Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2020 19:50 | Správy | Zahraničné správy

Tehotnú ženu v pôrodnici trikrát odmietli a poslali do Tesca: Hrozný osud jej bábätka

Adele Thomas (25) z Walesu odmietli v pôrodníckom centre Ysbyty Ystrad Fawr trikrát po tom, ako v júli 2018 začala rodiť. Ako píše portál Mirror, pôrodné asistentky jej tvrdili, že nemá dosť veľké bolesti a nie je dostatočne otvorená.

Do nemocnice ju prijali až na štvrtýkrát. S hrôzou opísala, ako sa  ve pôrodníčky hádali, zatiaľ čo synček Zak bol 35 minút zaseknutý v jej pôrodných cestách. Nemal dostatok kyslíka a keď ho Adele konečne porodila, potreboval oživovanie. Ona ani jej partner Stephen Carter (29) nevedeli, či je ich bábätko vôbec nažive. Zaka previezli do inej nemocnice, kde aj napriek snahe lekárov o dva dni neskôr zomrel.

Adele si spomína, aké desivé pre ňu boli odmietnutia zo strany zdravotníkov. „A keď mi povedali, že sa mám prejsť do Tesca, ktoré je dosť ďaleko, aby sa pôrod začal, no, myslela som si, že je to hlúpe,“ hovorí. Ledva sa hýbala, no nemala veľmi na výber, pretože nájsť v tomto štádiu inú nemocnicu bolo takmer nemožné. Hrôza však neskončila ani po prijatí do centra. Jej pôrodná asistentka strávila väčšinu času mimo izby, neponúkla jej potrebnú starostlivosť ani podporu. Adele sa cítila, ako keby na nej nikomu nezáležalo.

Po príchode druhej asistentky sa situácia nezlepšila. S mladou rodičkou zaobchádzala hrubo a hádala sa so svojou kolegyňou. „Povedala tiež mojej mame a Stephenovi, aby boli ticho, lebo jej hlas je jediný, ktorý treba počuť,“ spomína Adele. Keď sa Zak narodil, bol červený v tvári a bledý od krku dole. Asistentky ho bez slova zobrali do inej miestnosti.

 

Čo bolo s ich synčekom, kým bol mimo ich dohľadu, sa zdrvení rodičia dozvedeli až pri čítaní správy a pochybeniach pôrodníckeho centra, ktorá bola zverejnená začiatkom roka 2019. Odhalila, že keď dvaja doktori, ktorí vtedy pracovali neďaleko, prišli na oddelenie pomôcť, prekvapil ich nezáujem personálu. Ešte horšie je, že dve prítomné pôrodníčky riadne nemonitorovali Zakov pulz, nespolupracovali, hádali sa a chlapcovo oživovanie zastavili priskoro.

Hoci lekári z druhej nemocnice urobili všetko pre chlapcovu záchranu, umrel rodičom v náručí. Pôrodnícke centrum uznalo zlyhanie a vyrovnalo sa s rodičmi mimosúdne. Vyšetrovanie smrti ich syna však stále nie je ukončené. Jedna z pôrodných asistentiek odišla na predčasný dôchodok, druhá prešla ďalším vzdelávaním a Adele ju občas stretne v obchode. „Keď som ju zbadala, tak som sa rozhnevala, že sa mi roztriasli nohy. Viem, že ma tiež videla, ale proste bez slova odišla,“ hovorí Adele. Spolu s partnerom sa teraz tešia aspoň z desaťmesačnej dcérky Hallé.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete