Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2020 09:45 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Júliinho synčeka ničí záhadná choroba: Dean má dva vývody a kŕče, s diagnózou si nevedia dať rady ani lekári!

V nemocnici strávil takmer celý svoj krátky život! Dean má len 11 mesiacov, no už deň po narodení v ružinovskej nemocnici v Bratislave ho museli previezť do Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH).

Bol vo vážnom stave, lenže nikto presne nevedel, čo mu bolo. Lekári to nezistili ani po 5 mesiacoch, keď už bol v stave ohrozenia života. Deanova diagnóza je nad sily doktorov, ktorí aj napriek niekoľkým operáciám nevedia, čo chlapčekovi vlastne je. Mama Júlia (26) tak skúša zohnať pomoc za hranicami...

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Trápenie Deana trvá už takmer rok. „Deanko je hospitalizovaný v NÚDCH na Kramároch. Vraciame sa tam každé štyri dni,” povedala nešťastná mama Júlia s tým, že synčeka opakovane operovali na náhlu brušnú príhodu a nepriechodnosť čriev, čo je život ohrozujúci stav. „V súčasnosti má dva vývody, jeden z hrubého a druhý z tenkého čreva,“ prezradila Júlia s tým, že denne sleduje vyčerpávajúci kolotoč plný bolesti a sĺz. „Úplné vyprázdnenie čriev trvá aj vyše 24 hodín a jeho malé telíčko sa prepína v kŕčoch a neutíšiteľne plače,” povedala utrápená mama a dodala, že tieto situácie sa v priebehu dvoch mesiacov zopakovali päťkrát a doma strávili len 2 týždne.

 

„Jeho telíčko je už natoľko poznačené, že mu nedokázali napichnúť žilu, pretože mu všetky praskajú. Preto mu zaviedli centrálny žilový katéter. Spôsobil mu však trombózu!,“ doplnila s tým, že chlapčekovi prestal odchádzať moč a museli ho cievkovať. „Za 20 hodín pribral kilo, opuchol, nalial sa vodou a museli mu byť podané lieky na odvodnenie,” len ťažko premáhala plač.

Hľadá pomoc v zahraničí

Dean zažil toľko bolesti, aká iných nepostretne za celý život, a napriek tomu rozdáva úsmevy a lásku všetkým naokolo. „Má rád pesničky, svojho háčkovaného macíka a zo všetkého najradšej má mliečko. Neuveriteľne sa teší, keď zbadá fľašku,“ zasmiala sa Júlia cez slzy. „Miluje všetko, čo vydáva zvuky, Mickey Mouse je tiež dobrý kamarát,“ doplnila unavená mama. Lekári podľa nej vždy pomôžu, ale zatiaľ neurčili diagnózu... „Musím priznať, že ošetrujúci lekár Deankovi viackrát zachránil život, za čo som mu vďačná. Za tieto mesiace sa však vyčerpali diagnostické postupy, a preto je pre nás jediným riešením prevoz na vyššie pracovisko v zahraničí,“ zhodnotila Júlia.

Otvoriť galériu
Nájde sa niekto, kto môže chlapčekovi pomôcť? „Sme otvorení všetkým možnostiam, hľadám kliniky z rôznych kútov sveta a verím, že sa nájde niekto, kto na našu žiadosť zareaguje,“ odhalila plány zúfalá mama. Pre chirurgov je Deankov prípad skutočnou záhadou, no Júlia sa chce obrátiť na ľudí, aby jej pomohli zohnať špecializovanú pomoc za hranicami Slovenska, kde by Deanovi pomohli zachrániť život. „Rada by som mu raz navarila obed bez strachu, že o neho navždy prídem...“ uzavrela s lesknúcimi sa očami.

Takéto prípady sa konzultujú so zahraničím

Dana Kamenická, hovorkyňa NÚDCH

- V NÚDCH máme multiodborovú spoluprácu špecialistov a rovnako v prípade potreby spolupracujeme s kolegami zo zahraničia. Je však bežnou praxou, že naši odborníci už prípady, ktoré sú náročné, konzultujú so špičkovými medzinárodnými odbornými pracoviskami.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Borkovičová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?