Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.09.2020 15:11 | Správy | Domáce správy

Obmedzenia vlakov medzi Slovenskom a Českom: Dotkne sa niekoľkých spojov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s Českými dráhami (ČD) pristupuje k optimalizácii ponuky vlakových spojení medzi Slovenskom a Českom na základe vývoja dopytu, ktorý je výrazne ovplyvnený pandemickými opatreniami.

Z dôvodu rozhodnutia Ústredného krízového štábu o zaradení Českej republiky do rizikovej skupiny krajín dochádza od piatka k obmedzeniam vo voľnom pohybe osôb cez hranice ČR a SR. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Od utorka (22. 9.) nebude v úseku Břeclav - Bratislava vedený vlak railjet 285 Metropolitan Slovenská strela, ktorý vyráža z Prahy o 19.44 h a do Bratislavy má príchod o 23.44 h. Rovnako od stredy (23. 9.) nebude vedený vlak railjet v úseku Bratislava - Břeclav, ktorý z hlavného mesta SR odchádza o 5.15 h a do Prahy má plánovaný príchod o 9.13 h.

Od utorka zároveň nebudú premávať viaceré expresy v úseku Púchov - Horní Lideč. Tiež od utorka nebudú vedené viaceré vlaky v tomto úseku v opačnom smere.

 

Od 27., respektíve 28. septembra (nedeľa/pondelok) nebude v medzištátnom úseku medzi Prahou a Žilinou vedený vlak EuroNight (EN), ktorý štartuje z Prahy o 22.15 h a do Humenného má príchod o 10.33 h. Od 28. septembra (pondelok) bude vlak v úseku Žilina - Humenné v prevádzke v pôvodnej trase bez obmedzenia. V medzištátnom úseku medzi Žilinou a Prahou nebude zároveň od 28., respektíve 29. septembra (pondelok/utorok) vedený vlak EN, ktorý vyráža z Humenného o 19.46 h a do Prahy by mal prísť o 7.13 h. Od 28., respektíve 29. septembra (pondelok/utorok) bude vlak v úseku Humenné - Žilina v prevádzke v pôvodnej trase bez obmedzenia. Vnútroštátny lôžkový vozeň na trase medzi Košicami a Bratislavou a opačne bude v týchto EN vlakoch radený bez obmedzenia.

Kováč uistil, že cestovné doklady na zrušené vlakové spoje budú nahradené cestujúcim v plnej hodnote bez storno poplatku. "Ostatné vlakové spojenia medzi SR a ČR vrátane medzištátnych regionálnych vlakov na všetkých hraničných priechodoch zostávajú naďalej v prevádzke bez obmedzení. ZSSK stále ponúka dostatok miest na prepravu zákazníkov medzi SR a ČR, uvedená optimalizácia sa dotkne približne 18 % ponúkaných miest," skonštatoval.

Hovorca priblížil, že ZSSK bude spoločne s ČD naďalej pozorne sledovať situáciu a operatívne bude na základe pandemických opatrení a vývoja dopytu reagovať na požiadavky cestujúcich pridávaním, respektíve optimalizovaním ďalších spojov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?