Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2020 12:00 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka
Exkluzívne

Mama vraha Marčeka prehovorila 5 dní po rozsudku: Srdcervúci odkaz rodičom Kuciaka († 27) a Kušnírovej († 27)

Dojímavé slová matky vraha. Miroslav Marček (37) sa priznal k tomu, že v dome vo Veľkej Mači popravil Jána Kuciaka († 27) a Martinu Kušnírovú († 27) a odpykáva si trest 23 rokov za mrežami.

Len minulý týždeň pritom sudcovia rozhodli, že Marián Kočner (57) a Alena Zsuzsová (46), ktorí si podľa prokuratúry objednali vraždu, sú nevinní. To bolo šokujúce nielen pre celé Slovensko, ale aj pre mamu Marčeka Evu. Tá prvýkrát prehovorila o tom, ako prežíva odsúdenie vlastného syna a zároveň sa ospravedlnila aj rodinám zavraždeného páru.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Vyjadrenie trojčlenného senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý zbavil obvinení Kočnera so Zsuzsovou, prežívala aj Eva Marčeková (65). „Ani neviem, čo na to povedať. Môj syn je odsúdený, oni nie. Hoci sa priznal, neveríme, že to urobil. Vôbec to nesedelo, čo hovoril, nikdy tomu neuverím a teraz ešte aj toto,“ krúti hlavou nešťastná mama odsúdeného Marčeka Eva. Akoby toho nemala dosť, teraz je vážne chorý aj jej muž.

„Má rakovinu, nie je na tom dobre, starám sa o neho, kŕmim ho, leží, je to s ním zle. Syna už asi nikdy neuvidí, len leží a veľmi zle to celé znáša,“ opisuje situáciu doma. Podobný osud pritom postihol aj otca ďalšieho obvineného Tomáša Szabóa, ktorý zomrel tento rok na jar. „Niektorí ľudia nám hovoria, že je to aj naša vina, ale my sme ho tak nevychovali. On chcel peniaze, to ho pokazilo, ale toto že urobil, to nie. Bol dospelý, nesledovali sme, čo robí, a možno sme mali, hovorím si teraz, ale toto ani v najhoršom sne,“ neverí Eva.

 

Veľmi nás to bolí

Zronená matka opisuje, že Marčeka od jeho odsúdenia chceli navštíviť aj vo väzení, ale ten im to nedovolil. Neželá si totiž, aby ho navštevovali za mrežami. Eva posledné mesiace myslí aj na pozostalých rodičov zavraždeného páru, ktorý mal zomrieť rukou jej syna. „Veľmi nám je ľúto, čo sa stalo. Chcela by som aj rodičom zavraždených odkázať, ako veľmi nás to mrzí, bolí, ako plačem vždy, keď ich vidím, ani neviem, ako povedať, čo cítime. Pre nás umrel aj náš syn, je to také, ako keby bol mŕtvy, s tým sa nedá zmieriť, žiť s tým,“ zadúša sa plačom.

Otvoriť galériu

„Ale zároveň je to náš syn a vždy bude. Nikdy nepríjmeme to, že on to urobil, nikdy. Neviete si predstaviť, ako je to hrozné, sledujeme celý ten proces, vidíme rodičov dvoch zavraždených mladých ľudí, ktorí sa chceli zobrať, mali celý život pred sebou a teraz vidíte vášho syna, ako hovorí, že ich zabil... Neviem, či sa nad nami ich rodičia zmilujú a odpustia nám, ale veľmi nám je to ľúto,“ ledva dostáva cez slzy zo seba matka, ktorej syn sa priznal k vražde dvoch mladých ľudí.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ