Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2020 07:07 | Šport | Hokej
FotoVideo

Tampa vyhrala aj druhé konferenčné finále: Drámu rozhodol Kučerov

Hokejisti Tampy Bay Lightning uspeli aj v druhom súboji finále play off Východnej konferencie NHL. V noci na štvrtok zdolali New York Islanders 2:1 a v sérii vedú 2:0 na zápasy.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Víťazný gól Lightning strelil 8,8 sekundy pred koncom riadneho hracieho času ruský útočník Nikita Kučerov. Slovenský obranca Erik Černák odohral za Tampu 15:36 minúty a pripísal si jeden strelecký pokus. Tretí duel je v Edmontone na programe v noci na sobotu o 2.00 SELČ.

Tampa v záverečných sekundách zavrela "ostrovanov" v ich pásme, Yanni Gourde a Ondřej Palát ešte Semjona Varlamova neprekonali, ale podarilo sa to Kučerovovi strelou bez prípravy po krížnej prihrávke obrancu Ryana McDonagha.

"Stretli sme sa očami. Vedel som, čo spraví a on asi vedel, čo spravím ja. Dal mi pekný krížny pas a mne už zostávalo len trafiť bránku. Urobil to skvele," uviedol pre nhl.com hrdina zápasu. Islanders po "výprasku" 2:8 v prvom stretnutí, pod čo sa podpísalo aj cestovanie z Toronta do Emontonu a krátky čas na prípravu, vstúpili do zápasu výborne. Už po 84 sekundách sa presadil útočník štvrtej formácie Matt Martin a svojím piatym gólom v play off otvoril skóre.

"Je to krutá prehra. Stále veríme, že môžeme túto sériu vyhrať. Keď budeme hrať ako dnes, tak rozhodne šancu máme. Po debakli sme zareagovali dobre, ale musíme ešte nájsť cestu k víťazstvám," povedal Martin.

Tampa vyrovnala minútu a pol pred koncom prvej tretiny zásluhou Victora Hedmana, švédsky obranca prekonal Varlamova strelou od modrej čiary a dal svoj siedmy gól v play off. "Do nášho prvého gólu hrali Islanders dobre, tlačili nás. Gól zo záveru tretiny nám pomohol a naštartovali sme sa," povedal Hedman, ktorý skóroval vo štvrtom zápase za sebou. Dlhšiu sériu v play off spomedzi obrancov mal v histórii NHL len Paul Coffey, ktorý sa v roku 1983 zapísal medzi strelcov v piatich stretnutiach v rade.

Islanders mohli ísť v tretej tretine do vedenia, ale nevyužili 38-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, čo bol jeden z kľúčových momentov duelu. "Presilovku piatich proti trom treba jednoducho využiť. Mali sme na to veľa času. To bolo rozhodujúce," poznamenal útočník newyorského tímu Brock Nelson.

Škvrnou na víťazstve "bleskov" je zranenie najproduktívnejšíeho hráča tímu a druhého najlepšie bodujúceho hráča celej play off Braydena Pointa, ktorý odstúpil zo zápasu v druhej tretine. Dvadsaťštyriročný center sa pravdepodobne zranil na konci prvej tretiny, keď spadol pri mantineli po kontakte s obrancom Islanders Ryanom Pulockom. V druhej časti sa ešte na ľad vrátil, ale absolvoval len dve striedania a potom ľad opustil. "Zatiaľ nemám správy o jeho zdravotnom stave. Viem, že s jeho povahou a súťaživosťou bolo aj pre neho veľmi ťažké prijať fakt, že sa nemohol vrátiť na ľad. Uvidíme aké správy budú zajtra," povedal tréner Tampy Jon Cooper.

"Blesky" dohrali zápas len s deviatimi útočníkmi, pretože už v prvej tretine dostal trest na päť minút a do konca zápasu za narazanie na mantinel Alex Killorn. Obeťou jeho nešetrného zákroku bol Nelson, ktorý zamieril do ošetrovne, ale do zápasu sa vrátil. V zostave Islanders dostal šancu Andrew Ladd, ktorý nahradil Derricka Brassarda a nastúpil na svoj prvý zápas v play off od roku 2016. Lightning vyhrali šiesty zápas play off za sebou a priblížili sa k postupu do tretieho finále v klubovej histórii (2004, 2015). Víťazstvo vychytal Andrej Vasilevskij, ruský brankár zastavil 27 striel Islanders.

Play off NHL

finále Východnej konferencie

druhý zápas:

 

Tampa Bay - New York Islanders 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 19. Hedman (Goodrow), 60. Kučerov (McDonagh) - 2. Martin (Leddy). Brankári: Vasilevskij - Varlamov, strely na bránku: 21:28.

/stav série: 2:0/

Slovák v akcii:
Erik Černák (Tampa Bay)
15:36 0 0 0 0 1 0
/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik