Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2020 20:16 | Šport | Futbal

Šláger kola nespoznal víťaza: Slovan si rozdelil body so Žilinou

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v 7. kole Fortuna ligy so Slovanom Bratislava 2:2. Všetky góly padli v prvom polčase.

Prvú väčšiu šancu zápasu mali domáci v piatej minúte. Vallo umne prenikol až takmer do šestnástky, prihral Bernátovi a ten poriadne vyprášil rukavice Greifovi. Úvodný gól si na starosť zobral Slovan. Erik Daniel dobre zabojoval o loptu a v pokutovom území vynikajúco našiel Medvědeva, ktorý zblízka nedal Petrášovi šancu. Žilina sa nevzdávala a jej aktivita bola odmenená. Po jednom z rohových kopov prišiel v 16. minúte center Valla a Kurminowski hlavou vyrovnal. V 18. minúte napriahol spoza pokutového územia Lovat, jeho pokus zvládol Petráš vyraziť. Zápas sa prelieval zo strany na stranu a o chvíľu nato boli domáci v dobrom útoku pred Greifom. Dávid Ďuriš zachytil prihrávku z hĺbky poľa, jeho pokus však zblokoval obranca domácich. Z následného rohu sa domáci dostali len k nepresnej hlavičke

Hostia sa snažili vytvoriť súvislejší tlak, domáci chceli vyrážať do protiútokov. Jeden taký, v 27. minúte takmer využil Kurminowski, ktorý zaskočil obranu Slovana, jeho pokus však bol zblokovaný. Domáci sa o krátku chvíľu ujali vedenia. Bernát zapracoval na polovici súpera, prihral Paurovi, ten z hranice veľkého vápna vypálil a Bajrić tečoval loptu za chrbát vlastného gólmana. 2:1. Domáci skúšali centre a po jednom z nich, z kopačky Valla, zahrozil hlavou Paur. Greifa však neprekvapil. V 39. minúte bolo vyrovnané, po rohovom kope a akcii zľava sa po Mohovom centri trafil hlavou Bajrić. V trojminútovom nadstavení už gól nepadol, po prvom dejstve tak na tabuli svietilo skóre 2:2.

Ani úvod druhého polčasu nebol o bránení, práve naopak, v šanci sa už v 49. minúte ocitol Rusnák, ktorý unikol na pravom krídle, a napálil na bránu tak, že sa Greif musel hádzať k ľavej žrdi. Strelu však zvládol vyraziť. V nasledujúcich minútach už pribúdali nepresnosti, šancí bolo pomenej. Jednu výraznejšiu mal Slovan v 66. minúte, po prihrávke z hĺbky poľa si loptu spracoval Ožbolt a išiel sám na Petráša, z uhla ho však neprekonal. O chvíľu neskôr bol v šanci znova Slovan, vytvoril si tlak, ktorý zakončil Nonovou nepresnou strelou z hranice veľkého vápna. O pár chvíľ neskôr Slovan skúsil prekvapiť obranu domácich, po závare pred Petrášom nepresne zakončil Moha. V 71. minúte horelo pred domácim brankárom, Nonov center našiel de Kampsa, ktorý pri spracovaní zahral rukou. Rozhodca však nepískal a následná prihrávka našla Holmana. Jeho pokus po zemi však Petráš chytil. Domáci zahrozili z protiútoku, center z pravej strany od Valla nezúžitkoval po dobrom nábehu Kurminowski. Zaujímavú akciu rozohral v 82. minúte Slovan. Bajrić loptu potiahol, Medved mu dobre nabil, jeho strela však prišla neskoro a obrana domácich jeho nájazd zblokovala. V 85. minúte boli po rohu blízko ku gólu domáci.

 

S loptou sa krútil na päťke Kiwior, o chvíľu z tesnej blízkosti skúsil páliť Kurminowski, Greif však skvele vyrazil. V 88. minúte čelil gólman Slovana priamemu kopu Mysloviča. Ten síce prepálil múr, Greif však zareagoval správne a zachytil strelu súpera. V nadstavenom čase sa ešte obe mužstvá pokúsili strhnúť zápas na svoju stranu, ani jednému to však už nevyšlo a tak sa oba tímy rozišli po remíze 2:2.

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 2:2 (2:2)

Góly: 16. Kurminowski, 30. Paur - 14. Medvědev, 39. Bajrić. Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Kováč, ŽK: Javorček, Kaprálik - Nono, Lovat, 972 divákov

Žilina: Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Javorček - Bernát (83. Gamboš), Gono, Rusnák (79. Kaprálik) - Ďuriš, Kurminowski, Paur © (70. Myslovič)

Slovan: Greif - Medveděv (23. Pauschek), Abena, Bajrić, Lovat - Nono, de Kamps (C) - Holman (76. Weiss) - Daniel (85. Čavrić), Ožbolt (76. Medved), Moha (76. Ratao)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO