Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2020 15:55 | Šport | Hokej

Capitals chcú byť šťukou súťaže: Aj takto lákajú fanúšikov do hľadiska

Hoci bude mať slovenský zástupca iClinic Bratislava Capitals v rakúskej nadnárodnej lige menší rozpočet než ostatné kluby, chce byť šťukou súťaže.

Pred piatkovým otváracím zápasom IHL proti Bolzanu (17.30 h) je nálade v tíme veľmi dobrá, tréner Rostislav Čada vyzdvihol veľkú pracovnú morálku hráčov v príprave.

O vstupe Bratislavčanov do IHL sa rokovalo už od začiatku tohto roka. Viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek uviedol, že debaty o vstupe boli veľmi ťažké. "Mali sme veľa rokovaní a videokonferencií. Hlasovanie o našej účasti v lige dopadlo 12:0 v náš prospech, takže je to pre nás aj záväzok a chceme potvrdiť, že budeme kvalitným účastníkom ligy. Zároveň chceme dobre reprezentovať slovenský hokej a mesto Bratislava."

Cieľom Bratislavčanov je postúpiť do vyraďovačky, rozpočet klubu bude menší, ako majú ostatné tímy v súťaži. "Veľa hráčov so zmluvami v NHL bude pôsobiť v tejto súťaži, pretože v zámorí sa začne hrať neskôr. Takže vstúpili sme do súťaže v čase, keď bude veľmi kvalitná. Čaká nás veľa práce, aby sme boli úspešní. Chceme postúpiť do play off, chceme byť šťukou súťaže. Podriadili sme tomu aj výber kádra a realizačného tímu. Ale chceme sa zakryť takou dekou, akú máme. Máme nižší rozpočet ako ostatné tímy. A preto som rád, že náš tréner je pán Čada, ktorý uznáva tieto hodnoty," dodal Pašek.

 

S tréningom na ľade začali Capitals 5. augusta, hráči Čadu milo prekvapili. "Všetci boli v dobrom fyzickom stave, preto sme hneď mohli prejsť k zvýšeniu tréningových dávok, čo nebýva zvykom. Máme dobré motivačné i športové prostredie."

V príprave odohralo mužstvo zápasy so Zvolenom a Trenčínom, ale sily si zmeralo aj s Grazom, Klagenfurtom a Viedňou Capitals. "Zápasy mali veľmi dobrú úroveň, tak sme to od medzinárodného hokeja očakávali. Máme dobrý dojem z toho, ako sa naši hráči dokázali pripraviť a namotivovať. Bol to pre nás dobrý test, mohli sme si porovnať so súpermi výkonnosť," uviedol Čada a zdôraznil: "Mali sme však vo všetkých zápasoch veľký nepomer vylúčených hráčov. Na to si musíme dať pozor. Dobré je, že o tejto skúsenosti vieme."

Na prvý zápas sa tešia už aj hráči, kapitán Karol Sloboda prezradil, že si kabína sadla. "Mali sme veľmi tvrdú prípravu a kvalitných súperov. Nálada v tíme je dobrá a verím, že to bude klapať celú sezónu. Každý odovzdá maximum, chceme dobre reprezentovať klub aj Slovensko."

Piatkový otvárací zápas odvysiela v priamom prenose RTVS na Dvojke, partnerom klubu pre internetové prenosy bude TV Huste. "Prvé dva zápasy budú naše vstupenky stáť jedno euro. Chceme týmto pozvať ľudí a ukázať, že nám na nich záleží. Verím, že ich budeme mať veľa a takýmto gestom im ukážeme, že si ich vážime. Máme náročný úvod, ale verím, že sme pripravení a že sa budeme byť ako levy," povedal Pašek.

V klube rátajú v úvode sezóny s rôznymi scenármi v rámci opatrení pre pandémiu koronavírusu, keďže v súťaži sú kluby z Rakúska, Talianska a Maďarska. "Budeme reagovať na základe vývoja. Zatiaľ nie je žiadne obmedzenie. Riadime sa pokynmi regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave. Aj Rakúsko a aj Taliansko je na zozname zelených krajín, Maďarsko sa uzavrelo. Ale majú manuál ako fungujú športové kluby a tam nie je problém," vysvetlil Pašek.

Súpiska tímu na sezónu 2020/2021:
Brankári: Peter Hamerlík, Samuel Baroš, Tomáš Pientka
Obrancovia: Karol Sloboda, Lukáš Bohunický, Ladislav Romančík, Martin Chovan, Eduard Šedivý, Martin Nemčík, Dávid Boldižár, Sacha Guimond
Útočníci: Tibor Varga, Dávid Buc, Róbert Varga, Denis Hudec, Jakub Suja, Adam Bezák, Michel Miklík, Miloš Bubela, Roman Faith, Adam Lapšanský, Brock Higgs, Michal Šalka, Lukáš Lipiansky, Mitch Hults, Filip Ahl.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu