Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Slováci zarobili na kryptomenách už viac ako milión eur

Kryptomeny už nemusia byť len pre počítačových a investičných odborníkov. Na Slovensku do nich vedia investovať aj obyčajní ľudia. S posledným nárastom trhu na nich dokonca zarobili viac ako milión eur. Ako to dokázali?

V prvom rade sa spoľahli na overenú slovenskú spoločnosť a vyhli sa čudným zahraničným stránkam, kde známe osobnosti ponúkali rýchle a zaručené zárobky. Tou slovenskou spoločnosťou je Fumbi, ktorá namiesto sporných „zaručených ziskov“ ponúka jednoduché a bezpečné investovanie do kryptomien pre každého.

Stále viac Slovákov investuje do kryptomien

Slováci majú o kryptomeny veľký záujem. Kým Fumbi evidovalo 10 000 používateľov služieb po prvom roku fungovania, len ďalších päť mesiacov stačilo na to, aby na konci augusta služby Fumbi.network využívalo viac ako 20 000 ľudí. Týmto vyše 100-percentným nárastom klientov sa Fumbi stal lídrom na slovenskom trhu.

Otvoriť galériu
SK Profil
Zdroj: Fumbi

Ako to funguje?

„Vo Fumbi veríme v transformačnú silu a vysoký rastový potenciál kryptomien,“ hovorí Juraj Forgács, zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Fumbi. „Uvedomujeme si však, že pre väčšinu ľudí je investovanie do kryptomien nesmierne ťažké. Preto sme vyvinuli najjednoduchší spôsob, s ktorým môže na trhu s kryptomenami investovať ktokoľvek.“

Spoločnosť vyvinula Fumbi algoritmus, s ktorým investor nakupuje portfólio vybraných kryptomien. Investovanie do viacerých, starostlivo vybraných kryptomien, je oveľa bezpečnejšie, ako keby sme sa mali rozhodnúť pre investovanie len do jednej meny. Pretože nikdy nevieme, či práve tá mena, ktorú sme si vybrali, bude rásť a prinesie nám zisk, alebo jej hodnota padne a my prerobíme. Vďaka Fumbi algoritmu je naša investícia zviazaná s veľkosťou trhu – aj keď môžeme byť v dočasnej strate počas poklesu, ak trh neskôr raketovo narastie, zisky nakoniec prídu.

Portfólio s prísnymi pravidlami

Kryptomeny, ktoré sa dostanú do Fumbi portfólia, musia spĺňať niekoľko prísnych kritérií. Jedným z nich je trhová hodnota kryptomeny. Fumbi vyberá iba tie, ktoré patria medzi TOP 50 najväčších mien. Okrem toho tieto vybrané kryptomeny musia byť obchodavateľné na jednej z hlavných búrz. V neposlednom rade je dôležitá aj dostatočná likvidita. Tú Fumbi definuje priemerným celosvetovým denným objemom obchodovania – nesmie byť pod 5 miliónov dolárov.

Naposledy spoločnosť Fumbi svoje portfólio vylepšila začiatkom septembra. Niektoré meny z neho vypadli a ďalšie nové pribudli. Fumbi je tak stále jednotkou na trhu v šírke dynamického portfólia s každodenným rebalancovaním.
„Vďaka novej úprave portfólia sme schopní ešte presnejšie kopírovať pohyby na trhu, a tak minimalizovať možnú odchýlku. Fumbi algoritmus aktuálne prepočítava viac ako 25 kryptomien každý deň,“ vysvetľuje Juraj Forgács.

Otvoriť galériu
Juraj Forgács
Zdroj: Fumbi

Prečo sú kryptomeny zaujímavá investícia?

„Ak je raz kryptomena vydaná a prijatá trhom, nie je viac možné meniť pravidlá, podľa ktorých pribúda jej zásoba. Manipulácia jej kódu je prakticky vylúčená,“ pokračuje Juraj Forgács. Kryptomeny podľa neho predstavujú základ nového finančného systému, ktorý už nebude založený na bankách, rastúcom zadlžení a tlačení peňazí „zo vzduchu“, ktorými sa naoko plátajú dlhy po politickom šafárení. Je to návrat k zlatu, ale v modernej a veľmi praktickej podobe.

Netreba veľa: Stačí 50 eur

Fumbi umožňuje investovať jednorazovo aj pravidelne. Ak si myslíte, že investovanie je záležitosťou bohatých, vyvedieme vás z omylu. Aj keď priemerná výška vkladu aktuálne dosahuje hodnotu 580 eur, vo Fumbi sa do portfólia kvalitných kryptomien dá investovať aj s malou sumou – už od 50 eur.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?