Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2020 11:16 | Šport | Hokej

Ako bude prebiehať nová sezóna NHL? Komisár ligy nevylúčil neskorší štart

Vedenie NHL plánuje podľa komisára zámorskej hokejovej ligy Garyho Bettmana (68) odohrať nadchádzajúcu sezónu v kompletnej podobe.

V základnej časti by mal každý z tímov nastúpiť k tradičným 82 zápasom a následné play off má vyvrcholiť štvorkolovým systémom hraným na štyri víťazné stretnutia. Začať by sa mohlo 1. decembra, Bettman ale nevylúčil ani januárový štart. Do budúcnosti by sa rád vyhol tomu, aby vyraďovacie boje prebiehali v lete.

V tejto sezóne odohrali mužstvá pred pandémiou koronavírusu v základnej časti 68 až 71 duelov. NHL následne zrušila zvyšok dlhodobej fázy a po reštarte rovno začalo play off, ktorého sa namiesto klasických 16 zúčastnilo 24 celkov. Šestnásť z nich najprv absolvovalo predkolo hrané na tri víťazné zápasy, vyraďovacie boje sa odohrali bez divákov v Toronte a Edmontone, kde teraz prebieha finálová séria. Budúci ročník by sa však mal vrátiť do predkoronavírusového formátu.

"Očakávam, že sa nasledujúca sezóna odohrá celá, teda 82 zápasov v základnej časti a plnohodnotné play off. Nemáme dostatok informácií, aby sme mohli urobiť rozhodnutie, ako a kedy sa tak stane. Čokoľvek iné by bola číra špekulácia," povedal Bettman v sobotu na online tlačovej konferencii pred prvým finálovým zápasom, v ktorom Dallas porazil Tampu Bay 4:1.

"Naším cieľom je vrátiť sa k čo najväčšej možnej normálnosti, nech už sú okolnosti akékoľvek," uviedol šesťdesiatosemročný funkcionár, ktorý NHL vedie od roku 1993.

 

Tohtoročný víťaz Stanley Cupu bude známy najneskôr 30. septembra. Bettman dúfa, že v budúcnosti súťaž nebude prebiehať v lete. Na prelome júla a augusta 2021 sa majú v Tokiu uskutočniť odložené olympijské hry, ktoré v USA rovnako ako NHL vysiela televízna spoločnosť NBC.

"Preferujem vyhnúť sa letu, ako to len pôjde. Naši fanúšikovia nás sledujú v priebehu jesene, zimy a jari. Odjakživa bolo cieľom skončiť na konci júna. Hrať v júli, auguste a septembri bolo teraz dôležité. Ak sa tomu budeme môcť vyhnúť, urobíme to," vyhlásil Bettman.

Priebeh nadchádzajúceho ročníka záleží aj na vládnych obmedzeniach. "Veľa toho nevieme. Nikto mi nedokáže povedať, či sa hranice medzi Kanadou a USA určitého dňa otvoria, alebo nie. Nikto nevie, aká bude situácia s covidom-19. Nikto nevie, či sa v arénach budú musieť udržiavať rozostupy, alebo budeme mať plné tribúny," konštatoval Bettman.

Nevylúčil, že sa začne bez fanúšikov, na ktorých však postupom času príde rad. "To, ako začneme, ešte nevyhnutne neznamená, že tak musíme aj skončiť," vysvetlil Bettman. Verí, že kluby ustoja ekonomický dopad spôsobený absenciou divákov v halách. Podľa neho návštevnosť ovplyvňuje ligové príjmy minimálne z 50 percent. "Jedinou dobrou správou v tomto kontexte je, že vlastníctvo 31 klubov, čoskoro 32 (po vstupe Seattlu do NHL v roku 2021), nikdy nebolo silnejšie a zdravšie. Hoci teraz nikto nemá príjmy a majitelia vypisujú šeky, aby pokryli režijné náklady, naše kluby toto obdobie prekonajú a vyjdú z neho silnejšie," povedal Bettman.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu