Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2020 07:29 | Šport | Tenis
Foto

Obrovské prekvapenie na turnaji v Ríme: Dvojnásobný obhajca Nadal vypadol už v štvrťfinále

Španielsky tenista Rafael Nadal (34) sa v minulosti deväťkrát tešil z titulu na turnaji v Ríme, tento rok však nepridá jubilejnú desiatu trofej.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Zo svojho prvého podujatia po reštarte sezóny ATP sa porúčal vo štvrťfinále, keď podľahol ôsmemu nasadenému Diegovi Schwartzmanovi z Argentíny 2:6, 5:7.

Nadal, ako dvojka podujatia, bol pred zápasom favoritom, keď mu okrem obľúbenej antuky hrala do karát aj bilancia so súperom, v predchádzajúcich deviatich stretnutiach vždy zvíťazil. Schwartzman ho však zaskočil v prvom sete, keď mu zobral dve podania a vyhral 6:2. Druhý set bol vyrovnanejší, ale ani v ňom Nadal neuspel. "Nebol to môj večer. Diego odohral výborný zápas, mne to nešlo, v tomto prípade som nemohol vyhrať," skonštatoval 34-ročný Španiel.

Nadal v Ríme ukončil svoju šesťmesačnú prestávku zavinenú pandémiou. Koronavírus ho odradil od účasti na US Open i prvom newyorskom turnaji obnovenej sezóny Western & Southern Open: "Pauza nie je výhovorka. Odohral som tu dva výborné zápasy. Prehral som príliš veľa gemov pri mojom podaní, takže som nemohol očakávať úspech a musím na tom pracovať. Viem však, ako to opraviť."

Schwartzman sa po zápase netajil spokojnosťou a pred semifinálovým súbojom s Kanaďanom Denisom Shapovalovom mal dôvod na optimizmus: "Hral som môj najlepší tenis, podobný ako proti Rafovi pred tromi rokmi na Roland Garros. Vydal som zo seba všetko a som veľmi šťastný. Štyri či päťkrát som už bol blízko k zdolaniu Nadala, tentoraz som využil, že mu nevyšiel prvý set, naopak, ja som premenil každý bod, ktorý som mohol. Kiežby tu boli diváci, aby videli moje víťazstvo."

 

Kým svetová dvojka v Ríme skončila, líder renkingu sa predstaví v semifinále. Po tom, ako Srb Novak Djokovič neslávne skončil na US Open, keď ho diskvalifikovali za zásah rozhodkyne loptičkou, svoje emócie neudržal ani v Taliansku. Hoci zvíťazil, s nemeckým kvalifikantom Dominikom Köpferom mal nečakané ťažkosti, keď prehral druhý set 4:6.

Práve v ňom stratil nervy a odniesla si to jeho raketa. Za jej rozbitie si vyslúžil varovanie. "Nebolo to prvýkrát, čo som ju rozbil, a asi ani naposledy. Nechcem to robiť, ale občas sa to stane. Myslím si, že tým ventilujem akúsi zlosť. Uvedomujem si, že tým nejdem príkladom, zvlášť pre mladých hráčov a určite ich v tomto nechcem povzbudzovať," citovala Djokoviča agentúra AFP. Srb potvrdil úlohu favorita a postúpil víťazstvom 6:3, 4:6, 6:3.

Dvojhra - štvrťfinále:
Casper Ruud (Nór.) - Matteo Berrettini (Tal.-4) 4:6, 6:3, 7:6 (5), Novak Djokovič (Srb.-1) - Dominik Köpfer (Nem.) 6:3, 4:6, 6:3, Denis Shapovalov (Kan.-12) - Grigor Dimitrov (Bul.-15) 6:2, 3:6, 6:2, Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-8) - Rafael Nadal (Šp.-2) 6:2, 7:5

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie