Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2020 13:54 | Správy | Domáce správy

Pellegrini sfúkol premiéra Matoviča: Ostrá kritika a výsmech!

Expremiér Peter Pellegrini (nezaradený) upozorňuje na chaos, ktorý do riadenia štátu podľa neho vnáša predseda vlády Igor Matovič (OĽANO). Skonštatoval to na stredajšej tlačovej konferencii.

Prijaté protiepidemiologické opatrenia podľa neho majú byť jasné a zrozumiteľné. Zdôraznil, že druhá vlna pandémie si žiada, aby štát riadil líder, a nie administrátor sociálnych sietí. Ak premiér nezvláda dôstojne riadiť štát, mal by podľa neho odovzdať funkciu niekomu, kto bude schopný vyviesť Slovensko z nastupujúcej krízy.

"Predseda vlády do riadenia štátu opakovane a neustále vnáša chaos. Čo platilo včera, dnes už neplatí a nikto ani netuší, s čím príde poobede a čo bude platiť od budúceho rána," uviedol Pellegrini. Medzi občanmi podľa neho vzrastá nedôvera v opatrenia štátu a jeho autoritu. Označil to za nebezpečné. Poukázal na prieskum, ako ľudia vnímajú potrebu nosenia rúšok. Pýta sa, ako majú uveriť potrebe ich nosenia na svadbách či pohreboch, keď vidia premiérove fotky zo svadby bez rúšok.

Dodal, že ak premiér nezvláda dôstojne riadiť Slovensko, mal by sa poďakovať občanom za dôveru. "Nech odovzdá tento kľúčový post v štáte niekomu, kto bude opäť v ľuďoch vzbudzovať dôveru a bude schopný prijímať jasné zrozumiteľné opatrenia na vyvedenie Slovenska z nastupujúcej krízy," povedal.

 

Uviedol tiež, že pred niekoľkými mesiacmi sa Matovič zbavil zodpovednosti za boj s koronakrízou a všetko "hodil" na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Podotkol, že premiér na začiatku pandémie hovoril o potrebe striktného dodržiavania rozhodnutí odborníkov, epidemiológov a infektológov, nikto ich nemohol spochybniť a v súčasnosti sám premiér pod tlakom verejnosti mení rozhodnutia ministra zdravotníctva a pandemickej komisie. Pýta sa, ktorý postoj premiéra platí.

Poukázal tiež na Matovičove statusy na sociálnej sieti. "Ak sme naozaj na pokraji alebo už v druhej vlne pandémie, tak si to opäť vyžaduje, aby Slovensko riadil líder, a nie administrátor sociálnych sietí," povedal. Matovič podľa neho nie je reálny premiér a viac sa venuje sociálnej sieti, odpovediam, reakciám či anketám ako tomu, aby prijímal rozumné rozhodnutia a aby ho rešpektovali aj občania.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!