Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.09.2020 17:31 | Správy | Domáce správy

Výrazný nárast nakazených v okrese Snina, rázny krok hygienikov: Ďalšie mesto zavádza prísnejšie opatrenia

Mesto Prešov od piatka sprísňuje bezpečnostné opatrenia v súvislosti s prevenciou šírenia nového koronavírusu.

Týkajú sa mestského úradu (MsÚ) i oboch zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Samospráva o tom informovala na svojej internetovej stránke.

"Od 18. septembra budú poverení pracovníci všetkým návštevníkom Mestského úradu v Prešove pri vstupe do budovy opäť merať teplotu," spresňuje mesto s tým, že ak bude vstupujúcej osobe opätovne nameraná telesná teplota nad 37 stupňov Celzia, bude vyzvaná, aby budovu MsÚ opustila. Do budovy klientskeho centra na Jarkovej ulici budú môcť vchádzať maximálne štyri osoby naraz. Jednotlivé odbory mestského úradu budú prijímať verejnosť len počas stránkových hodín. "Mesto Prešov týmto spôsobom reaguje na aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v regióne a pribúdajúce prípady ochorenia COVID-19 v Prešovskom okrese," vysvetľuje samospráva.

V oboch mestských zariadeniach pre seniorov tiež od piatka do konca septembra platí zákaz všetkých návštev. "Ide o preventívne opatrenie, keďže výskyt nového koronavírusu bol nedávno potvrdený priamo u klientov domova dôchodcov v inom meste," dodáva mesto s tým, že o ďalšom postupe, prípadne predĺžení zákazu návštev, bude rozhodovať v závislosti od vývoja epidemiologickej situácie.

Na výrazný nárast počtu osôb v okrese Snina, u ktorých sa potvrdila prítomnosť nového koronavírusu, reaguje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom sprísnením protiepidemických opatrení. Ako vyplýva z verejnej vyhlášky, ktorú hygienici zverejnili na svojej internetovej stránke, do platnosti vstupujú v sobotu 19. septembra, platiť budú do konca mesiaca.

 

V uvedenom období je v celom Sninskom okrese zakázané organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej, alebo inej povahy nad 300 účastníkov v exteriéri a nad 150 v interiéri. Súčasne je na týchto podujatiach zakázané pripravovať a predávať občerstvenie s výnimkou poskytovania občerstvenia pre športovcov.

Vo všetkých lôžkových zdravotníckych zariadeniach sú návštevy zakázané, výnimkou sú návštevy kňazov za účelom podávania sviatosti pomazania chorým. Zákaz návštev platí aj v interiérových priestoroch pobytových zariadení sociálnej starostlivosti.

"V záujme zdravia obyvateľstva, zabránenia vzniku nových ohnísk, zamedzenia ďalšieho šírenia ochorenia sa všetkým cirkvám a predstaviteľom cirkví v okrese Snina nariaďuje prijatie takých opatrení, aby sa minimalizovala možnosť šírenia vírusu pri organizovaní cirkevných akcií a úkonov," dopĺňajú hygienici s tým, že neodporúčajú ani organizovanie hromadných podujatí určených pre seniorov v akomkoľvek počte. RÚVZ zároveň seniorom neodporúča zúčastňovať sa na hromadných podujatiach v uzatvorených priestoroch, či cestovať do rizikových oblastí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo