pre trestný čin usmrtenia podľa § 149 Trestného zákona. Pokiaľ k usmrteniu dôjde z nedbanlivosti, páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky. Vzhľadom na to, že v danom prípade došlo k usmrteniu na priechode pre chodcov, mohlo v danom prípade dôjsť k porušeniu predpisov na úseku dopravy. V takom prípade páchateľovi hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí 2 až 5 rokov. Skutočnosť, či došlo v danom prípade k porušeniu predpisov na úseku dopravy, bude predmetom znaleckého dokazovania.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to